Nieuws / Artikelen met het woord

zilverkoers

49 artikelen gevonden. Artikel 26 tot 30
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Goud en zilver report (Week 40)

De goudprijs zakte de afgelopen week met 0,88% naar €952,20 per troy ounce. De ZILVERKOERS ging zelfs 3,23% naar beneden. De edelmetalen gingen vrijdag onderuit door een beter dan verwacht banencijfer uit de VS. In dollars waren de verliezen nog groter. Opvallend genoeg trekt de verkoop van fysiek edelmetaal weer wat aan.

Bron: bisk.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Bodem in zicht voor goudprijs?

Veel beleggers in goud en zilver denken met weemoed terug aan de periode van 2001 tot 2011. Een periode van stijgende koersen voor beide edelmetalen. Het feestje eindigde in september 2011, met een goudprijs van ruim 1900 dollar en een zilverprijs van 50 dollar. Sindsdien verkeren goud en zilver in een  nu 3 jaar durende bearmarkt. Op het moment van schrijven staat de goudkoers op 1192 dollar per ounce, vlakbij het in december 2013 genoteerde dieptepunt van 1180 dollar. De ZILVERKOERS noteert nu 16,82 dollar. Dat is een flink stuk onder het in december neergezette dieptepunt van 18,14 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Zilverprijs op belangrijk steunpunt aanbeland van $30. Koopkans?

De zilverprijs daalde afgelopen vrijdag tot een niveau van $29.80 per troy ounce. Een dergelijke zilverprijs is niet voorgekomen sinds augustus 2012. Het niveau van $30 per ounce is volgens technische analisten een belangrijk steunpunt voor de bullmarkt in zilver. De vraag is nu uiteraard of deze steun sterk genoeg is of dat de zilverprijs verder daalt. Vorige week was het in China Nieuwjaars vakantie en werd het duidelijk dat zij met hun groeiende koopkracht waarschijnlijk een bodem onder de ZILVERKOERS vormen. Sinds maandag zitten de Chinezen weer volop in de markt en nu is het afwachten.

Bij The Silver Mountain heeft u nu de kans te profiteren van de huidige niveau's en om de zilverprijs te steunen! Volgens technische analisten staat zilver nu rond een belangrijk steunpunt en dit zou wel eens een mooie koopkans kunnen bieden. Voor meer informatie gaat u naar de website van The Silver Mountain.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Short Posities en gesubsidieerd zilver

Spannend wordt het. Echt spannend, vooral de komende dagen. Helemaal nu we zien dat alle technische indicatoren wijzen op een correctie naar beneden. De uptrend werd vorige week al doorbroken, bovendien hebben we bijna een dubbele top gehad, met recent zijwaarts prijsverloop met hoog volume. Dit alles is erg bearish. Maar ook de enorme toename van shortposities duiden niet op een stijging in de nabije toekomst. Als contrarian en als gelover in een fundamentele stijging van de ZILVERKOERS denken we dan, we blijven long, maar er zijn teveel aanwijzingen voor een correctie naar beneden.

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 2 september 2012

Bernanke zet deur op een kier voor QE3

De prijs van goud en zilver is vrijdag, tijdens en na de speech van Ben Bernanke in Jackson Hole, fors gestegen. In eerste instantie daalde de goud- en ZILVERKOERS, maar al snel keerde het sentiment en vloog de prijs van de edelmetalen met procenten omhoog. De markt interpreteert dus duidelijk dat een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming aanstaande is. Helicopter Ben deed geen concrete uitspraken over QE3, maar wel liet hij weten klaar te staan om de printer weer aan te zetten, indien goede economische cijfers uitblijven. De deur staat dus op een kier.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$