EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 12 artikelen gevonden met het woord financieel systeem.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord FINANCIEEL SYSTEEM

Geplaatst op: dinsdag 9 juni 2020

Sander Boon: ‘Euro wordt misbruikt voor een politieke unie’

De Europese centrale bank heeft zichzelf in de problemen gewerkt door staatsobligaties te gebruiken als onderpand voor het Europese financiële systeem. Dat zegt Sander Boon in een interview bij Café Weltschmerz. De ECB volgde het voorbeeld van de Verenigde Staten, waar staatsobligaties ook de rol van goud hebben overgenomen als veilig onderpand. Daardoor is een steeds kwetsbaarder FINANCIEEL SYSTEEM opgebouwd, dat alleen kan functioneren zo lang de waarde van staatsleningen gegarandeerd wordt.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 28 oktober 2019

De crisis in het hart van ons FINANCIEEL SYSTEEM

Die merken we nu nog niet echt, in de herfst van 2019, maar ze is wel al begonnen! Het zijn grote, zware woorden, deze uitspraak, maar we doen er goed aan deze zeer ernstig te nemen. Ze goed tot ons te laten doordringen. De tekens zijn aan de wand. Voor wie ze opmerkt en de vinger aan de pols houdt tenminste. Van het financieel economische, monetaire wereldgebeuren. U verneemt het allemaal tot in detail op BNR Nieuwsradio. In de wekelijkse Cryptocast is Willem Middelkoop te gast. Zowat dé goudkenner van Nederland. Hij kijkt behalve naar goud ook naar het nieuwe ‘digitale goud’; bitcoin dus.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 18 september 2019

BREAKING! Amerikaanse centrale bank pompt 75 miljard dollar in FINANCIEEL SYSTEEM

De Fed, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, heeft aangekondigd dat het voor 75 miljard dollar aan liquiditeit in de markt gaat pompen. Vandaag werd daarvan al meer dan 50 miljard ter beschikking gesteld.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 6 juli 2019

Nieuwe spanningen rondom Deutsche Bank

Dat het rommelt bij de Deutsche Bank(DB) is al lang bekend. En ook dat er gerommeld wordt door medewerkers op allerlei niveau. Van witwaspraktijken tot onverantwoorde verkoop van ondeugdelijke bancaire producten zoals derivaten. Hoe dan ook, DB is constant negatief in het nieuws. Op deze website zijn herhaaldelijk berichten verschenen over deze sjoemelbank. Vaak werd er gewezen op de gevaren als deze bank zou gaan wankelen. De Bank heeft namelijk een veel groter balanstotaal dan eerder de Lehman Brothers, die door een faillissement in 2008 bijna het FINANCIEEL SYSTEEM naar de gallemiezen hielp.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 16 maart 2019

Waarom banken uiteindelijk zullen verdwijnen

De financiële crisis van 2008 is niet veroorzaakt door deregulering maar door de informatica. Dat staat te lezen in het boek ‘The End of Banking’ van Jonathan McMillan. Die schrijft dat de banken in het industriële tijdperk hun rol speelden, maar vandaag – in het tijdperk van het internet – onmogelijk nog te controleren zijn. Daarom moet een volledig nieuw en gedecentraliseerd FINANCIEEL SYSTEEM worden bedacht, waarbij de banken zoals we die vandaag kennen verdwijnen.

Lees verder op Express.live
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs