EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 11 artikelen gevonden met het woord zilverkoers.
Artikel 41 tot 45
Geplaatst op: woensdag 23 november 2011

Zilverprijs na oplevering weer terug bij af

De ZILVERKOERS is de week goed begonnen met een uiteindelijke stijging naar $33 per troy ounce. Echter blijkt de markt het niet te zien zitten in het zilver en zette de ZILVERKOERS in de loop van de week weer een daling in naar een prijs van $31,4 per troy ounce. Investeerders investeren liever in goud dan in zilver, omdat de goudkoers veel harder oploopt dan de ZILVERKOERS.

Een andere belangrijke reden voor de daling van de ZILVERKOERS is de economische situatie. Zilver wordt in veel producten verwerkt, echter wanneer consumenten de producten niet aanschaffen is er ook vanuit de industrie minder zilver nodig. Hierdoor is de vraag laag waardoor de ZILVERKOERS niet oploopt. Wanneer de economische vooruitzichten beter worden en consumenten meer gaan besteden zal de vraag naar zilver vanuit de industrie toenemen. Met de toenemende vraag zal dan ook hoogstwaarschijnlijk de ZILVERKOERS gaan oplopen.

Lees verder op Prijs van Zilver.nl
Geplaatst op: maandag 21 november 2011

Zilverprijs in twee maanden tijd 20% gedaald

De zilverprijs is de afgelopen 60 dagen met 20% naar gedaald naar een kilo prijs van $1042,- per kilo. De ZILVERKOERS stond 60 dagen daarvoor nog op $1253,- per kilo.

De zilverprijs is de afgelopen 60 dagen met 20% naar gedaald naar een kilo prijs van $1042,- per kilo. De ZILVERKOERS stond 60 dagen daarvoor nog op $1253,- per kilo.

De sterke daling is opmerkelijk te noemen, omdat de goudkoers in dezelfde periode maar 3% daalde. Analisten verwachten de komende periode nog een verdere daling van de ZILVERKOERS. Belangrijkste reden hiervoor zijn de politieke hervormingen op dit moment binnen Europa welke rust moeten brengen in de Euro zone.

Lees verder op Prijs van Zilver.nl
Geplaatst op: zaterdag 18 juni 2011

Analyse zilverprijs op 17-6-2011

De ZILVERKOERS in USD zit in een tradingrange tussen ruwweg 32 en 38.  Ik verwacht dat dit de komende drie maanden (de slappe tijd voor zilver en goud en de markten in het algemeen eigenlijk) zo zal blijven.  We zullen op en neer bewegen zonder uitgesproken signalen.  Wel is het zo dat ze, de edelmetalen in het algemeen en zilver in het bijzonder, altijd opwaarts kunnen verrassen.

Lees verder op Forexpros
Geplaatst op: donderdag 9 juni 2011

9 juni: daling ZILVERKOERS en goudkoers verwacht

Ik ga iets doen waar je als columnist altijd voorzichtig mee moet zijn, en dat is het doen van korte termijn voorspellingen.

Toch durf ik de voorspelling wel aan dat morgen, 9 juni 2011, de goud- en zilverprijs een forse daling gaan meemaken.

Ik durf deze voorspelling aan op grond van de constatering dat vandaag de aandelen van goud -en zilvermijnbedrijven een forse duikeling hebben meegemaakt, zonder aanwijsbare reden.

[...]

Lees verder op Edelmetaal Blog
Geplaatst op: woensdag 11 mei 2011

Zilver kan herstel doorzetten

Zilver zit nu in een degelijke bounce nadat het een grote sprong richting de afgrond heeft gemaakt. Zilver komt goed terug na even op 33 dollar (vrijdag 6 mei) te hebben gestaan. Op het moment van schrijven noteert de ZILVERKOERS inmiddels 6 dollar hoger vanaf zijn dieptepunt, namelijk 39 dollar per troy ounce.

De lange termijn trend van zilver is ongeschonden gebleven wat een knappe bounce heeft veroorzaakt. Er zijn veel positieve factoren die zullen zorgen voor een stijgende zilverprijs mits er geen obstakels voor de zilvervoeten gegooid worden. Zo heeft Mexico onlangs nog 100 ton goud ingeslagen, heeft Eric Sprott enorm veel beslag weten te leggen op fysiek zilver dat voor nog meer krapte op de fysieke zilvermarkt zal zorgen en heeft Jim Rogers ook nog eens extra zilver ingeslagen volgens deze bron.

Lees verder op Goud Portal

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs