EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 49 artikelen gevonden met het woord wereldoorlog.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord WERELDOORLOG

Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Frans-Duitse vete komt na 100 jaar opnieuw naar boven door Brexit

Voor de Fransen is de uitslag van het referendum een nog grotere schok dan de Duitsers. Dit omdat de Fransen nu nog moeilijker tegenwerk kunnen bieden aan het reeds bestaande overgewicht van de Duitsers binnen de Europese Unie. Dit was reeds een probleem in de Eurozone welke nu ook volop zal meespelen binnen de Europese Unie.

Door de Brexit neemt het gewicht van de Duitsers gestaag toe op het Europese toneel. De laatste jaren was dit reeds toegenomen door de gunstige economische situatie van de Duitsers, dit in schril contrast tot andere Europese grootmachten zoals Frankrijk, Italië of Spanje. Enkel op militair vlak waren de Fransen en Britten de meerdere van de Duitsers. Dit komt voornamelijk door WERELDOORLOG I en WERELDOORLOG II waarbij Duitsland geen militaire plannen meer mocht koesteren.

Ironisch genoeg lijkt Duitsland 100 jaar na de Eerste WERELDOORLOG toch Europa veroverd te hebben, deze maal politiek en economisch. Ook op andere vlakken zoals met de Russische sancties staat Duitsland lijnrecht tegenover Frankrijk.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

Het fameuze Brexit-referendum: wat kan men nu écht verwachten ?

Wat zijn de daadwerkelijk gevolgen van een Brexit, los van alle doemscenario’s die de laatste weken de wereld werden ingestuurd. Dit is de vraag van vele beleggers, brave huisvaders maar ook speculanten. Hierbij dan ook een kort overzicht samengesteld door diverse traders wat zowel een “remain” of een “leave” vermoedelijk zou inhouden.

Met het fameuze Brexit-referendum voor de deur passeerden reeds diverse doemscenario’s de deur, gaande van een mogelijk nieuwe WERELDOORLOG tot de verbrokkeling van de Europese Unie op korte termijn, etc… Beide kampen zondigen aan onrealistische beloftes waarbij een leugen meer of minder geen problemen meer vormt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

Goldman Sachs: “De Chinese schuldenlast is zorgelijk”

Bijna elk land in de wereld heeft te maken met een enorm hoge staatsschuld. Sterker nog, in de huidige tijd waarin we leven is het haast niet meer voor te stellen dat een land niet te maken heeft met een hoge schuldenbalans. Het is een soort verdovingsmiddel geworden waar we vandaag de dag niet meer zonder kunnen.

De enorme groei van de schuldenbalans is in het Westen veroorzaakt door een aantal tegenvallende economische tijden. Zo stegen de Europese schulden met name het hardst tijdens de Eerste en Tweede WERELDOORLOG. Ook de Amerikaanse staatsschuld wist in die periode flink op te laaien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 22 juni 2016

WERELDOORLOG Nul’ was een bloedige zaak

Kenden Europa en het Nabije Oosten al een WERELDOORLOG in de klassieke oudheid? Over die vraag wordt door historici gedebatteerd sinds de verschijning van het controversiële boek ‘World War Zero’ van de bekende geo-archeoloog Dr. Eberhard Zangger. De belegering van Troje was volgens Zangger geen alleenstaand evenement. Het was het bloedige orgelpunt van een lange en wrede oorlog die drie grote beschavingen vernietigde.

De ‘Zeevolkeren’ Rond 1200 voor Chr. werd Troje volledig geplunderd, zoals beschreven door Homerus. Maar de reden voor die belegering was niet zoals Homerus beschreef de ontvoering van een vrouw. Het was een tegenaanval van de Grieken nadat een groep volkeren, door dr. Zangger de ‘Zeevolkeren’ genaamd, eerder een aantal overwinningen op de Grieken had behaald. De oorlog om Troje ging volgens dr. Zangger wellicht over de toegang tot kostbare mineralen en handelsroutes.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 30 mei 2016

VS moet geld vanuit helikopters gaan strooien (en waarom u goud moet bezitten)

De economen van de Ivy League Business Schools zijn het erover eens: “De economie hapert omdat de Centrale Banken niet genoeg geld hebben (bij)gedrukt”

De economen van de Ivy League Business Schools zijn het erover eens: “De economie hapert omdat de Centrale Banken niet genoeg geld hebben (bij)gedrukt”

Een vanzelfsprekend absurde stelling, geredeneerd vanuit de omgekeerde wereld. Immers, sinds de Federal Reserve in 2008 de geldpers heeft aangezet is er al voor $3,5 biljoen extra aan briefgeld de economie ingegaan (maar eigenlijk op de aandelenbeurzen terecht gekomen). Daarbij is wereldwijd de rente op historische lage niveau’s aanbeland. Waar het de bedoeling was om de economie van nieuwe impulsen te voorzien is het resultaat dramatisch: de VS, Europa en Japan groeien niet zo traag sinds de Tweede WERELDOORLOG.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs