EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord IMF.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord IMF

Geplaatst op: vrijdag 23 augustus 2019

Biljet van 100 dollar is nieuwe wereldster

Gedurende lange tijd was het biljet van één Amerikaanse dollar het meest populaire papiergeld van de hele wereld. Twee jaar geleden kwam daarin echter plots verandering. Toen nam het biljet van honderd Amerikaanse dollar die leidende positie over. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het fenomeen heeft volgens de experts verschillende oorzaken.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: dinsdag 20 augustus 2019

IMF stuurt binnenkort missie naar Argentinië “om recente ontwikkelingen van dichtbij op te volgen"

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stuurt binnenkort een team naar Argentinië, dat in financiële moeilijkheden verkeert. Dat meldt de instelling. Het IMF heeft miljarden geleend aan de Argentijnen en volgt de toestand er op de voet.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 25 juli 2019

Inkoopmanagerindex van eurozone is pessimistisch

Gisteren hadden we het over de bijgestelde groeiverwachtingen van het IMF. Vandaag is de inkoopmanagerindex van de eurozone ook pessimistisch. De Duitse economie die het moet hebben van de maakkant kampt met grote onzekerheden. Traditionele belangrijke afzetmarkten China en VK zitten met economische en politieke spanningen, In Frankrijk ruziet Macron met zijn eigen bevolking, in Spanje is er geen regering en in Italië lopen de tegenstellingen ook op. 'Je moet je realiseren dat als we 1-2 procent minder gaan besteden dat macro-economische gevolgen heeft. Een paar procent minder en we zitten in een crisis', zegt Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 24 juli 2019

Duitsland Trumps volgende zwart schaap

Bij het einde van het vorige decennium bedroeg het Chinese handelsoverschot zo’n 400 miljard dollar of ruim 10% van zijn bruto binnenlands product. Een overschot op de handelsbalans ontstaat wanneer een land meer goederen aan het buitenland verkoopt dan het er aankoopt. De Chinezen investeerden dat overschot voornamelijk in Amerikaanse staatsobligaties. Maar bijna 10 jaar later is die situatie volledig omgedraaid. Volgens het IMF moet het handelsoverschot dit jaar op 60 miljard dollar of 0,4% van het bbp worden geraamd. Dat is een procent minder dan een jaar geleden.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: woensdag 24 juli 2019

IMF verlaagt groeiramingen wereldeconomie

Het IMF verlaagt de groeiramingen van de wereldeconomie licht maar voorspelt toch dat de economie zal aantrekken in 2019, ook in de 'emerging markets'. China's handelsconflict, Brexit, de afzwakkende economische groei en de politieke problemen in Hong Kong en Taiwan maken opkomende landen nerveus. 'Alle risico's zitten aan de onderkant en de ''emerging markets'' zijn allemaal kwetsbaar. Dan toch denken dat daar nog een herstel zal optreden is jezelf voor de gek houden op een schaal die uniek is.'

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs