EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
60
kliks
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
23
kliks
Bron: Express.live
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: zondag 15 juli 2018

Economische groei moet je niet bij elkaar lenen

De totale SCHULDENberg in de wereld is behoorlijk opgelopen, zegt macro-econoom Kees de Kort. Als je alles bij elkaar optelt, kom je op een uitstaande schuld van 247.000 miljard dollar. En als je bedenkt dat de grote crisis van 2008/2009 een SCHULDENcrisis was en dat de afgelopen tien jaar de schuld mondiaal harder is gegroeid dan de economie, ligt er nieuw gevaar op de loer. De enige reden dat er nog geen nieuwe crisis is, zegt De Kort, is dat de rente heel laag is geworden.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 12 juli 2018

Is een hoge staatsschuld een probleem?

Een groot aantal landen van de wereld torst een bijzonder hoge staatsschuld. Die financiële last weegt op de economie en de bewegingsruimte van de overheden, die door de problemen vaak in hun mogelijkheden worden beperkt. Toch is een belangrijk aantal economen, zoals Stephanie Keaton in de Verenigde Staten of Thomas Porcher in Frankrijk - van mening dat hoge staatsSCHULDEN in wezen geen fundamenteel probleem vormen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 29 juni 2018

Wat zijn de alternatieven nu de rol van goud als beschermer van rijkdom lijkt uitgespeeld?

Goud noteert op zijn laagste niveau in 6 maanden. Sinds begin van dit jaar is de koers van het gele metaal met 4% gedaald. Is de rol van goud als beschermer van rijkdom uitgespeeld?

Er mag gerust van een verrassing worden gesproken, want in politiek en economisch onzekere tijden speelt goud traditioneel de rol van veilige belegging. Vandaag staat de wereld aan de vooravond van een handelsoorlog, waren de geopolitieke spanningen nooit groter dan voor de invasie van Irak in 2003 en bevindt de EU zich in de grootste crisis sinds de SCHULDENcrisis van 2010. Goud kan hier niet van profiteren en dat staat haaks op alle elementaire regels van het investeringsboekje.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: donderdag 28 juni 2018

De nieuwe globale kredietcrisis is begonnen

Volgens James Rickards staan we aan het begin van een nieuwe globale kredietcrisis. Deze keer zal het beginnen in een aantal groeilanden, maar daarna zal de crisis zich uitbreiden over de rest van de wereld. De geschiedenis herhaalt zichzelf nooit, maar ze rijmt wel van tijd tot tijd.

Rickards heeft al een stevige staat van dienst op monetair gebied. Hij zegt dat er gemiddeld om de 15 à 20 jaar een SCHULDENcrisis uitbreekt bij de groeilanden. De eerste was van 1982 tot 1985 nadat de sterk gestegen grondstofprijzen deze landen een stevige duw in de rug gaven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 22 juni 2018

Eurolanden maken einde aan Griekse SCHULDENcrisis na marathonvergadering

De ministers van Financiën van de eurolanden hebben na urenlange beraadslagingen een akkoord bereikt over het afsluiten van het financiële steunprogramma voor Griekenland. Het akkoord moet Griekenland in staat stellen om vanaf 20 augustus financieel opnieuw op eigen benen te staan.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs