Nieuws / Artikelen met het woord

zilverkoers

48 artikelen gevonden. Artikel 36 tot 40
Bron: Prijs van Zilver.nl
Geplaatst: maandag 30 januari 2012

Zilverprijs 17% gestegen in januari

Januari 2012 was een goede maand voor de ZILVERKOERS. De prijs van zilver bedroeg op 3 januari 29 dollar per troy ounce en heeft eind januari een koers bereikt van 34 dollar per troy ounce. Dit betekend een stijging van 17% in een maand! Zilver heeft een mooie stijging laten zien, mede door de grote onrust in Europa en het slechte beeld wat er bestaat over de wereldwijde economische situatie.

[...]

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 15 december 2011

Goud en ZILVERKOERS uitleg

De afgelopen dagen staan de koersen van goud en zilver zwaar onder druk. Tegelijkertijd blijkt dat de vraag van fysiek goud vanuit de grootste markt (China) recent met 4000% is toegenomen. Hoe is het mogelijk dat onder die omstandigheden de koers van goud zo onder druk staat?

De reden is dat er meerdere markten zijn. Er is de fysieke goud en zilver markt. Het gekke is, deze fysieke markt heeft eigenlijk geen eigen prijsmechaniek.

De koers van goud en zilver komt namelijk elders tot stand.

[...]

Bron: Prijs van Zilver.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2011

Zilverprijs na oplevering weer terug bij af

De ZILVERKOERS is de week goed begonnen met een uiteindelijke stijging naar $33 per troy ounce. Echter blijkt de markt het niet te zien zitten in het zilver en zette de ZILVERKOERS in de loop van de week weer een daling in naar een prijs van $31,4 per troy ounce. Investeerders investeren liever in goud dan in zilver, omdat de goudkoers veel harder oploopt dan de ZILVERKOERS.

Een andere belangrijke reden voor de daling van de ZILVERKOERS is de economische situatie. Zilver wordt in veel producten verwerkt, echter wanneer consumenten de producten niet aanschaffen is er ook vanuit de industrie minder zilver nodig. Hierdoor is de vraag laag waardoor de ZILVERKOERS niet oploopt. Wanneer de economische vooruitzichten beter worden en consumenten meer gaan besteden zal de vraag naar zilver vanuit de industrie toenemen. Met de toenemende vraag zal dan ook hoogstwaarschijnlijk de ZILVERKOERS gaan oplopen.

Bron: Prijs van Zilver.nl
Geplaatst: maandag 21 november 2011

Zilverprijs in twee maanden tijd 20% gedaald

De zilverprijs is de afgelopen 60 dagen met 20% naar gedaald naar een kilo prijs van $1042,- per kilo. De ZILVERKOERS stond 60 dagen daarvoor nog op $1253,- per kilo.

De sterke daling is opmerkelijk te noemen, omdat de goudkoers in dezelfde periode maar 3% daalde. Analisten verwachten de komende periode nog een verdere daling van de ZILVERKOERS. Belangrijkste reden hiervoor zijn de politieke hervormingen op dit moment binnen Europa welke rust moeten brengen in de Euro zone.

Bron: Forexpros
Geplaatst: zaterdag 18 juni 2011

Analyse zilverprijs op 17-6-2011

De ZILVERKOERS in USD zit in een tradingrange tussen ruwweg 32 en 38.  Ik verwacht dat dit de komende drie maanden (de slappe tijd voor zilver en goud en de markten in het algemeen eigenlijk) zo zal blijven.  We zullen op en neer bewegen zonder uitgesproken signalen.  Wel is het zo dat ze, de edelmetalen in het algemeen en zilver in het bijzonder, altijd opwaarts kunnen verrassen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$