EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 23 artikelen gevonden met het woord fiat.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord FIAT

Geplaatst op: dinsdag 26 februari 2019

De toekomst ligt wijd open voor ‘tokenized securities’

We vernoemden reeds Thailand als nummer één op het gebied van digitalisering anno 2019. Voor mobiel bankieren, handel en zeker ook cryptomunten en de blockchain. In februari 2019 bewijst het Oosterse land opnieuw de voortrekkersrol op zich te nemen. Dit lezen we namelijk op Coindesk.com: ‘Thailand green lights issuance and trading of blockchain securities.’ In die ene korte zin zit uitstekend nieuws voor de crypto- en blockchain wereld. Het opent namelijk een poort naar eindeloos veel mogelijkheden. Naar markten die, zonder overdrijving, duizenden miljarden in FIATmunten vertegenwoordigen! Wat zijn blockchain of tokenized securities en waarom zijn ze van zo groot belang?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 18 februari 2019

Bitcoin versus Ethereum: welke is belangrijker of verdient de eerste plaats?

Net als bitcoin is ethereum gebaseerd op de blockchain. Alle transacties gebeuren gedecentraliseerd. Dat wil zeggen dat de goedkeuring van elk blok met gegevens gebeurt door talloze computers. Het ledger of grootboek komt zo tot stand door zeer vélen, en wordt ook zo bijgehouden. Niet door of bij één entiteit dus, zoals wel het geval is bij FIATmunten. Maar waar bitcoin zuiver als betaalmiddel en opslag van waarde dient, is het ethereum netwerk veel en veel uitgebreider. Het zijn dan ook twee verschillende, aparte blokketens of netwerken. Met elk een munt, respectievelijk de bitcoin (BTC) en ether (ETH).

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 11 februari 2019

Wordt Crypto Valley belangrijker dan Silicon Valley?

Wie dacht dat met het lichtjes afbrokkelen van het bankgeheim Zwitserland aan belang heeft ingeboet, heeft de laatste jaren niet goed opgelet. Het kleine, neutrale landje is sinds 2016 helemaal terug in de voorste ranken van de financiële wereld. Niet meer met FIATgeld of goud, maar met het geld van de toekomst. Met de technologie van de toekomst. Cryptomunten en blockchain dus.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 11 februari 2019

Wordt geld lenen nog goedkoper?

Het is weer tijd voor een wake up call in het gevaarlijke tijdvak waarin we nu verkeren. 2019, het jaar met de laagste rente en de hoogste schuldenberg sinds mensenheugenis. Regelmatig heb ik in mijn columns gewezen op de lage rentestandaard die door centrale banken tegen wil en dank in stand wordt gehouden. In feite wordt ons FIAT geldsysteem gemanipuleerd! Beleidsmakers beïnvloeden op slinkse wijze de marktrente. Zogenaamd om de wereldwijde economie te redden van de ondergang. Het is algemeen bekend dat de economie beter draait wanneer er meer geld wordt uitgegeven. Heb je te weinig geld dan is dat slecht voor onze economie. Maar daar hebben banken een pasklare oplossing voor gevonden. We kunnen namelijk lenen tegen een aantrekkelijke rente, zoals wordt betoogd in hun ‘goedkoop-geld-advertenties’. Op deze manier kunnen we alvast het geld uit de toekomst naar voren halen en nu uitgeven. Dat is goed voor de economie want er komt meer geld in omloop.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 14 januari 2019

D-Day voor Theresa May: wat staat er morgen op het spel?

[...]

Na maandenlange onderhandelingen bereikten de Europese en Britse brexitonderhandelaars eind november een voorlopig terugtrekkingsakkoord. May’s deal kreeg daarna -zij het met lange tanden- ook groen licht van haar regering. Ook de Europese leiders gaven hun FIAT al, maar de echte grote horde ligt in het Britse parlement.

[...]

Lees verder op HLN.be
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs