EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Volstampen met krediet

In China lijken ze er genoegen in te scheppen om de economie vol te stampen met krediet. Maar het lijkt nu iets te harde te gaan: het geld wordt gewoon de economie in geperst en er mĂłet wat gebeuren, zegt Kees de Kort. 'Nog maar anderhalf jaar geleden realiseerden de Chinezen zich dat ze te veel SCHULDEN hadden, gegeven het gdp. Het beleid dat toen werd ingezet was: langzaam maar zeker proberen het percentage SCHULDEN ten opzichte van het gdp wat terug te dringen - deleveraging.' Maar Ă©Ă©n ding is Kees inmiddels duidelijk geworden: 'Dat is voltooid verleden tijd, grĂłei moet er komen!'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Alan Greenspan: Goud en economische vrijheid (1966)

Alan Greenspan schreef in 1966 een helder essay over de essentie van goud. In het stuk houdt hij een pleidooi voor een gouden standaard, omdat dit de meest effectieve manier is om te voorkomen dat overheden teveel SCHULDEN maken. De voormalig centraal bankier schrijft over de disciplinerende werking van goud onder een gouden standaard, omdat het een excessieve kredietcreatie in de weg staat. Hij schrijft dat de grote depressie van de jaren dertig niet veroorzaakt is door de beperkingen die de gouden standaard oplegde, maar door een veel te ruime kredietcreatie in de jaren voorafgaand aan de crisis.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Zo’n 3 miljoen Nederlanders hebben problematische SCHULDEN

Het is schrikbarend dat in ons kleine polderlandje 1,4 miljoen huishoudens problematische SCHULDEN hebben. 1,4 Miljoen huishoudens, dat zou qua aantal mensen makkelijk 3 miljoen Nederlanders kunnen zijn. Over de gezinssamenstelling wordt namelijk in de berichtgeving niet gesproken. Veel “probleem”-huishoudens bestaan uit gebroken gezinnen door scheidingen. Meestal zijn het mensen met opgroeiende kinderen en dat is altijd de duurste periode in een mensenleven.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2019

OverheidsSCHULDEN: $66 trillion oftewel 80 procent van wereld BNP

Er hangt een donkere wolk boven de wereldeconomie en ze heet: DEBT! SCHULDEN, SCHULDEN, zo ver het oog reikt
 De SCHULDEN van alle overheden ter wereld bedragen einde 2018 in totaal $66.000 miljard dollar. Een verdubbeling tegenover 2007. Daarvan nemen alleen reeds de VS een derde voor hun deel.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 11 februari 2019

Wordt geld lenen nog goedkoper?

Het is weer tijd voor een wake up call in het gevaarlijke tijdvak waarin we nu verkeren. 2019, het jaar met de laagste rente en de hoogste SCHULDENberg sinds mensenheugenis. Regelmatig heb ik in mijn columns gewezen op de lage rentestandaard die door centrale banken tegen wil en dank in stand wordt gehouden. In feite wordt ons fiat geldsysteem gemanipuleerd! Beleidsmakers beïnvloeden op slinkse wijze de marktrente. Zogenaamd om de wereldwijde economie te redden van de ondergang. Het is algemeen bekend dat de economie beter draait wanneer er meer geld wordt uitgegeven. Heb je te weinig geld dan is dat slecht voor onze economie. Maar daar hebben banken een pasklare oplossing voor gevonden. We kunnen namelijk lenen tegen een aantrekkelijke rente, zoals wordt betoogd in hun ‘goedkoop-geld-advertenties’. Op deze manier kunnen we alvast het geld uit de toekomst naar voren halen en nu uitgeven. Dat is goed voor de economie want er komt meer geld in omloop.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs