EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord currency.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord CURRENCY

Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

Uw spaargeld is niet meer veilig. Heeft DNB de oplossing?

In deze onzekere tijd, waarin de financiële en reële economie klappen krijgen, kwam op 21 april De Nederlandsche Bank (DNB) met een opmerkelijk initiatief. DNB wil een eigen digitale munt gaan ontwikkelen. Een zogeheten central bank digital CURRENCY (CBDC). Burgers kunnen dan rechtstreeks geld stallen bij de centrale bank, dus buiten het commerciële banksysteem om.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 6 april 2020

Jim Rickards: goud naar $10.000 à $50.000 per troy ounce

James G. Rickards is een Amerikaanse advocaat, spreker, goldbug en goudspeculant. Mediacommentator ook en auteur op het gebied van financiën en edele metalen. Hij is de schrijver van CURRENCY Wars: The Making of the Next Global Crisis en vijf andere boeken. Rickards spreekt zich in april 2020 uit over de toekomst van de goudprijs. Wel vaker, maar ditmaal lijkt zijn voorspelling zo over the top? In ieder geval trekt ze wel behoorlijk de aandacht. Met een goudprijs die wel vervijfvoudigde tussen 2001 en 2011. En sinds 2015 een nieuwe stierenmarkt inzette. Maar toch: van $1640 d.d. 3 april 2020 naar genoemde torenhoge contreien? En toch. De door ondergetekende almaar meer geapprecieerde George Gammon doet daar zelfs nog een schepje of zeg maar schep bovenop. Watch and learn: waarom de goudprijs misschien wel naar $100.000 per troy ounce (31,10 gram) kan!

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 19 december 2019

Iran: een cryptomunt voor alle moslimnaties/Het begin van het einde voor de dollar

De president van Iran stelt een cryptoCURRENCY voor als alternatief voor de Amerikaanse dollar. Die zou dan gebruikt worden door alle moslimlanden onderling. Tijdens de Kuala Lumpur Summit 2019 legt Hassan Rouhani het voorstel op tafel. Met aan die tafel alvast de Turkse president Erdogan en de premier van Maleisië. Dit laatste land heeft in 2002 reeds een soortgelijk voorstel geponeerd. Voor een gouden dinar. Maar ‘there was a reaction from the superpowers’…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 11 december 2019

Dit wordt het geld van de toekomst

‘De toekomst van ‘geld’ is essentieel digitaal, maar welke rol de centrale banken hierin gaan spelen zal in de komende 20 jaar bepaald worden.’ Dat is wat ‘Tobias Adrian and Tommaso Mancini-Griffoli, the Director and the Deputy Division Chief of the Monetary and Capital Markets Department at the International Monetary Fund (IMF)’ vertellen. In een exclusief interview met Portfolio. Ze benoemen het verschijnsel van de CBDC’s als niet meer zo nieuw. Deze centrale bank digitale CURRENCY. Maar de twee economen zien eigenlijk meer in een samenwerking tussen de privésector en de publieke.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 november 2019

Waarom goud geld is en waarom geld ertoe doet

In 1971 verbrak Nixon de laatste connectie van goud met de daaraan gekoppelde valuta. Na de Nixon-shock was de dollar niet meer zo goed als goud. En omdat alle andere valuta werden ondersteund door de world reserve CURRENCY de dollar, creëerde dat ene besluit niet alleen een fiat dollar, maar maakte het feitelijk alle valuta intrinsiek waardeloos. Waardeloos in de zin dat waar ze vroeger waarde vertegenwoordigden, ze nu de belofte van waarde vertegenwoordigen en daarom schuld zijn!

[...]

Lees verder op GoldRepublic
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs