EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 2 artikelen gevonden met het woord bailout.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord BAILOUT

Geplaatst op: maandag 23 maart 2020

Krediet, BAILOUTs, reddingsoperaties en repo’s tot in de oneindigheid…NOT!/Blame it on Corona

…en de economie floreerde nog lang en gelukkig… Not! Dat gebeurt nog louter in sprookjes natuurlijk. Maar de Fed, de ECB en noem maar op welke centrale bank in de wereld heeft dankzij het Coronavirus wel een prachtig excuus. Eigenlijk kwam het als manna uit de hemel vallen en getuigend van een perfecte timing. Talloze bedrijven en sectoren in moeilijkheden voorheen, komt dit ook uitstekend uit. Ondergetekende voorziet dat al de lijken in de kast, al de financiële rotzooi, het mismanagement en niet halen van onmogelijke winstprognoses nu onder één noemer worden geschoven. “’t Is de schuld van Corona, u begrijpt?”

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 22 augustus 2019

China bank BAILOUT in alle stilte bezig? Derde Chinese bank ‘gered’ door overheid

Nou ja, wat ‘gered’ betekent in het geval van een bank BAILOUT. De Chinese staat neemt zo’n bank gewoon over. Iedere belegger herinnert zich zonder twijfel wat in 2008 in de States plaatsvond. Het werd de start van de Kredietcrisis waarvan de gevolgen in 2019 nog voelbaar zijn. Offcieel heet die BAILOUT de Emergency Economic Stabilization Act 2008. En een noodtoestand was het, waarbij dringend gestabiliseerd moest worden. Of het hele financiële en monetaire systeem zou ineenstorten. Vraag is of in China eenzelfde noodsituatie zich ontwikkelt anno 2019?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 12 maart 2017

Bank der banken erkent dat Zuid Europa met Duitse en Nederlandse miljarden overeind wordt gehouden

De Bank for International Settlements (BIS), ook wel de centrale bank der centrale banken genoemd, bevestigt in een nieuw rapport wat critici al jaren zeggen, namelijk dat het TARGET-2 systeem van de eurozone niets anders is dan een permanente ‘stealth’ BAILOUT van de Zuid Europese schuldenlanden door met name Duitsland, Nederland en Luxemburg is. Sinds begin 2015 nemen de TARGET-2 saldo’s na een 3 jarige daling weer fors toe, en bereikten begin dit jaar een record hoogte. Voor Nederland begint de ‘bijdrage’ aan Zuid Europa richting de € 100 miljard te gaan, méér dan genoeg om alle pijnlijke bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid ongedaan te maken.

[...]

Lees verder op XanderNieuws
Geplaatst op: woensdag 7 december 2016

Krijgt Monte dei Paschi een BAILOUT?

De Italiaanse regering overweegt €2 miljard in het noodlijdende Monte dei Paschi di Siena te investeren, zo schrijft Reuters. De derde grootste bank van Italië moet nog voor het einde van dit jaar €5 miljard aan kapitaal ophalen om haar buffers te versterken en hoopt dat geld op te halen bij private beleggers. Maar door de uitslag van het Italiaanse referendum zijn ook beleggers minder happig om in de probleembank te investeren.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 7 oktober 2016

Hoe de politiek en de banken de pensioenen gaan leegzuigen

De bankiers van ABN-AMRO en Rabobank en het kabinet hebben hun zin gekregen; Een BAILOUT van de banken door de pensioenfondsen!

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs