Nieuws / Artikelen met het woord

zilver prijs

2 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goud en ZILVER PRIJS worden gemanipuleerd

Stel je voor, dat de overheid verplicht was haar beleid te voeren op basis van een door goud gedekte munt. Dan zouden ze minder kunnen lenen, minder besteden en zorgvuldiger met de terugbetaling van hun schulden omgaan. Maar in plaats van zichzelf te controleren, proberen ze nu de controle over de toegang tot goud te verkrijgen. In tegenstelling tot de dollar, de euro en alle andere papieren valuta’s, is goud geen slaaf van iemand anders zijn balans. Niemand kan 5000 jaar geschiedenis devalueren. Goud is nog nooit tot waarde nul gezakt. Aandelen, obligaties en papiergeld kunnen deze claim niet maken.

[...]

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012

Industriële vraag naar zilver +250% in 2020!

Analisten tegen zilver merken regelmatig op dat de crisis een effect heeft op de industriële vraag naar het witte edelmetaal.

Hierbij vergeten deze specialisten meestal een belangrijke onderdeel, namelijk dat de vraag naar ZILVER PRIJSinelastisch is. Door de kleine hoeveelheden die worden verwerkt in de meest producten, heeft een hogere prijs amper invloed op de vraag.

Volgens specialisten zal de industriële vraag naar zilver tot 2020 een gigantische vlucht kennen van +250%, waarbij de grootste drijvers zitten in zonnecellen, de medische sector, waterzuivering en voedingshygiëne.

[grafiek + ...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$