EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 7 artikelen gevonden met het woord WGC.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord WGC

Geplaatst op: maandag 8 juni 2020

Blijft Jan Publiek straks met waardeloze aandelen zitten?/De gouden stier stormt verder

[...]

Bovenstaand ‘Verhaal van twee meren’ is toch maar wat het is hoor, wat het pretendeert: een verhaal(je). De praktijk, de realiteit schetst wel een genuanceerder verhaal. Want in de eerste vijf maanden van 2020, herinner u, de slechtste in decennia voor aandelen? Thetimeshub.in: ‘Inflows in gold ETFs (exchange traded funds – exchange traded funds) for the 5 months of 2020 amounted to 623,3 tons for $33.7 billion, estimated by the World Gold Council (WGC). It is more inflow following a record 2009 (about 591 tons).’

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 1 augustus 2019

Centrale banken investeren massaal in goud door geopolitieke spanningen

Centrale banken wereldwijd hebben in de eerste zes maanden van dit jaar voor 15,7 miljard dollar (14,2 miljard euro) in goud geïnvesteerd. Dat schrijft World Gold Council (WGC) donderdag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 3 mei 2019

Centrale banken kopen meeste goud sinds 2013

Centrale banken over de hele wereld hebben tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 145,5 ton goud gekocht. Dat betekende een stijging met 68 procent tegenover de eerste drie maanden vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de World Gold Council (WGC). Experts wijzen erop dat de goudaankopen door de centrale banken tot het hoogste niveau in zes jaar is gestegen. Zij benadrukken dat verscheidene landen hun reserves willen diversifiëren.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2019

Centrale banken kopen het meeste goud in sinds 1967

Er is tijdens de afgelopen jaren een beeld ontstaan dat goud haar functie verloren heeft als het gaat om het fungeren als veilige haven. Toch werden die ‘doemdenkers’ tijdens de afgelopen maanden keihard op hun plek gezet. Juist tijdens de laatste maanden van 2018 bewees het gele edelmetaal dat het nog steeds fungeert als veilige haven. En dat blijkt ook uit de aankopen van de centrale banken.

Volgens de World Gold Council (WGC) was het jaar 2018 een historisch jaar voor goud. Sinds 1967 was het immers niet meer voorgekomen dat centrale banken zoveel goud inkochten als afgelopen jaar het geval was. De netto-aankopen van centrale banken bedroeg 651,5 ton in 2018. En dat betekende een jaar-op-jaar stijging van ruim 74%!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 31 januari 2019

Centrale banken kopen grootste hoeveelheid goud sinds 1967

Centrale banken hebben vorig jaar 651,1 ton goud aangekocht, 74 procent hoger dan in 2017 en de grootste hoeveelheid sinds 1967, meldt brancheorganisatie World Gold Council (WGC).

Gerekend tegen een prijs van 1.321 dollar per troy ounce gaat het om een bedrag van 27,7 miljard dollar.

Lees verder op nu.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs