EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: maandag 9 september 2019

Hoe ons monetaire systeem in elkaar stort

Ons monetaire systeem is de afgelopen decennia scheef gegroeid door het loslaten van een monetair anker. Daardoor werden er steeds meer schulden gecreëerd, met bubbels in aandelen, vastgoed en obligaties tot gevolg. Door een vlucht naar veiligheid is de rente op veel STAATSOBLIGATIES inmiddels negatief. Een gevaarlijke situatie, omdat STAATSOBLIGATIES binnen dit systeem nog altijd als veilige haven worden bestempeld.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 5 september 2019

Greenspan: spoedig negatieve rentes in Verenigde Staten

Het zal niet lang meer duren totdat negatieve rentes ook de Verenigde Staten bereiken. Dat gelooft Alan Greenspan, voormalig voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

Momenteel staat er wereldwijd een recordbedrag aan negatieve rentes uit. Namelijk zo’n 16 biljoen dollar aan STAATSOBLIGATIES. Daarnaast zijn er ook al verschillende bedrijven die negatief kunnen lenen. Volgens Greenspan zal de Amerikaanse overheid dat binnenkort ook kunnen doen:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 27 augustus 2019

Is er een bubbel in STAATSOBLIGATIES?

De rente op STAATSOBLIGATIES is de afgelopen maanden sterk gedaald. Verschillende landen lenen al tegen negatieve rente, terwijl voormalige ‘probleemlanden’ als Spanje en Portugal ook al bijna gratis kunnen lenen. Wereldwijd heeft meer dan $15 biljoen aan STAATSOBLIGATIES nu al een negatieve rente. Is dit het nieuwe normaal of is er sprake van een bubbel in staatsleningen?

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 16 augustus 2019

Meer dan $15 biljoen aan obligaties met negatieve rente

De escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China zorgt voor een vlucht naar veilige havens. Daardoor is de rente op meer dan $15 biljoen aan STAATSOBLIGATIES inmiddels negatief geworden. De Bloomberg Barclays Global Negative Yielding Debt Index laat zien dat het aanbod van schuldpapier met een negatieve rente de laatste jaren al rond de $8 biljoen schommelde. Maar door het handelsconflict en de verwachting van nieuwe monetaire stimulering is dat volume de laatste maanden flink opgelopen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 13 augustus 2019

Welke landen zijn het meest afhankelijk van buitenlandse financiers?

Er wordt vaak gezegd dat Amerika sterk afhankelijk is van buitenlandse financiers. Het land heeft te kampen met een torenhoge staatsschuld en de overheidsuitgaven worden gefinancierd met het uitgeven van nieuwe STAATSOBLIGATIES. De ‘staatsschuld meter’ blijft daardoor maar verder en verder oplopen. Is de VS echt sterk afhankelijk van buitenlandse financiers?

Torsten Slok, analist bij Deutsche Bank, heeft de belangrijkste landen onder de loep genomen. En uit zijn onderzoek komt naar voren dat de Verenigde Staten voor ongeveer 35% afhankelijk is van buitenlands geld. Zo is 65% van alle Amerikaanse STAATSOBLIGATIES nog steeds binnenlands bezit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs