EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: donderdag 21 februari 2019

Bezorgd om de hoge staatsschuld? Niet nodig, zeggen economen…

Een groot aantal landen – waaronder België – torst bijzonder hoge SCHULDEN. Die financiële last weegt op de economie en beperkt de bewegingsruimte van de overheden. Toch is een aantal economen van mening dat hoge staatsSCHULDEN in wezen geen fundamenteel probleem meer vormen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: dinsdag 19 februari 2019

Schuld Amerikaanse huishoudens stijgt naar nieuw record

De totale schuld van Amerikaanse huishoudens groeit alsmaar door. In het vierde kwartaal van 2018 was de totale schuld nog nooit zo hoog, namelijk 13,55 biljoen dollar. Dat blijkt uit data van van de Federal Reserve Bank van New York.

De totale schuld is al een tijd hoger dan het hoogte punt in de financiële crisis. Vooral het aantal niet-hypotheekSCHULDEN groeit stevig. Deze bedragen momenteel 4,01 biljoen dollar en krijgen daarmee een steeds groter aandeel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Volstampen met krediet

In China lijken ze er genoegen in te scheppen om de economie vol te stampen met krediet. Maar het lijkt nu iets te harde te gaan: het geld wordt gewoon de economie in geperst en er móet wat gebeuren, zegt Kees de Kort. 'Nog maar anderhalf jaar geleden realiseerden de Chinezen zich dat ze te veel SCHULDEN hadden, gegeven het gdp. Het beleid dat toen werd ingezet was: langzaam maar zeker proberen het percentage SCHULDEN ten opzichte van het gdp wat terug te dringen - deleveraging.' Maar één ding is Kees inmiddels duidelijk geworden: 'Dat is voltooid verleden tijd, gróei moet er komen!'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Alan Greenspan: Goud en economische vrijheid (1966)

Alan Greenspan schreef in 1966 een helder essay over de essentie van goud. In het stuk houdt hij een pleidooi voor een gouden standaard, omdat dit de meest effectieve manier is om te voorkomen dat overheden teveel SCHULDEN maken. De voormalig centraal bankier schrijft over de disciplinerende werking van goud onder een gouden standaard, omdat het een excessieve kredietcreatie in de weg staat. Hij schrijft dat de grote depressie van de jaren dertig niet veroorzaakt is door de beperkingen die de gouden standaard oplegde, maar door een veel te ruime kredietcreatie in de jaren voorafgaand aan de crisis.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Zo’n 3 miljoen Nederlanders hebben problematische SCHULDEN

Het is schrikbarend dat in ons kleine polderlandje 1,4 miljoen huishoudens problematische SCHULDEN hebben. 1,4 Miljoen huishoudens, dat zou qua aantal mensen makkelijk 3 miljoen Nederlanders kunnen zijn. Over de gezinssamenstelling wordt namelijk in de berichtgeving niet gesproken. Veel “probleem”-huishoudens bestaan uit gebroken gezinnen door scheidingen. Meestal zijn het mensen met opgroeiende kinderen en dat is altijd de duurste periode in een mensenleven.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs