EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
60
kliks
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
23
kliks
Bron: Express.live
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: woensdag 14 maart 2018

Britse financiële toezichthouder: "We zullen nog tot 2064 SCHULDEN van brexit moeten aflossen"

Scheiden kost geld. Dat zullen ook de Britten geweten hebben. Zij stemden voor de brexit en volgens de Britse financiële toezichthouder zal het Verenigd Koninkrijk nog tot 2064 SCHULDEN moeten afbetalen aan de Europese Unie.

Het Verenigd Koninkrijk zal nog tot 45 jaar na de scheiding met de Europese Unie de rekening daarvan moeten betalen. Dat zegt de Britse financiële toezichthouder OBR (Office for Budget Responsibility). Zij ramen de kosten op bijna 42 miljard euro. Een bedrag van die orde had ook premier Theresa May al genoemd, maar het is de eerste keer dat er ook een termijn van aflossing berekend is. En de SCHULDEN zullen niet voor 2064 afbetaald zijn, schat het OBR.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 14 maart 2018

'SCHULDEN in maatschappij weer naar gevaarlijk hoog niveau'

De SCHULDEN van beleggers, huizenkopers, consumenten, bedrijven en overheden lopen wereldwijd weer op tot een gevaarlijk hoog niveau. 

En omdat onvoldoende duidelijk is waar de risico's zitten, zou het kunnen dat de markten de oplopende tekorten onderschatten. Daarvoor waarschuwen Nout Wellink en Hans Hoogervorst in De Telegraaf. Ze noemen de banksector een bron van zorg.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 6 maart 2018

Rente zorgt voor continue geldschaarste

De rente die bankiers vragen over het door hun gecreëerde geld in de vorm van SCHULDEN zorgt ook voor een aantal systematische problemen. Om dit te begrijpen moeten we terug naar het principe dat geld schuld is.

De rente die bankiers vragen over het door hun gecreëerde geld in de vorm van SCHULDEN zorgt ook voor een aantal systematische problemen. Om dit te begrijpen moeten we terug naar het principe dat geld schuld is.

Banken creëren SCHULDEN voor mensen, maar mensen moeten naast het terugbetalen van de schuld ook rente betalen over die schuld, en het geld om die rente te betalen is nooit gecreëerd. Hierdoor is er altijd meer schuld (de gecreëerde schuld plus de benodigde rente) dan dat er geld (eerder gecreëerde schuld in de vorm van leningen) in het systeem aanwezig is.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 5 maart 2018

Alles Wat Je Moet Weten Over Geld

In deze lezing vertelt Martijn van de Linden alles wat je als TU-student moet weten over geld om te begrijpen wat er op dit moment gebeurt in de wereld. Over wat geld is, wat banken doen en wat financiële markten zijn. Hoe wordt geld gecreëerd en waarom is er zoveel schuld in de wereld. StudieSCHULDEN bijvoorbeeld. Zijn er andere manieren om waarde met elkaar te ruilen en te delen? Zijn er stabielere geldsystemen denkbaar? Is het mogelijk als samenleving om onszelf niet van de ene crisis naar de andere te slepen? Gaat er een grote crash komen en blijft de Euro bestaan?

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst op: donderdag 15 februari 2018

Hoe gaat het met Italië?

Nu de verkiezingen in Italië eraan komen, kijkt iedereen angstvallig naar hoe het land ervoor staat. Met enorme SCHULDENposities, een kwetsbaar financieel stelsel en een matige arbeidsmarkt en een tegenvallende groei is de conclusie volgens BNR-macro-econoom Kees de Kort: niet zo goed.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs