EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 49 artikelen gevonden met het woord wereldoorlog.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord WERELDOORLOG

Geplaatst op: maandag 3 april 2017

Grafiek: Goudaankopen centrale banken sinds 1948

Sinds de Tweede WERELDOORLOG heeft het internationale monetaire systeem verschillende fasen ondergaan. Door het loslaten van de goudstandaard speelde het edelmetaal geen rol van betekenis meer in het dagelijkse betalingsverkeer, maar daarmee was de rol van goud als monetair anker en als ultieme reserve nog niet uitgespeeld.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 17 maart 2017

De huidige concentratiekampen waar niemand het over heeft

Terwijl we hier jaarlijks de bevrijding vieren van de Duitse bezettingen, en de kinderen op school leren welke bizarre tijden zich hebben afgespeeld tijdens de Tweede WERELDOORLOG, beseffen maar weinigen dat er nog steeds concentratiekampen bestaan waar 150.000 mensen een verschrikkelijk leven leiden.

Noord-Korea doet zich in de regulieren media voor als een voorspoedig en machtig land, maar wat de buitenwereld niet mag weten zijn de nu thans bestaande concentratiekampen waar schuldige en onschuldige mensen een ‘heropvoeding’ ondergaan.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 17 februari 2017

Waarom wil Duitsland haar goud weer hebben?

Officieel heeft goud geen enkele rol als valuta meer. Toch zien we dat vooral Europa en de VS enorme valuta reserves aan goud hebben. Goud dat door Nederland tijdens de Tweede WERELDOORLOG net op tijd naar Londen, Toronto en de VS is gebracht. De Duitsers baalden stevig toen ze in de lege kluizen van DNB aankwamen.

Hitler was het mede te doen geweest om de rijkdommen van Nederland en de toen nog enorme goudvoorraad was een hoofdprijs.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: zaterdag 7 januari 2017

Het Westen acht een WERELDOORLOG dichterbij dan wereldvrede

100 jaar nadat de Eerste WERELDOORLOG – waarvan men toen dacht dat het ook de laatste zou zijn – over het Europese continent woedde, lijkt de wereld opnieuw alles behalve een vreedzame plek.

100 jaar nadat de Eerste WERELDOORLOG – waarvan men toen dacht dat het ook de laatste zou zijn – over het Europese continent woedde, lijkt de wereld opnieuw alles behalve een vreedzame plek.

50 tot 63% van de inwoners van de grootste westerse landen denken zelfs dat we dichter bij een nieuw conflict, dan bij wereldvrede staan, blijkt uit een onderzoek van het Britse bureau YouGov.

1. Hoe dicht staan we vandaag – op een schaal van 1 tot 10 – bij een nieuwe, grote oorlog?

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 3 januari 2017

‘Grootste probleem van de EU is populisme, noch Poetin of Trump’

Als we Twitter moeten geloven was 2016 het slechtste jaar in de geschiedenis, schrijft James Crisp op Euractiv.com. Vooral omdat beroemdheden massaal stierven, maar ook vanwege Trump en Brexit. […] De Brexit is gecompliceerd en komt ongelegen, maar is geen tragedie. Trumps overwinning is onrustwekkend, maat tot op vandaag is niemand gestorven.

Begin 2016 waarschuwde Donald Tusk, de voorzitter van de Raad van Europa, voor ‘het extreem grote gevaar van de Brexit’: ‘Vergelijk het met de eerste dag van de Eerste WERELDOORLOG,’ zei hij. […] In juni ging hij nog een stap verder: ‘Brexit, vrees ik, is niet enkel het begin van de vernietiging van de EU, maar van de ganse westerse politieke beschaving.’

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs