EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 361 tot 365 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: donderdag 20 november 2014

China en Rusland willen neit meer dollarreserves hebben

China heeft het afgelopen jaar bijna geen Amerikaanse STAATSOBLIGATIES gekocht, terwijl Rusland netto zelfs $20 miljard aan schuldpapier van de hand deed. Aziatische landen hebben minder behoefte aan dollars. Tegelijkertijd kopen ze steeds meer goud.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: maandag 17 november 2014

ECB kan goud kopen om economie te stimuleren

De ECB kan STAATSOBLIGATIES, goud, aandelen en exchange-traded funds (ETF’s) kopen om de inflatie aan te wakkeren en de economie te stimuleren, zo verklaarde Yves Mersch in een toespraak. Door obligaties te kopen kan de rente omlaag gedrukt worden, terwijl het kopen van goud de euro kan verzwakken.

Lees verder op Doijerkalff.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 november 2014

Dit zijn de tien duurste wijnen ter wereld

In de schappen van slijters is steeds meer plaats voor wijnen uit relatief nieuwe wijnlanden als Argentinië en Zuid-Afrika. Maar in de top tien van de duurste wijnen ter wereld overheerst het traditionele wijnland Frankrijk nog altijd.

In de schappen van slijters is steeds meer plaats voor wijnen uit relatief nieuwe wijnlanden als Argentinië en Zuid-Afrika. Maar in de top tien van de duurste wijnen ter wereld overheerst het traditionele wijnland Frankrijk nog altijd.

Dat blijkt uit een nieuwe inventarisatie van de de Nieuw-Zeelandse wijnsite wine-searcher.com. Deze site registreert sinds 1998 prijzen van wijnen. In de database worden prijzen van bijna 7 miljoen wijnen bijgehouden van ruim 50 duizend handelshuizen.

De top-10 van 'duurste wijnen' bestaat uit gemiddelde prijzen van topwijnen, ongeacht het wijnjaar. De prijzen zijn voor flessen van 0,75 liter. Daarnaast geeft wine-searcher.com de hoogste bekende verkoopprijzen van topwijnen. Een wijn die gemiddeld hoog scoort hoeft dus niet per se de hoogste individuele verkoopprijs te hebben.

Zie ook "Wijn haalt beter rendement dan STAATSOBLIGATIES en kunst"

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 november 2014

Ben Bernanke heeft slapende monsters doen ontwaken

De gevolgen van wat we in de afgelopen jaren beleefd hebben op de markten zal nog lang blijven nawegen. Het fenomeen van de vlieg die op het zuidelijk halfrond met de vleugels klappert en zo een storm op het noordelijk halfrond veroorzaakt kan zich ook op de markten voordien.

De gevolgen van wat we in de afgelopen jaren beleefd hebben op de markten zal nog lang blijven nawegen. Het fenomeen van de vlieg die op het zuidelijk halfrond met de vleugels klappert en zo een storm op het noordelijk halfrond veroorzaakt kan zich ook op de markten voordien.

De monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank is daar een goed voorbeeld van. De FED heeft massaal geld gedrukt en dat heeft aanleiding gegeven tot meer inflatie in China, tot hogere voedselprijzen in Egypte, tot bubbles op de beurs van Brazilië, etc. Maar een ander gevaar wordt tot dus ver onderschat.

Het drukken van geld betekent dat de Amerikaanse STAATSOBLIGATIES in waarde gedevalueerd worden. De buitenlandse kopers die massaal Amerikaanse schulden in dollars kochten worden terug betaald met dollars die de facto goedkoper zijn geworden. Maar dat betekent ook dat de kopers van die schulden met een economische handicap opgezadeld worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 7 november 2014

Waarom goud wel degelijk nog waarde heeft

China is in koortsachtig tempo goud aan het kopen en daarmee bedoelen we uiteraard de Chinese centrale bank. De People’s Bank of China weet waarom ze dat doet en ze weet ook dat de tijd genadeloos tegen haar speelt. Want het probleem situeert zich in de verhouding van het land met de Verenigde Staten.

De Amerikanen zijn de Chinezen 4.000 miljard dollar verschuldigd in de vorm van STAATSOBLIGATIES die ze vroeg of laat zullen moeten terug betalen. De Amerikanen lopen het risico dat ze mogelijk dat niet zullen kunnen wanneer er een nieuwe grote crisis zou uitbreken maar de Chinezen hebben probleem van heel andere aard.

Lees verder op SlimBeleggen.net
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs