EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord OPEC.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OPEC

Geplaatst op: dinsdag 19 maart 2019

Olieprijs dichtbij nieuwe highs

De olieprijzen zijn dichtbij de highs van 2019. Dat komt voornamelijk door minder aanbod van de olieproducerende landen, de OPEC. Daarnaast helpen sancties van de Verenigde Staten tegen Iran en Venezuela de olieprijs omhoog.

Volgens CNBC noteerden futures van een vat West Texas Intermediate (WTI) op 59,10 dollar. Dat is dichtbij 59,23 dollar, het hoogtepunt van 2019.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 19 december 2018

“The only way is down”

De oliemarkt heeft het moeilijk en de kans dat de olieprijzen verder zullen dalen is bijzonder groot omwille van de zorgen omtrent het overaanbod. Analisten zijn alvast niet positief over de huidige ontwikkelingen, de overproductie en de grote voorraden werken allesbehalve ondersteunend voor de olieprijzen.

Beleggers en investeerders zijn momenteel niet tuk op de energiemarkt omwille van rapporten waarin staat vermeld dat de voorraden aan het toenemen zijn en de dat Russische en Amerikaanse productie van olie zullen gaan toenemen. Dat resulteert in een verkoopgolf op de energiemarkt met dalende olieprijzen tot gevolg.Voeg daar de wereldwijde economische vertraging aan toe (lees ook: minder vraag naar olie) en dan kom je uiteindelijk tot een situatie waar de aanbodzijde de vraag weer overstijgt. Het logische gevolg is uiteraard dat de prijzen voor olie dalen. De inspanningen van de OPEC-landen en andere olieproducerende landen zijn dus niet voldoende om evenwicht te creëren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 18 december 2018

Olieprijs naar laagste niveau van het jaar

De olieprijzen zijn naar het laagste niveau van het jaar gedaald. Handelaren zouden zich zorgen maken over een recordproductie van schalieolie in de Verenigde Staten en de afkoelende wereldeconomie.

Verder zijn er zorgen over de groeiende olievoorraden en twijfels over de geplande productieverlaging van oliekartel OPEC.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 7 december 2018

OPEC-landen en Rusland gaan olieproducten samen verlagen

Oliekartel OPEC is in samenspraak met bondgenoten tot een akkoord gekomen over de verlaging van de olieproductie, melden bronnen rond de olievergaderingen van vrijdag in Wenen.

De dagelijkse productie wordt in totaal ingeperkt met 1,2 miljoen vaten. De OPEC-landen zullen gezamenlijk 800.000 olievaten per dag minder gaan produceren.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 7 december 2018

OPEC en Rusland beslissen weldra opnieuw over olieproductie

Nu de olieprijzen opnieuw fors aan het dalen zijn, vinden de OPEC en zijn collega-olielanden dat het hoogtijd is om opnieuw rond te tafel te zitten om eventuele maatregelen vast te leggen die de olieprijzen terug de hoogte kunnen induwen. Er is echter onenigheid tussen de leden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs