Nieuws / Artikelen met het woord

zilverkoers

49 artikelen gevonden. Artikel 11 tot 15
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 2 december 2015

Infographic: Premie op goud en zilver uitgelegd

Iedereen die zich wel eens verdiept heeft in goud kopen of zilver kopen weet dat de prijs van munten en baren altijd wat hoger is dan de wereldwijde spotprijs van beide edelmetalen. Op goud is de premie maar een paar procent, terwijl de premie op zilveren munten vaak boven de 20% ligt ten opzichte van de ZILVERKOERS. Hoe kan dat?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

ZILVERKOERS zal exploderen bij volgende ‘bull market’

Voor grondstoffen gelden er bepaalde terugkerende regels die een enorme invloed hebben op de evolutie van de grondstofprijzen. Het is een cyclische markt waarbij de wereldwijde economische groei van groot belang is. Vaak komen er ook historische patronen voor in deze koersen en het ziet er naar uit dat de edelmetalen klaargestoomd worden voor een sterke ‘hausse’.

De afgelopen jaren viel de wereldwijde economische groei wat tegen, met China als koploper voor het creëren van de globale vertraging. Deze ontwikkelingen hebben zich uiteraard vertaald naar de grondstoffenprijzen die allemaal op zoek zijn naar de bodem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Rick Rule: “De ZILVERKOERS gaat manisch bij de volgende stierenmarkt”

Hoe zwaarder de berenmarkt, hoe sterker de volgende stierenmarkt. Dit geldt zeker voor grondstoffen. Wanneer de berenmarkt zo lang en zo diep is als de huidige bij veel grondstoffen, wordt het aanbod vernietigt. Dat aanbod heeft bij een nieuwe stierenmarkt veel tijd nodig om terug te herstellen, vandaar de zeer sterke stierenmarkt die volgt op een diepe berenmarkt.

Op de vraag of goud en zilver al aan een bodem bezig zijn, heeft Rick Rule echter een negatief antwoord. De Amerikaanse dollar en de Amerikaanse overheidsobligaties zijn nog veel te sterk om de koers van goud en zilver terug substantieel te zien stijgen.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 23 oktober 2015

Goudprijs omhoog na rentebesluit ECB

Sinds het rentebesluit van de ECB is de goudprijs al met 2,5% gestegen. Op het moment van schrijven staat de koers bijna op €34.000 per kilo, dat is omgerekend ruim €1.050 per troy ounce. De prijsstijging is vrijwel volledig te verklaren door de waardedaling van de euro, want in dollars steeg de prijs van goud slechts met 0,1%. Door dit wisselkoerseffect steeg de ZILVERKOERS naar bijna €460 per kilo, het hoogste niveau in ruim drie maanden tijd.

Edelmetalen blijken een goede bescherming te bieden tegen een waardedaling van de munt. Een zwakkere euro vermindert de koopkracht van spaartegoeden in deze munt, maar het verhoogt de koopkracht van goud en zilver. Wordt de euro juist sterker, dan zien we het omgekeerde effect. Door een deel van je vermogen in edelmetalen aan te houden kun je je spaargeld dus beschermen tegen valutarisico. 

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Zilveren munten tijdelijk uitverkocht!

Door de problemen in Griekenland en door de daling van de ZILVERKOERS is de vraag naar zilveren munten zo sterk toegenomen dat verschillende producenten door hun voorraad heen zijn. De Amerikaanse US Mint accepteert sinds dinsdag tijdelijk geen nieuwe bestellingen meer van de populaire Silver Eagle munten en ook het Canadese munthuis zou moeite hebben om aan de vraag te voldoen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$