EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
35
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord aardgas.
Artikel 1 tot 5
Geplaatst op: maandag 5 maart 2018

Verenigd Koninkrijk haalt opnieuw AARDGAS uit Rusland

Door de extreme kou van de afgelopen dagen was het Verenigd Koninkrijk genoodzaakt AARDGAS uit Rusland te kopen. Volgens de Financial Times heeft Royal Dutch Shell afgelopen weekend een schip gestuurd om vloeibaar AARDGAS over te laden van een Russische ijsbreker. De verwachting is dat deze lading op dinsdag arriveert bij de terminal van Milford Haven. Daar wordt het omgezet voor distributie in het Britse gasnetwerk.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: zondag 4 maart 2018

Oekraine sluit contract voor AARDGAS uit Polen

Het Oekraïense Naftogaz heeft deze week een contract getekend met een Poolse leverancier van AARDGAS, nadat het Russische Gazprom eerder deze week besloot de gaskraan dicht te draaien. Dat gebeurde een dag nadat de Russische energiegigant een rechtszaak had verloren tegen Naftogaz en veroordeeld werd tot het betalen van een boete van $2,56 miljard.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: zaterdag 3 maart 2018

Tekort aan AARDGAS dreigt in Verenigd Koninkrijk

De beheerder van het Britse stroom- en gasnetwerk waarschuwde eerder deze week voor een acuut tekort aan AARDGAS. Door de aanhoudende kou is de vraag veel groter dan verwacht, terwijl de importcapaciteit door een combinatie van factoren beperkt is. Als gevolg van de schaarste is de prijs van AARDGAS in het Verenigd Koninkrijk in een paar dagen geëxplodeerd van ongeveer £0,50 naar £2,50 per therm (omgerekend 2,83 kubieke meter).

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: maandag 26 februari 2018

Vrieskou in Europa levert Russische gasreus nieuw exportrecord op

De aanhoudende koudegolf in Europa heeft het Russische gasconcern Gazprom een serie exportrecords opgeleverd. De gasreus sluisde zaterdag meer dan 655 miljoen kubieke meter AARDGAS richting West-Europa, een nieuw record, en dat al voor de vierde dag op rij. 

Het nieuwe record van zaterdag is opmerkelijk. Meestal valt het verbruik op weekenddagen wat terug, maar dat was nu niet het geval.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 15 februari 2018

Strijd om AARDGAS in oostelijke Middellandse Zeegebied

Toenemende spanningen in het oostelijke Middellandse Zeegebied kunnen een destabiliserend effect hebben op landen in de regio en de Europese energiemarkt. Verschillende landen maken aanspraak op grote offshore AARDGASvelden in de regio en dat levert spanningen op tussen Cyprus, Turkije, Egypte, Israël en Libanon. Zou dit een nieuwe oorlog in de regio kunnen aanwakkeren?

Lees verder op Geotrendlines

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs