EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord OPEC.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OPEC

Geplaatst op: maandag 2 december 2019

OPEC wil olieproductie verder beperken

Oliekartel OPEC en diverse andere landen overwegen hun olieproductie te beperken met ongeveer 400.000 vaten per dag, meldde de Iraakse olieminister Thamer Ghadhban zondag. De totale productiebeperking komt daarmee uit op 1,6 miljoen vaten per dag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 6 november 2019

Bolsonaro: “Brazilië wil oliegigant worden en mikt op OPEC-lidmaatschap”

Brazilië wil een wereldspeler worden in de oliesector. Het land rangschikt vandaag in de top 10 van de globale olieleveranciers, maar mikt nu wel degelijk op een plaats binnen de top 5. De Braziliaanse president Bolsonaro zegt ook lid te willen worden van het OPEC-oliekartel.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2019

OPEC verwacht komende jaren lager marktaandeel ...

... maar voorspelt dat olie in 2040 nog steeds belangrijkste energiebron is

... maar voorspelt dat olie in 2040 nog steeds belangrijkste energiebron is

Oliekartel OPEC denkt de komende jaren aanzienlijk minder olie op te hoeven pompen. Het marktaandeel van de organisatie zal daardoor tot circa 2025 zakken. Dat komt door de grote hoeveelheid Amerikaanse schalieolie die de markt overspoelt. De OPEC gaat er voorts van uit dat olie in 2040 nog steeds de belangrijkste energiebron zal zijn.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 16 oktober 2019

Rusland en Saoedi-Arabië sluiten miljardendeals

De Russische president Poetin bracht deze week voor het eerst in twaalf jaar een staatsbezoek aan Saoedi-Arabië. Tijdens deze bijeenkomst spraken de regeringsleiders van beide landen over meer samenwerking op de energiemarkt, onder andere via de OPEC+. Ook maakte het investeringsfonds van Saoedi-Arabië bekend dat ze nog eens $2 miljard zal investeren in de Russische economie.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 11 juli 2019

Komt er een soort OPEC-kartel voor koffieproducenten?

Koffieproducenten denken aan de creatie van een internationaal kartel. Een dergelijke organisatie moet, naar het voorbeeld van de Organisation of Petroleum Exporting Countries (OPEC), de belangen van de sector verdedigen. Op die manier hopen de koffieboeren voor hun oogsten ook minimumprijzen te kunnen doordrukken. Dat moet hen in staat stellen in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs