EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 19 artikelen gevonden met het woord fiat.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord FIAT

Geplaatst op: vrijdag 22 juni 2018

CEO Goldman Sachs: ‘Bitcoin kan (niet zal) ooit FIATgeld vervangen’.

Als CEO van een van de meest invloedrijke banken ter wereld is het misschien vreemd om te horen dat een cryptomunt als Bitcoin ooit het nieuwe betaalsysteem kan vormen. Maar volgens Lloyd Blankfein zit die kans er wel degelijk in. De wereld veranderde eerder ook al enkele keren van betaalsysteem, dus nu kan het opnieuw gebeuren.

Blankfein wijst erop dat FIATgeld zoals we dat vandaag kennen, ook geen intrinsieke waarde heeft, in tegenstelling tot goud en zilver vroeger. Mensen waren in het begin dan ook sceptisch tegenover FIATgeld, maar hebben het betaalsysteem toch aanvaard. Dat kan ook met Bitcoin of andere cryptomunten gebeuren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 28 maart 2018

Het belang van de transactiesnelheid bij cryptomunten

De opmars van de cryptomunten kwam er in 2017 onder andere omdat ze een alternatief bieden voor FIATgeld. De transactiesnelheid speelt daarin een belangrijke rol. Men grapt wel eens dat je sneller FIATgeld kan overschrijven door een vliegtuig te nemen met cash geld dan via een bankoverschrijving. Cryptomunten kunnen dit veranderen. Maar niet alle cryptomunten zijn gelijk.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 11 maart 2018

Chinese centrale bank: “Digitale munten zullen FIATgeld verdringen”

Een straffe uitspraak van Zhou Xiaochuan, gouverneur van de Chinese centrale bank, tijdens de jaarlijkse National People’s Congress. Hij gaf toe dat digitale munten aan een flinke opmars bezig zijn en wellicht FIATgeld zullen verdringen in de toekomst wegens snelheid en kostenefficiëntie. Toch blijven ze sceptisch tegenover deze nieuwe financiële evolutie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 maart 2018

Bank of England: “Cryptomunten falen als betaalmiddel”

Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, is geen voorstander van cryptomunten. Vorige week vrijdag zei hij dat virtuele munten hun rol als betaalmiddel niet kunnen volmaken. Met ander woorden, gouverneur Carney vindt dat cryptomunten falen op dit moment.

Mark Carney, die ook actief is als voorzitter van de financiële stabiliteitsraad van de G20, zei dit vrijdag tijdens een speech op de Scottish Economics-conferentie. Hij beweerde dat cryptomunten op dit moment geen goed alternatief zijn voor FIATgeld omwille van het gebrek aan regels en de volatiliteit.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 12 februari 2018

Amerikaanse staat Arizona gaat Bitcoin aanvaarden om belastingen te betalen

Een van de belangrijkste redenen die werden aangehaald waarom Bitcoin nooit FIATgeld kan vervangen, is het monopolie dat overheden hebben om burgers te verplichten hun belastingen te betalen met FIATgeld. De Amerikaanse staat Arizona wil daar verandering in brengen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs