EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord geld.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord GELD

Geplaatst op: zaterdag 21 september 2019

173 miljard euro op buitenlandse rekeningen

De fiscus heeft voor het eerst zicht gekregen op het GELD dat Belgen op buitenlandse rekeningen hebben staan. Dat berichten De Tijd en L’Echo zaterdag. Uit cijfers van minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) blijkt dat de fiscus uit 87 landen liefst 1,385 miljoen gegevens heeft gekregen over het inkomstenjaar 2017. De Belgen over wie info is binnengestroomd, bleken samen zowat 173,8 miljard euro op buitenlandse rekeningen te staan hebben. In welke landen de Belgen dat GELD hebben staan, mag de fiscus niet zeggen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 20 september 2019

Wat komt er eerder, een ECB-renteverhoging of totale zonsverduistering in Europa in 2026?

Een Europese Lehman-moment. Deflatie- c.q. recessiegevaar. Financiële instabiliteit. Italië dat op het punt staat faillissement aan te vragen. Dat zouden de redenen zijn op basis waarvan ik het besluit van het bestuur van de ECB van donderdag 12 september nog zou kunnen begrijpen. De bank besloot de depositorente te verlagen van -0,4 naar -0,5 procent. Daarnaast begint de ECB per 1 november – de eerste werkdag van de nieuwe president Christine Lagarde – met een nieuwe ronde van quantitative easing (QE) á 20 miljard euro per maand. Depositorente is de rente die de ECB betaalt aan commerciële banken over hun tegoeden bij de ECB. Nu de rente negatief is, krijgt de ECB dus GELD van de commerciële banken, wat hun winstgevendheid raakt. Om dat euvel te verhelpen besloot de ECB een meervoud van de verplichte saldo die elke bank bij de ECB moet aanhouden, vrij te stellen van de genoemde heffing. Het speciale leenloket voor de commerciële banken bij de ECB, het TLTRO-loket, blijft één jaar langer open en de rente die ze betalen gaat omlaag.

[...]

Lees verder op GoldRepublic
Geplaatst op: vrijdag 20 september 2019

Fed pompt $203 miljard in de markt; niet meer gezien sinds crisis

Voor de derde dag op rij heeft de Amerikaanse centrale bank bij moeten springen in de GELDmarkten om liquiditeitsproblemen te voorkomen. In de 3 afgelopen dagen pompte de Fed 203 miljard dollar in de Amerikaanse GELDmarkt. Dergelijke operaties zijn niet meer gezien sinds de financiële crisis.

De reden dat de Fed in de afgelopen dagen moest ingrijpen is onevenwicht tussen vraag en aanbod naar GELD. De vraag is groter dan het aanbod, en daarom steeg de reporente op maandag tot dinsdagnacht naar zo’n 10 procent. Althans volgens data van Reftinitiv.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 20 september 2019

We kunnen best krimpen, we zijn rijk genoeg

De OESO heeft de economische verwachtingen voor 2019 en 2020 naar beneden bijgesteld. Althans voor de rijke landen, de opkomende economieën zouden juist nog iets verder gaan groeien. Volgens Kees de Kort kunnen we ons GELD erop inzetten dat dat natuurlijk niet gaat gebeuren. Emerging markets zijn veel kwetsbaarder voor iedere denkbare tegenslag.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 19 september 2019

Olie + Centrale Banken = Smeerolie + smeerGELD

Hoe groot de invloed is van olie en centrale banken. Smeerolie creëert smerig GELD. Met smeerGELD bedrijven centrale banken een smerige beteugelende monetaire politiek. Hoe onze economische motor stil valt door foute politiek. We hebben een redelijk rustig verlopen zomer met 3 keer een hittegolf achter de rug en record hoge temperaturen die we al bijna weer zijn vergeten. Even heerlijk er tussenuit en ondanks een nieuwe religie, de klimaatreligie, zijn veel ongelovigen toch in het vliegtuig gestapt naar een warm land.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs