EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
42
kliks
40
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord 2015.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord 2015

Geplaatst op: donderdag 20 juni 2019

Kans op Amerikaanse renteverlaging in juli stijgt naar 100%

De Amerikaanse centrale bank besloot gisteren om de rentestand, conform de verwachtingen, onveranderd te laten. Wel liet Jerome Powell tijdens de aansluitende persconferentie duidelijk weten dat de Fed zal ingrijpen indien dat nodig is. En daarmee steeg de kans op een renteverlaging in juli naar 100%.

In een halfjaar tijd is er behoorlijk wat veranderd als het gaat om het monetaire beleid. Zo voerde Fed-voorzitter Jerome Powell in december nog de negende renteverhoging door sinds 2015. Tevens liet hij in december nog weten dat de Amerikaanse centrale bank ook in 2019 de rente zou blijven optrekken. Dat kwam hem destijds op veel kritiek te staan, want Wall Street kende haar slechtste decembermaand in jaren tijd. Mede daardoor opende Donald Trump het monetaire vuur op Powell.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2019

Bancaire waakhond waarschuwt voor nieuwe witwasgolf in Europa

De Europese Unie heeft niet de juiste middelen om een nieuwe golf aan witwaspraktijken te voorkomen, waarschuwt de baas van de bancaire waakhond EBA.

De EBU heeft vorig jaar meer bevoegdheden gekregen naar aanleiding van het witwasschandaal bij de Deense bank Danske Bank. Daarbij werden tussen 2007 en 2015 voor honderden miljarden aan dubieuze geldstromen werden verwerkt via de tak in Estland.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 3 juni 2019

Wordt ILP hét wereldwijde betaalsysteem?

Misschien heeft u zich al dezelfde vraag gesteld als wij. Al die verschillende blockchains, en dat tezamen met alle bestaande, traditionele (opslag)systemen. Gaat dat geen chaos geven? Hoe moet de ene blockchain ook met de andere communiceren? Het was een van de eerste vragen die toch bij ons opkwamen. Eens de crypto en blockchainmarkt begon uit te deinen en aan belang te winnen. Wel, alvast voor de verschillende betaalsystemen in de wereld bestaat de oplossing reeds. Ze heet voluit het InterLedger Protocol. Blijkt dat ILP reeds in 2015 werd gecreëerd. Maar vervolgens (bij wijze van spreken dan) in een schuif belandde. Tot vandaag dan wel…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 16 mei 2019

‘Centrale banken zorgen voor meer vermogensongelijkheid’

Het ruime monetaire beleid van centrale banken heeft de afgelopen honderd jaar bijgedragen aan de inkomensongelijkheid in de wereld. Dat is de conclusie van een nieuw wetenschappelijk onderzoek dat in opdracht van De Nederlandsche Bank werd uitgevoerd. De onderzoekers Mehdi El Herradi en Aurélien Leroy analyseerden cijfers vanaf 1920 tot en met 2015 in twaalf verschillende landen en ontdekten dat periodes met een ruim monetair beleid stelselmatig gepaard ging met een sterke toename van het inkomen van de top 1%.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 9 mei 2019

Iran of de fabricage van een vijand: stevenen we af op een nieuwe oorlog in de Golf?

Iran trok zich dinsdag terug uit delen van het nucleaire akkoord dat het in 2015 sloot met de internationale gemeenschap. Dat meldt het Iraanse persagentschap IRNA en is ondertussen door president Rohani bevestigd. Het land wil opnieuw uranium gaan verrijken. Verwacht wordt dat dit zal leiden tot een breuk met de Europese landen en nieuwe economische sancties van de EU tegenover Iran. Ook dreigt het conflict met de VS nu nog verder op de spits te worden gedreven.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs