EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
38
kliks
24
kliks
Bron: BNR.nl
19
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord yen.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord YEN

Geplaatst op: dinsdag 3 mei 2016

Centrale banken zijn hedge funds geworden die hun eigen geld printen

Centrale banken zijn niet langer de ‘Banks of Last Resort’ maar worden steeds meer de ‘Beleggers of First Resort’, zegt Ed Yardeni. Alsof overheidsobligaties opkopen met geprint geld nog niet zot genoeg was als monetair experiment, tasten Draghi, Kurodo, Yellen en Co steeds meer de grenzen van de financiële mogelijkheden af.

Tijdens en na de financiële crisis werden honderden miljarden YENs, dollars en euro’s uit het niets gecreëerd om de banken overeind te houden en een implosie van de markt met overheidsobligaties te voorkomen. Maar nu begeven de centrale banken zich op het pad van bedrijfsobligaties en aandelen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 1 mei 2016

Japanse economie in het slop

De Bank of Japan heeft woensdag tegen alle verwachtingen in de markten zwaar teleurgesteld door geen uitgebreidere stimulusmaatregelen aan te kondigen. De rente, die enkele maanden geleden negatief ging, werd niet verder verlaagd en het opkoopprogramma van obligaties en aandelen voor 645 miljard euro per jaar bleef tevens ongewijzigd.

De directe gevolgen waren een lagere beurs en een hogere YEN. De duurdere munt doet de economie nog eens extra pijn en deze komt al amper op dreef!

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 28 april 2016

Japanse centrale bank verandert beleid niet

De Japanse centrale bank heeft donderdag zijn monetaire beleid ongewijzigd gelaten. Bankgouverneur Haruhiko Kuroda en zijn collega’s willen meer tijd om de effecten van negatieve rentes te beoordelen.

De beslissing komt als een verrassing, een kleine meerderheid van de door persbureau Bloomberg geraadpleegde economen rekende op enige actie van de Bank of Japan in reactie op de recente aansterking van de YEN.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 24 april 2016

Japanse YEN aan sterke opmars bezig ondanks torenhoge Japanse schuld

Japan, het land van de rijzende zon, maar tevens het land met één van de grootste schulden ter wereld. De cijfers die Japan voorlegt de afgelopen decennia ogen bijzonder slecht op economisch gebied voor economen maar toch lijkt het land er sinds kort in om een tweede adem te vinden.

Japan, het land van de rijzende zon, maar tevens het land met één van de grootste schulden ter wereld. De cijfers die Japan voorlegt de afgelopen decennia ogen bijzonder slecht op economisch gebied voor economen maar toch lijkt het land er sinds kort in om een tweede adem te vinden.

De afgelopen tijd presteert de YEN bijzonder sterk dit ondanks de aanhoudende problemen in het land waarbij onder andere deflatie er de afgelopen 10 jaar voortdurend aanwezig was. Als men over het Aziatische continent spreekt gaat dit de laatste jaren voornamelijk over China. Nochtans is er een andere regionale concurrent aanwezig welke minstens even belangrijk is voor de internationale markten, namelijk Japan.

Japan is in vele opzichten een blik op de toekomst voor Europa. Met een vergrijzende bevolking, een enorme staatsschuld en een voortdurend gevaar op deflatie is het een blauwdruk van wat Europa de komende decennia te wachten staat. Het land telt diverse structurele problemen waarvan diverse ervan ook terug te vinden zijn in Europa. Onder andere het bijzonder soepele monetaire beleid uit de jaren negentig heeft voor de huidige economische situatie gezorgd waarvoor vele economen dan ook waarschuwen. Indien de Eurozone het huidige beleid blijft doorzetten ziet men direct de problemen waarmee het binnen een decennia mee te maken zal hebben.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 14 april 2016

Is de globale metltdown begonnen?

Volgens Research Dynamics is de Dollar/YEN verhouding de meest voorspelbare indicator dat de centrale banken de financiële markten manipuleren. Maar vreemd genoeg doet de YEN niet meer wat ze zou moeten doen: dalen ten opzichte van de dollar. Het zou dus kunnen dat de centrale banken de controle verliezen en dat de globale meltdown begonnen is.

Sinds augustus vorig jaar begint de Japanse YEN terrein te winnen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Sinds Abenomics daalde de YEN alleen maar. Nu stijgt de YEN aan het snelste tempo sinds oktober 2012. Sinds augustus 2015 bevinden de Amerikaanse aandelen zich ook in een storm. Toeval?

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs