EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 26 artikelen gevonden met het woord fiat.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord FIAT

Geplaatst op: maandag 1 juli 2019

Gerald Celente met Trends in the News

Gerald Celente geeft al 30 jaar het ‘news before it happens.’ Vandaag geeft hij zijn visie op de handelsoorlog tussen de VS en China. Op de bitcoin. Olie. De markten in het algemeen. Celente is en blijft een eeuwige goldbull. Wat degenen die hem gevolgd hebben al die tijd geen windeieren heeft gelegd. Bij zijn stokpaardje is bitcoin bijgekomen. Beleggers ontvluchten FIATmunten, aldus Celente, en buiten naar goud ook naar een ander alternatief: cryptomunten. De war against the little people is on! Hear all about it!

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 29 april 2019

Wat is Moderne Monetaire Theorie (MMT)? U zou dat moeten weten want het gaat over ùw geld!

Ook wel ‘moderne geldtheorie’ genoemd. Het is de sinds einde 20ste eeuw ontwikkelde economische theorie die monetaire en macro-economische verschijnselen beschouwt vanuit het idee dat in moderne economieën FIATgeld de natuurlijke vorm van geld is. De MMT stelt dat in het moderne monetaire stelsel, overheidsuitgaven de primaire vorm van geldschepping zijn: de soevereine overheid schept een wettig betaalmiddel zonder intrinsieke waarde. Ze betaalt daarmee haar uitgaven, en int belastingen en boetes die de vraag naar dit betaalmiddel oproepen, zodat het waarde krijgt. Er is in principe geen grens aan deze geldschepping, behalve dat ze inflatie kan veroorzaken.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 29 april 2019

De dollar is een “Ponzi scheme” en dient verbannen uit India

Dat is de opvallende mening van een verantwoordelijke van de ‘Investor Education and Protection Fund (IEPF) Authority.’ En nog: “When it comes to investor protection, the IEPFA has to take a stand against certain things. Against ponzi schemes, we are taking a stand.” We schrijven 27 april 2019. In India’s officiële kringen heerst een debat of de dollar, en FIATmunten in het algemeen dienen verbannen te worden uit het land. FIATmunten bestaan bij gratie van de drukpers. En ‘there are concerns about its viability in the long-term and risk to investors, especially considering steep fluctuations in the prices.’ Aldus genoemde IEPF.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 29 maart 2019

Cryptobetalingen: 388 keer sneller en 127 keer goedkoper

Eindelijk zijn er kwantificeerbare cijfers over wat ‘supersnel’ wel is. Wat ‘spotgoedkoop’ precies inhoudt. Blockdata, ‘Mapping the digital economy’, heeft onderzoek gedaan naar zogenaamde ‘remittance’ payments. Het gaat veelal om personen die in het buitenland werken. Om geld te kunnen opsturen naar familieleden in hun thuisland. Zoals de honderduizenden Filipijnse meisjes en vrouwen die in Arabische landen worden tewerkgesteld. (In vaak erbarmelijke omstandigheden, maar dat is een ander onderwerp.) FIATgeld verzenden met bijvoorbeeld Western Union (W.U.) werd vergeleken met digitaal geld versturen. De uitkomst is mind blowing…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 februari 2019

De toekomst ligt wijd open voor ‘tokenized securities’

We vernoemden reeds Thailand als nummer één op het gebied van digitalisering anno 2019. Voor mobiel bankieren, handel en zeker ook cryptomunten en de blockchain. In februari 2019 bewijst het Oosterse land opnieuw de voortrekkersrol op zich te nemen. Dit lezen we namelijk op Coindesk.com: ‘Thailand green lights issuance and trading of blockchain securities.’ In die ene korte zin zit uitstekend nieuws voor de crypto- en blockchain wereld. Het opent namelijk een poort naar eindeloos veel mogelijkheden. Naar markten die, zonder overdrijving, duizenden miljarden in FIATmunten vertegenwoordigen! Wat zijn blockchain of tokenized securities en waarom zijn ze van zo groot belang?

Lees verder op Biflatie.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs