EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord 2015.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord 2015

Geplaatst op: woensdag 10 juni 2020

DNB verwacht diepe economische crisis

De Nederlandsche Bank verwacht dit jaar een diepe economische crisis, zo schrijft de centrale bank in een nieuw rapport. Voor dit jaar verwacht DNB een economische krimp van 6,4%, bijna twee keer zoveel als tijdens de kredietcrisis in 2009. Wel voorziet de centrale bank dat het herstel van de economie al in de tweede helft van dit jaar wordt ingezet. Desondanks daalt het reële inkomen van de Nederlandse economie dit jaar in één klap naar het niveau van 2015.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

ECB krijgt 3 maanden de tijd om obligatie-aankopen te verantwoorden

Het Duitse Grondwettelijk Hof weerhoudt verschillende klachten in verband met de massale aankoop van obligaties door de Europese Centrale Bank. Die aankoop gebeurde in het kader van een opkoopprogramma dat in 2015 startte. De ECB krijgt van het Hof nu drie maanden de tijd om zich te verantwoorden rond het programma.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 6 april 2020

Jim Rickards: goud naar $10.000 à $50.000 per troy ounce

James G. Rickards is een Amerikaanse advocaat, spreker, goldbug en goudspeculant. Mediacommentator ook en auteur op het gebied van financiën en edele metalen. Hij is de schrijver van Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis en vijf andere boeken. Rickards spreekt zich in april 2020 uit over de toekomst van de goudprijs. Wel vaker, maar ditmaal lijkt zijn voorspelling zo over the top? In ieder geval trekt ze wel behoorlijk de aandacht. Met een goudprijs die wel vervijfvoudigde tussen 2001 en 2011. En sinds 2015 een nieuwe stierenmarkt inzette. Maar toch: van $1640 d.d. 3 april 2020 naar genoemde torenhoge contreien? En toch. De door ondergetekende almaar meer geapprecieerde George Gammon doet daar zelfs nog een schepje of zeg maar schep bovenop. Watch and learn: waarom de goudprijs misschien wel naar $100.000 per troy ounce (31,10 gram) kan!

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 maart 2020

Federal Reserve verlaagt rente met 50 basispunten

De Federal Reserve heeft de rente vandaag met 50 basispunten verlaagd naar een bandbreedte van 1% tot 1,25%. In een toelichting schrijft de centrale bank dat de fundamenten voor de Amerikaanse economie nog steeds sterk zijn, maar dat het coronavirus een steeds grotere bedreiging vormt. Het besluit om de rente per direct te verlagen is opmerkelijk, omdat de centrale bank daar normaal gesproken mee wacht tot een officiële bijeenkomst. De eerstvolgende vergadering van de FOMC staat gepland voor 17 en 18 maart. Met deze plotselinge renteverlaging is de beleidsrente weer terug op het niveau van 2017. Daarmee zijn vijf van de negen renteverhogingen sinds 2015 weer ongedaan gemaakt. De Fed begon in het voorjaar van 2019 de rente te verlagen in reactie op toenemende stress op de financiële markten. Daardoor gingen de aandelenkoersen eind 2018 al hard onderuit. Het afgelopen jaar volgden er nog twee renteverlagingen en in september moest de centrale bank zelfs ingrijpen op de repomarkt. Fed verlaagt rente met 50 basispunten naar 1 tot 1,25 procent (Bron: Bloomberg) Renteverlaging zet goudprijs hoger Deze nieuwe renteverlaging komt niet geheel onverwacht, want afgelopen vrijdag bracht de Fed al een opmerkelijke verklaring naar buiten. In een kort persbericht liet de centrale bank weten bereid te zijn nieuwe maatregelen te nemen. Ook anticipeerden veel analisten en beleggers de laatste dagen al op een verlaging van de rente. Goldman Sachs verwacht dat de Fed de rente in de eerste helft van dit jaar met in totaal een heel procentpunt zal verlagen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 6 februari 2020

Hoe China de aandelenmarkt ondersteunt

De Chinese aandelenmarkt ging begin deze week bijna 8% onderuit door het coronavirus, de grootste koersdaling sinds 2015. De handel in aandelen lag stil door het Chinese Nieuwjaar, waardoor beleggers in China pas later konden reageren. Het negatieve sentiment bleek echter van korte duur, want in de dagen daarna ging de beurs weer gewoon omhoog.

Lees verder op Geotrendlines.nl
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs