EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 3506 tot 3510 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: woensdag 6 juli 2011

Niet Portugal maar V.S. afwaarderen

De Amerikaanse staatsschuld staat er relatief gezien even belabberd, of misschien wel belabberder voor dan die van de Grieken.

De Amerikaanse staatsschuld staat er relatief gezien even belabberd, of misschien wel belabberder voor dan die van de Grieken.

Kredietbeoordelaar Moody´s heeft de kredietrating van Portugal in één keer met 4 stappen verlaagd naar ´junk-status´. De Europese Commissie heeft heftige kritiek op de afwaardering. De Commissie vraagt zich af of de kredietbeoordelaars zich wel passend gedragen.

Bondskanselier Angela Merkel zegt dat de EU, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de kredietbeoordelaars moeten vergeten en moeten doen wat zij goed achten. Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso heeft gezegd dat hij de regels voor kredietbeoordelaars wil aanpassen. Hij wil meer concurrentie en pleit voor een Europees kredietbeoordelingsbureau. ‘Het is opmerkelijk dat geen enkele grote kredietbeoordelaar uit Europa komt,’ zegt Barroso. De Griekse minister van Buitenlandse Zaken, Stavros Lambridinis, spreekt van de ‘waanzin’ van de Amerikaanse ratingbureaus in de Europese SCHULDENcrisis.

Lees verder op Gewoon-Nieuws.nl
Geplaatst op: woensdag 6 juli 2011

En wat als Amerika failliet gaat?

Amerikaans schuldpapier wordt algemeen als het veiligste ter wereld beschouwd. Maar omdat elke wet zo haar merkwaardigheden heeft - wat in dit geval betekent dat het Amerikaanse Congres een grens vaststelt boven dewelke het land geen geld mag lenen- wordt dezer dagen niet enkel langs de Europese zijde van de Atlantische Oceaan over een eventueel default gesproken, schrijft The Economist.

In het verleden was dit eerder een bureaucratische kwestie en verhoogde het Congres de grens ruim op tijd vooraleer de schatkist zonder cash dreigde te vallen (sinds 1993 is dat niet minder dan 16 keer gebeurd). Maar omdat de Amerikaanse staatsschuld en het begrotingstekort nu beiden hun hoogste nivea in zestig jaar hebben bereikt, dringen de Republikeinen aan op zeer strenge voorwaarden: ze eisen 2.000 miljard dollar aan kostenbesparingen in de volgende tien jaar en geen belastingsverhoging. Indien zon overeenkomst er op 2 augustus niet is, zal Amerika de intresten op uitstaande SCHULDEN niet langer kunnen voldoen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 5 juli 2011

Economisch armageddon in het verschiet

Wanneer een dollar minder waard wordt (inflatie), en er tegelijkertijd minder dollars verdient worden  in termen van BPN (recessie), is er sprake van stagflatie. Amerika staat voor een dilemma. Belasting verhogen en uitgaven verminderen leidt naar recessie. Tegelijkertijd kan Amerika geen dollars bijdrukken zonder daarbij inflatie te verergeren. Geld lenen van investeerders of de FED is ook geen optie omdat Amerika al moeite heeft, enkel met het betalen van de rente op haar uitstaande SCHULDEN. Dit maakt een mogelijke bankroet enkel erger.

Lees verder op Goud Portal
Geplaatst op: maandag 4 juli 2011

Kredietbeoordelaars: ooit te laks, nu te streng?

Amerikaanse kredietbeoordelaars liggen onder vuur. De afwaarderingen voor Griekenland, Portugal en Italië hebben tot tumult geleid op de financiële markten, de voorbije maanden.

Amerikaanse kredietbeoordelaars liggen onder vuur. De afwaarderingen voor Griekenland, Portugal en Italië hebben tot tumult geleid op de financiële markten, de voorbije maanden.

Europese politici vinden dat de kredietbeoordelaars een belangrijk aandeel hebben in deze SCHULDENcrisis. ‘Ooit waren ze te laks, maar nu te streng,’ aldus de politici.

Kredietbeoordelaars staan de laatste jaren in de schijnwerpers. “Ze werden mede verantwoordelijke gehouden voor de kredietcrisis, omdat ze in aanloop naar de crisis een belangrijk deel van de hypotheekderivaten de granieten kredietstatus AAA hadden meegegeven.” schrijft het Financieel Dagblad.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 2 juli 2011

Het is tijd voor Plan C: de harde Noord-euro

Duitsland moet een nieuwe muntunie vormen met landen die er een vergelijkbare bedrijfscultuur op nahouden: het is tijd voor ‘de harde Noord-euro’. Dat zegt Hans-Olaf Henkel, ex-voorzitter van het Bundesverbandes der Deutschen Industrie (BDI) in een opiniebijdrage in de krant Die Welt. Plan A (koste wat kost de EU in leven houden) en plan B ( een gedeeltelijke kwijtschelding van SCHULDEN, met of zonder haircut” , zou  de SCHULDENlast van Griekenland verminderen, maar niet het probleem, namelijk het gebrek aan concurrentievermogen) hebben geen zin, daarom wordt het tijd voor plan C: een nieuwe muntunie van landen die er een vergelijkbare bedrijfscultuur als Duitsland op nahouden en zich verenigen rond een ‘harde Noord-Euro’.

Lees verder op Express.be
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs