EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
51
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
41
kliks
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
21
kliks
20
kliks
Er zijn 24 artikelen gevonden met het woord Lehman Brothers.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord LEHMAN BROTHERS

Geplaatst op: woensdag 3 oktober 2018

Wat is de echte les na de val van LEHMAN BROTHERS?

Tien jaar na het begin van de mondiale financiële crisis wordt er nog steeds gewezen op de hebzucht in de financiële sector, maar het zijn juist de bestuurlijke elites die geen lessen hebben geleerd. Tien jaar na de val van LEHMAN BROTHERS wordt door economen, direct betrokkenen en beleidsmakers de balans opgemaakt. Wat betreft de lessen die zijn geleerd, varieert het van ‘er is veel ten goede veranderd, crises zoals toen behoren tot het verleden’ tot ‘er is niets veranderd, een nieuwe zware crisis is aan-staande’.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: dinsdag 25 september 2018

Grafiek: “Een verloren decennium voor de bankensector”

Tien jaar geleden viel het doek voor LEHMAN BROTHERS. Het faillissement van de Amerikaanse zakenbank wordt door velen gezien als de katalysator voor de wereldwijde financiële crisis. Tijdens het afgelopen decennium wist de bankensector het verlies van de Bear Market niet te repareren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 18 september 2018

De Andere Financiële Krant gelanceerd

Welke lessen hebben we geleerd van het faillissement van LEHMAN BROTHERS? En functioneert ons geldsysteem na alle crisismaatregelen van verschillende centrale banken nog wel zoals het zou moeten? Zijn er misschien alternatieve geldsystemen die het overwegen waard zijn? En hoe bestendig is een internationale monetair en financieel systeem dat gebaseerd is op de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt? En zijn er in deze onzekere tijden goede redenen om terug te grijpen op goud als veilige haven? Deze onderwerpen en nog veel meer worden behandeld in De Andere Financiële Krant, de tweede editie van de Andere Krant.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: maandag 17 september 2018

10 redenen voor een nieuwe financiële crisis in 2020

Met de ‘verjaardag’ van de val van LEHMAN BROTHERS, 10 jaar geleden, kijkt de wereld naar de oorzaken en gevolgen die daar uit voort vloeiden. LEHMAN BROTHERS gaf het startsein voor een van de grootste financiële crisissen uit de geschiedenis. Maar dat weerhoudt de wereld er niet van om door een, nieuwe, gelijkaardige periode te gaan, zegt Nouriel Roubini.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 13 september 2018

Stilte voor de crash?

Tien jaar geleden werden we verrast door de val van zakenbank LEHMAN BROTHERS. De financiële crisis die daarop volgde was als een kettingreactie; een paaldanseres met haar vijf hypotheken bleek verbonden met het gapende gat in de Griekse overheidsbegroting. Is de volgende crisis te voorspellen? Welke lessen trekken we uit de vorige?

Lees verder op Biflatie.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs