EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord IMF.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord IMF

Geplaatst op: woensdag 8 mei 2019

IMF onderzoekt mogelijkheden negatieve rente

Het IMF onderzoekt de mogelijkheden voor centrale banken om de negatieve rente in een volgende crisis verder op te schroeven. En dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop we omgaan met contant geld. De verwachting is namelijk dat spaarders in contant geld zullen vluchten als de rente op spaargeld negatief wordt. In een nieuw onderzoek beschrijft het IMF verschillende mogelijkheden om een vlucht naar cash tegen te gaan.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 2 mei 2019

China: elke dag een groot fraudeverhaal

Cijfers uit China zijn niet onbetrouwbaar, ze zijn dusdanig volkomen ongelooflijk onbetrouwbaar. Macro-econoom Kees de Kort zou bijna dagelijks een groot fraudeverhaal uit het Chinese bedrijfsleven kunnen oplepelen. En toch gelooft het IMF dat het in de Aziatische emerging markets beter gaat. Wellicht geldt dat voor een paar kleine landjes, maar China en India presteren heel matig.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 26 april 2019

De klad zit erin in Azië

Omdat er de komende jaren van de rijke landen qua groei niet veel verwacht hoeft te worden, hebben het IMF en de Wereldbank hun hoop gevestigd op de emerging markets. Maar dat kan wel eens heel verkeerd uitpakken, denkt macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 25 april 2019

Binnen 5 jaar betalen we onze lunch met cryptomunten

Dat is toch wat 56 procent van de respondenten op een Twitter poll verwacht. Dit online marktonderzoek werd niet door de eerste de beste gehouden. Het is het Internationaal Monetair Fonds dat wil weten hoe we allemaal onze lunch denken te betalen binnen 5 jaar. Hoewel polls via Twitter nu niet bepaald wetenschappelijk bewijs zijn, toont het toch twee zaken aan. (Buiten de gegeven antwoorden natuurlijk.) Het IMF is behoorlijk ‘moderner’ dan we haar gaven. Plus: wat een ‘eer’ eigenlijk voor Twitter dat het medium door zo’n hoge instantie gebruikt wordt. Tja, wanneer zelfs de president van de VS een verwoed twitteraar blijkt… We zien ons allemaal vroeg of laat nog gaan stemmen voor verkiezingen online, en waarom niet?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 16 april 2019

Het Tijdperk van Onzekerheid

Age of Insecurity. A New Social Contract. Dat is de titel van een artikel dat verschijnt op de IMF website. Het Internationaal Monetair Fonds brengt zelfs een themanummer uit over sociale bescherming. Opvallend is hoe vaak zeker het laatste half jaar de internationale organisatie de sociale kaart trekt. Of laat belichten. Met artikels als ‘The Case for Universal Social Protection.’ ‘Seeking Balance.’ En nog in december 2018 met ‘Shifting Tides : Dramatic social changes mean the welfare state is more necessary than ever.’ Ook de OESO bracht net nog een stuk over de nood aan bescherming van de middenklasse. Het moet zijn dat e.e.a. ook dringend aandacht verdient zeker?

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs