EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord wereldoorlog.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord WERELDOORLOG

Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

WERELDOORLOG Nul’ was een bloedige zaak

Kenden Europa en het Nabije Oosten al een WERELDOORLOG in de klassieke oudheid? Over die vraag wordt door historici gedebatteerd sinds de verschijning van het controversiële boek ‘World War Zero’ van de bekende geo-archeoloog Dr. Eberhard Zangger. De belegering van Troje was volgens Zangger geen alleenstaand evenement. Het was het bloedige orgelpunt van een lange en wrede oorlog die drie grote beschavingen vernietigde.

De ‘Zeevolkeren’ Rond 1200 voor Chr. werd Troje volledig geplunderd, zoals beschreven door Homerus. Maar de reden voor die belegering was niet zoals Homerus beschreef de ontvoering van een vrouw. Het was een tegenaanval van de Grieken nadat een groep volkeren, door dr. Zangger de ‘Zeevolkeren’ genaamd, eerder een aantal overwinningen op de Grieken had behaald. De oorlog om Troje ging volgens dr. Zangger wellicht over de toegang tot kostbare mineralen en handelsroutes.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

VS moet geld vanuit helikopters gaan strooien (en waarom u goud moet bezitten)

De economen van de Ivy League Business Schools zijn het erover eens: “De economie hapert omdat de Centrale Banken niet genoeg geld hebben (bij)gedrukt”

De economen van de Ivy League Business Schools zijn het erover eens: “De economie hapert omdat de Centrale Banken niet genoeg geld hebben (bij)gedrukt”

Een vanzelfsprekend absurde stelling, geredeneerd vanuit de omgekeerde wereld. Immers, sinds de Federal Reserve in 2008 de geldpers heeft aangezet is er al voor $3,5 biljoen extra aan briefgeld de economie ingegaan (maar eigenlijk op de aandelenbeurzen terecht gekomen). Daarbij is wereldwijd de rente op historische lage niveau’s aanbeland. Waar het de bedoeling was om de economie van nieuwe impulsen te voorzien is het resultaat dramatisch: de VS, Europa en Japan groeien niet zo traag sinds de Tweede WERELDOORLOG.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 mei 2016

100-jarige Zweed met geweldig verhaal!

Boeiend verhaal over de beleggende Zweed, Lennart Israelsson! Hij werd geboren in 1916 en mocht onlangs 100 kaarsjes uitblazen. Deze man begon net na de Tweede WERELDOORLOG te beleggen in de aandelenmarkten, ondanks afraden door zijn omgeving, en maakte van 74 dollar maar liefst 18 miljoen! Vergis u echter niet! 74 dollar was in die tijd wel degelijk een behoorlijk bedrag, met een gemiddeld dagsalaris van 25 cent.

Hij zag mensen vermogen opbouwen met de stijgende huizenprijzen en tegelijkertijd werken maar weinig opbrengen. Met een startkapitaal van 74 dollar waagde hij het erop en stortte zich op de beurs. Hij ging vooral te werk als een defensieve belegger. Bedrijven waarin hij investeerde moesten groeien, winst maken en dividenden uitbetalen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 20 mei 2016

Infographic: De Weimar hyperinflatie

Het meest bekende voorbeeld van hyperinflatie is misschien wel die van de Weimar republiek. Na de Eerste WERELDOORLOG was Duitsland een belangrijk deel van haar productiemiddelen kwijtgeraakt, terwijl het land tegelijkertijd door de overwinnaars gedwongen werd grote herstelbetalingen te doen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 9 mei 2016

David Cameron waarschuwt voor oorlog bij Brexit

De Britse premier David Cameron heeft gewaarschuwd voor een oorlog als Groot-Brittannië uit de EU vertrekt.

De Britse premier David Cameron heeft gewaarschuwd voor een oorlog als Groot-Brittannië uit de EU vertrekt.

Cameron speechte maandag in The British Museum over het referendum. Hij verwees daarbij naar de Eerste en Tweede WERELDOORLOG en de Slag bij Waterloo. Volgens Cameron zou dat weer kunnen gebeuren als de Britten de EU de rug toekeren. “Is dat het risico waard?”, vraagt Cameron zich af.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs