EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 43 artikelen gevonden met het woord wereldoorlog.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord WERELDOORLOG

Geplaatst op: maandag 30 september 2019

Nooit eerder in de geschiedenis waren overheidsschulden zo hoog

‘The level of government debt around the world has ballooned since the financial crisis, reaching levels never seen before during peacetime,’ waarschuwt The Financial Times einde september 2019. De kwaliteitskrant is voor deze meting teruggegaan tot 1865! Het enige moment dat die schulden nog hoger lagen was op het einde van WERELDOORLOG II. Voelt de huidige constellatie in de wereld dan misschien aan als een oorlogseconomie?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 19 juli 2019

Staan we aan de rand van een Derde WERELDOORLOG?

Het conflict tussen de VS en Iran is afgelopen dagen aanzienlijk ernstiger geworden. Een oorlog tussen de twee naties werd op het allerlaatste moment afgeblazen door president Trump nog maar een tweetal weken geleden. Maar sindsdien zijn de geo-politieke spanningen weer opgelopen. Is de kans op een militair treffen almaar groter geworden. Wel blijven er discrete onderhandelingen achter de schermen plaatsvinden. Zo doet Iran het voorstel haar nucleaire installaties te laten onderzoeken, in ruil voor opheffing van de Amerikaanse sancties.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 15 juli 2019

Man die Enigma-code kraakte en zo Tweede WERELDOORLOG hielp beslechten op Brits bankbiljet

Wetenschapper Alan Turing komt op een nieuw Brits bankbiljet te staan. Turing was de man die er tijdens de Tweede WERELDOORLOG in slaagde om de code van het Duitse Enigma-toestel te kraken, waarmee de nazi’s hun communicatie versleutelden. Die prestatie zou miljoenen levens redden en de geallieerden uiteindelijk aan de overwinning helpen. Dankbaarheid kreeg hij er echter niet voor. Omdat hij homoseksueel was, werd hij na de oorlog chemisch gecastreerd. Hij was pas 42 toen hij onder mysterieuze omstandigheden stierf.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 8 juli 2019

Monetaire malaise: van krediet tot erger

Zonder het te beseffen zijn we een nieuw tijdperk in gemoffeld. Het tijdperk van de negatieve rentestandaard die een einde maakt aan het huidige monetaire stelsel waarin banken een verdienmodel hadden met kredietverlening. Het is een traag maar slopend proces wat in feite door de hebzucht van de mens in gang is gezet. Waarom wachten met de aanschaf als banken het bedrag graag voorschieten. Vanaf de Tweede WERELDOORLOG zijn de wereldwijde economieën in een groeispurt geraakt. Het tijdperk van economische groei is nog nooit zo lang geweest. Vooral in de westerse landen hebben we kunnen profiteren van een economische expansiedoordat globalisering van de wereldwijde economieën voor aanhoudende groei zorgde.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 23 mei 2019

VN: “Wereld nooit dichterbij een nucleaire oorlog sinds W.O.II dan vandaag”

De wereld staat momenteel dichter bij nucleaire oorlog dan op enig ander moment sinds het einde van de Tweede WERELDOORLOG. Die waarschuwing komt van Renata Dwan, hoofd van het United Nations Institute for Disarmament Research (Unidir). Ze benadrukt daarbij dat de dreiging van een wereldwijd nucleair conflict een urgent probleem is. “De traditionele afspraken rond wapenbeheersing zijn uitgehold en onderhandelingen rond ontwapening raken steeds meer in een impasse,” voert Dwan aan. Volgens haar hebben ook de media momenteel onvoldoende aandacht voor die dreiging.

Lees verder op Express.live
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs