EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
44
kliks
Bron: businessinsider.com
30
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
28
kliks
Bron: Geotrendlines.nl
24
kliks
Er zijn 43 artikelen gevonden met het woord wereldoorlog.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord WERELDOORLOG

Geplaatst op: vrijdag 12 augustus 2016

Een simpele reden waarom de goudprijs gemakkelijk 50% kan stijgen

Staat de wereld aan de vooravond van een 3e WERELDOORLOG? Misschien. Zal de Europese Unie uit elkaar vallen? Misschien. Wordt Donald Trump President van de Verenigde Staten? Misschien. Is het tijdperk van negatieve rentevoeten het einde voor de centrale banken? Misschien.

Dit zijn allemaal redenen om goud te kopen, maar er is slechts 1 zeer simpele reden waarom de goudprijs echt hoger kan de komende jaren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 15 juli 2016

We worden allemaal armer dan onze ouders

Uit een rapport van managementconsultant McKinsey blijkt dat ‘tussen 2005 en 2014, de reële inkomens van 65 tot 70% van de gezinnen in de 25 rijkste economieën – waaronder België en Nederland – stagneerden of daalden. In totaal gaat het om 540 à 580 miljoen gezinnen.’ Hardst getroffen zijn de jongeren en de lager opgeleiden. In Italië gaat het om ruim 97% van de gezinnen, in de VS om 81% en in het VK om 70%.

Uit een rapport van managementconsultant McKinsey blijkt dat ‘tussen 2005 en 2014, de reële inkomens van 65 tot 70% van de gezinnen in de 25 rijkste economieën – waaronder België en Nederland – stagneerden of daalden. In totaal gaat het om 540 à 580 miljoen gezinnen.’ Hardst getroffen zijn de jongeren en de lager opgeleiden. In Italië gaat het om ruim 97% van de gezinnen, in de VS om 81% en in het VK om 70%.

Het schrikbeeld van een volledige generatie die armer opgroeit dan hun ouders wordt hierdoor enkel versterkt, staat te lezen in het rapport ‘Poorer than their parents? Flat or falling incomes in advanced economies’ van het McKinsey Global Institute.

Een totaal nieuwe situatie Dat is een totaal nieuwe situatie, want na de Tweede WERELDOORLOG waren de reële inkomens – op een korte periode rond 1970 na – steeds blijven stijgen. Tussen 1993 en 2005 stegen de inkomen in deze 25 rijkste economieën zelfs voor iedereen, een kleine 2% (minder dan 10 miljoen gezinnen) uitgezonderd.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Frans-Duitse vete komt na 100 jaar opnieuw naar boven door Brexit

Voor de Fransen is de uitslag van het referendum een nog grotere schok dan de Duitsers. Dit omdat de Fransen nu nog moeilijker tegenwerk kunnen bieden aan het reeds bestaande overgewicht van de Duitsers binnen de Europese Unie. Dit was reeds een probleem in de Eurozone welke nu ook volop zal meespelen binnen de Europese Unie.

Door de Brexit neemt het gewicht van de Duitsers gestaag toe op het Europese toneel. De laatste jaren was dit reeds toegenomen door de gunstige economische situatie van de Duitsers, dit in schril contrast tot andere Europese grootmachten zoals Frankrijk, Italië of Spanje. Enkel op militair vlak waren de Fransen en Britten de meerdere van de Duitsers. Dit komt voornamelijk door WERELDOORLOG I en WERELDOORLOG II waarbij Duitsland geen militaire plannen meer mocht koesteren.

Ironisch genoeg lijkt Duitsland 100 jaar na de Eerste WERELDOORLOG toch Europa veroverd te hebben, deze maal politiek en economisch. Ook op andere vlakken zoals met de Russische sancties staat Duitsland lijnrecht tegenover Frankrijk.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

Het fameuze Brexit-referendum: wat kan men nu écht verwachten ?

Wat zijn de daadwerkelijk gevolgen van een Brexit, los van alle doemscenario’s die de laatste weken de wereld werden ingestuurd. Dit is de vraag van vele beleggers, brave huisvaders maar ook speculanten. Hierbij dan ook een kort overzicht samengesteld door diverse traders wat zowel een “remain” of een “leave” vermoedelijk zou inhouden.

Met het fameuze Brexit-referendum voor de deur passeerden reeds diverse doemscenario’s de deur, gaande van een mogelijk nieuwe WERELDOORLOG tot de verbrokkeling van de Europese Unie op korte termijn, etc… Beide kampen zondigen aan onrealistische beloftes waarbij een leugen meer of minder geen problemen meer vormt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

Goldman Sachs: “De Chinese schuldenlast is zorgelijk”

Bijna elk land in de wereld heeft te maken met een enorm hoge staatsschuld. Sterker nog, in de huidige tijd waarin we leven is het haast niet meer voor te stellen dat een land niet te maken heeft met een hoge schuldenbalans. Het is een soort verdovingsmiddel geworden waar we vandaag de dag niet meer zonder kunnen.

De enorme groei van de schuldenbalans is in het Westen veroorzaakt door een aantal tegenvallende economische tijden. Zo stegen de Europese schulden met name het hardst tijdens de Eerste en Tweede WERELDOORLOG. Ook de Amerikaanse staatsschuld wist in die periode flink op te laaien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs