EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
71
kliks
24
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
22
kliks
19
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord staatsobligaties.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord STAATSOBLIGATIES

Geplaatst op: maandag 14 november 2016

Rente STAATSOBLIGATIES Italie schiet omhoog

De rente op Italiaanse STAATSOBLIGATIES is de afgelopen weken sterk gestegen en bereikte vandaag zelfs het hoogste niveau in meer dan een jaar tijd. Reden voor de stijging is het aanstaande referendum in Italië over de aanpassing van de grondwet op 4 december. Mislukt dit referendum, dan zal premier Matteo Renzi zijn aftreden bekendmaken. Beleggers vrezen meer politieke instabiliteit en doen daarom Italiaanse staatsleningen in de verkoop.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

Deutsche Bank: ECB heeft rentesignaal kapotgemaakt

Het monetaire beleid van de ECB is verantwoordelijk voor een gebrek aan hervormingen, de lage spaarrente en voor nieuwe financiële bubbels. Die conclusie trekt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank. In een nieuw rapport getiteld ‘The Dark Sides of QE‘ beargumenteert hij dat het opkopen van STAATSOBLIGATIES en het verlagen van de rente door de ECB veel meer negatieve dan positieve effecten heeft gehad op de economie.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 2 november 2016

Waarom is de rente op STAATSOBLIGATIES zo laag?

De rente op STAATSOBLIGATIES is sinds mensenheugenis niet zo laag geweest. In grote delen van de (westerse) wereld is de yield zelfs negatief. Dat roept vragen op! Kan de yield nog lager? Wat gebeurt er als die yield plotsklaps begint te stijgen? Het antwoord op de eerste vraag is ja, de yields kunnen waarschijnlijk nog lager. Het antwoord op vraag twee is niet eenduidig. Een geleidelijke correctie zou een gezonde uitwerking op de markt hebben, maar een snelle correctie kan uitmonden in een ramp.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 24 oktober 2016

China ruilt dollars voor Japanse yen

China heeft in de eerste acht maanden van dit jaar voor omgerekend $86,6 miljard aan Japanse STAATSOBLIGATIES gekocht, ruim drie keer zoveel als in dezelfde periode van vorig jaar. Dat schrijft de Nikkei Asian Review op basis van cijfers van het Japanse ministerie van Financiën. De centrale bank van China wil meer diversificatie en ruilt daarom dollarreserves in voor goud en andere valuta. Zo verkocht de People’s Bank of China in de eerste acht maanden van dit jaar ongeveer $48 miljard aan Amerikaanse STAATSOBLIGATIES.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 19 oktober 2016

Landen bouwen dollarreserves in augustus verder af

Centrale banken hebben in augustus $44,16 miljard aan Amerikaanse STAATSOBLIGATIES van hun balans gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Dat is veel meer dan een maand eerder, toen ze $13,1 miljard aan dollarreserves van de hand deden. Sinds april hebben buitenlandse beleggers en centrale banken in totaal $160 miljard aan Amerikaanse STAATSOBLIGATIES verkocht.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs