EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 331 tot 335 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: vrijdag 16 januari 2015

Wat een feestdag voor Draghi en de bailout-politici, maar wat een zwarte dag voor de belastingbetaler

e Europese Centrale Bank mag op grote schaal STAATSOBLIGATIES kopen om de euro te redden, maar kan dat niet combineren met economisch advies aan noodlijdende landen. Volgens advocaat-generaal Cruz Villalón van het Hof van Justitie van de Europese Unie is het opkopen van staatsschulden dus niet in strijd met de Europese regelgeving. Hoewel dit advies niet bindend is, ligt de weg naar kwantitatieve versoepeling (QE) nu breed open.

De opiniemakers reageren verdeeld:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

�1,2 biljoen aan vermogen in schuldpapier dat niets oplevert

Wereldwijd is al meer dan €1,2 biljoen aan spaarvermogen geparkeerd in STAATSOBLIGATIES die helemaal niets opleveren. Dit is kortlopend schuldpapier dat weliswaar zeer liquide is, maar waar beleggers rente over moeten betalen! Hoe kan dat vermogen ooit waarde behouden?

Lees verder op Argentor.be
Geplaatst op: donderdag 15 januari 2015

Waarom de outlook voor banken somber is

Sinds de financiële crisis zijn hebben de lage rentes de marges van banken enorm gedrukt. In de Verenigde Staten was er een opleving van de hypothekenmarkt en later die van de leningenmarkt, maar dit was allemaal te danken aan de Federal Reserve die de rentes op STAATSOBLIGATIES op all time lows lieten. Zonder die verrassingen, was er voor bankinvesteerders weinig positiefs te vinden. De gemiddelde omzet van is namelijk maar amper gestegen en juridische kosten rezen juist de pan uit. Veel banken werden dan ook gedwongen om met kostenbesparingen hun winstdoelstellingen te behalen.

Maar de winstcijfers over 2014 kunnen nog meer haken en ogen met zich meebrengen. ‘De grote banken zullen problemen blijven houden met juridische kosten en kapitaal’, denkt Anton Schutz, investeerder in banken bij Mendon Capital.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

QE in EU wordt nog ondoeltreffender dan in de VS

Op de financiële markten lijkt iedereen er al van uit te gaan: Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, kondigt deze maand een kwantitatief verruimingsprogramma aan (QE). Het verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank kan echter wel eens nog minder efficiënt zijn dan in de Verenigde Staten.

De aankondiging die op 22 januari verwacht wordt van Mario Draghi wordt steeds concreter. Eerder deze week wisten de media al te melden dat de Europese Centrale Bank waarschijnlijk een opkoopprogramma voor STAATSOBLIGATIES aankondigt, waarbij wordt opgekocht op basis van de bijdragen die nationale centrale banken leveren aan de ECB. Maar wat het ook wordt, het lijkt erop dat het opkoopprogramma van de ECB het meest inefficiënte opkoopprogramma wordt dat de wereldwijde markten gezien hebben sinds de financiële crisis.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 14 januari 2015

Analisten zien koopmoment voor de euro

Voor de eerste keer ooit, zal de Europese Centrale Bank zeer waarschijnlijk een opkoopprogramma van STAATSOBLIGATIES aankondigen op een grote schaal. Het doel is om Europa tegen de dreiging van de deflatiespiraal te weren. 3 dagen nadat het opkoopprogramma naar verwachting wordt aangekondigd, houden de Grieken op 25 januari hun verkiezingen, wat de kans op een bailout van de Grieken uit hun overeenkomst met Europa en de euro groter maakt. Je lijkt dan ook wel gek om nu de euro te kopen. Dus waarom zien sommige beleggers de munt nu dan toch als aantrekkelijk?

Ten eerste stellen sommige experts dat het stimuleringsprogramma van de ECB al is ingeprijsd. Geen vreemd idee: de euro bereikte recent zijn laagste niveau tegenover de dollar in 9 jaar. De munt daalde afgelopen week richting de 1,17 dollar. Het sentiment omtrent de dollar en de euro bereikt ondertussen erg extreme niveaus. Dit maakt de munten rijp voor een ‘tradeable reversal’, meldt Matt Maley, aandelenstrateeg bij Miller Tabak. Toch denkt hij niet dat een rebound voor de euro slechts gedreven zal worden door Europese factoren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs