EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 0 artikelen gevonden met het woord Plunge Protection Team .
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord PLUNGE PROTECTION TEAM

Geplaatst op: woensdag 18 maart 2015

Bestaat het PLUNGE PROTECTION TEAM echt?

Een jaar na de grote aandelencrash in 1987 besloot Ronald Reagan, toen de president van Amerika, een werkgroep op te richten binnen de financiële markten. Complotdenkers kwamen derhalve met theorieën dat de echte reden van deze werkgroep zich specifiek zou gaan richten op het voorkomen van nieuwe beurscrashes. In Wall Street termen krijgt deze werkgroep ook wel de naam “Plunge Protection Team” mee.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 4 april 2013

Jim Sinclair: Op naar een nieuwe wereldmunt, maar eerst een crash

Volgens Jim Sinclair leven we in een wereld zonder alarm. Sinds Bretton Woods is het alarmsysteem van de economie afgezet, zowel bij valuta als obligaties en alle andere activa. Alles moet in het werk gesteld worden om de indruk te wekken dat alles goed gaat. Dit systeem is onhoudbaar en zal instorten zegt hij tegen King World News.

Volgens Jim Sinclair leven we in een wereld zonder alarm. Sinds Bretton Woods is het alarmsysteem van de economie afgezet, zowel bij valuta als obligaties en alle andere activa. Alles moet in het werk gesteld worden om de indruk te wekken dat alles goed gaat. Dit systeem is onhoudbaar en zal instorten zegt hij tegen King World News.

In de goudmarkt is de ergste dag meestal de laatste dag van de correctie. Sinclair gelooft in het PLUNGE PROTECTION TEAM (PPT) dat ervoor moet zorgen dat de goudprijs onderdrukt blijft en de aandelen het zo goed mogelijk doen. Dit moet de indruk wekken dat het systeem van fiatgeld nog volop in leven is.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 8 december 2010

Is PPT ingrijpen erg?

Vorige week is de beurs waarschijnlijk gered door het PLUNGE PROTECTION TEAM (PPT). De vraag is, is dat erg, of is dat mooi? - Het is net wat u wilt. Wilt u kapitalisme, of wilt u het huidige kapisocialisme? Als u gaat voor kapitalisme, dan moet de markt zijn eigen weg vinden. Gaat de beurs omlaag, dan gaat ze omlaag. Valt een bank om, dan valt een bank om. Het komt er op neer dat de markt, net als de natuur, haar eigen schonende werk moet doen, hoe hard dat op de korte termijn ook is. Dat is het zuivere kapitalisme.

Het PPT heeft vorige week de beurs gered en daarom hebben we vandaag nog rust in de tent. Bedrijven die vorige week in de problemen hadden moeten komen, zien dat ze het weer door hun goede werken en hun sublieme marktkennis gered hebben. Immers hadden ze deze beweging omhoog niet voorzien? De topmanagers zullen nu hun bonus heus niet weigeren omdat ze gered zijn door het PPT. Neen, de eisen die bonus op vanwege hun goede werk...

Vandaag zijn we gelukkig. We weten echter donders goed dat dit spel ooit ten einde is. Hoe langer en hoe meer we valsspelen, des te harder slaat straks de realiteit toe. We gaan dus echt alles of niets spelen. Als het spel ooit uit is, dan is het ook echt over en uit.

Lees verder op BeursBox
Navigeer door nieuws en artikelen
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs