EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: dinsdag 29 november 2016

Analyse: Hoe werkt QE?

Quantitative Easing (QE) wordt vaak in verband gebracht met ‘geld drukken’ en ‘inflatiegevaar’. Ook zouden de banken flink meeprofiteren van de monetaire verruiming. Maar kloppen deze diep gewortelde overtuigingen wel? In 2009 begonnen zowel de Federal Reserve en de Bank of England met monetaire stimulering, door middel van het structureel opkopen van STAATSOBLIGATIES. Toch is de inflatie niet uit de hand gelopen en is ook de omloopsnelheid van het geld niet explosief toegenomen. Hoe valt dat te verklaren? Marketupdate duikt in de materie en maakt het monetaire stimuleringsprogramma van de Bank of England inzichtelijk.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: maandag 28 november 2016

Tegenlicht: Waar blijft die 80 miljard van de ECB?

De ECB koopt maandelijks voor €80 miljard aan STAATSOBLIGATIES en bedrijfsleningen om de economie te stimuleren. Maar waar blijft al dat geld? En wie profiteert er eigenlijk van? Tegenlicht ging op onderzoek uit en maakte een reportage over het grootste stimuleringsprogramma sinds de invoering van de euro.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: zondag 20 november 2016

Bank of Japan kiest voor lage rente

De centrale bank van Japan is nog niet klaar met experimenteren, vorige week liet de Bank of Japan weten dat het bereid is om onbeperkt STAATSOBLIGATIES op te kopen om ervoor te zorgen dat de rente op een laag pitje blijft staan, zeker nu de rentes wereldwijd terug aan het stijgen zijn.

Wereldwijd zie je dat de rentes aan het stijgen zijn, dat komt door het nieuwe beleid dat president Donald Trump wilt voeren in de V.S.A. maar de hoge rentes zijn voornamelijk het gevolg van de hoge waarschijnlijkheid dat de Federal Reserve de rente in december zal verhogen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 18 november 2016

Record aan Amerikaanse STAATSOBLIGATIES verkocht

Centrale banken en beleggingsfondsen buiten de Verenigde Staten hebben in september een recordhoeveelheid aan Amerikaanse STAATSOBLIGATIES van de hand gedaan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het Amerikaanse ministerie van Financiën woensdag naar buiten heeft gebracht. In totaal verkochten beleggers en centrale banken buiten de Verenigde Staten voor $76,6 miljard aan zogeheten Treasuries, de grootste verkoopgolf sinds het begin van deze metingen in januari 1978.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 18 november 2016

Euro zakt naar $1,06

De euro zakte vrijdag naar $1,06 tegenover de Amerikaanse dollar, het laagste niveau sinds december vorig jaar. Sinds de Amerikaanse verkiezingen is de dollar sterk gestegen ten opzichte van vrijwel alle belangrijke valuta en is de euro bezig aan de langste verliesreeks sinds de invoering van de munt in 1999. De dollar wordt aantrekkelijker door de stijgende rente op Amerikaanse STAATSOBLIGATIES en door de verwachting van een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs