EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
35
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord grondstoffen.
Artikel 1 tot 5
Geplaatst op: woensdag 14 maart 2018

Amerikaanse rechter oordeelt dat virtuele munten ā€˜commoditiesā€™ zijn

Het reguleren van cryptomunten zit nog maar in zijn beginfase. Maar er lijkt toch schot in de zaak te komen in de Verenigde Staten van Amerika. Een Amerikaanse federale rechter heeft vorige week geoordeeld dat virtuele munten voortaan gereguleerd kunnen worden als GRONDSTOFFEN door de U.S. Commodity Futures Trading Commission.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 7 maart 2018

2 prominente beleggers: ā€˜Het is nu tijd om GRONDSTOFFEN te kopenā€™

Met de terugkeer van de volatiliteit op de financiƫle markten, maakten GRONDSTOFFEN ook een comeback. De olieprijs zit al langer in de lift, en speelt vaak de eerste viool in de revival van GRONDSTOFFEN. Maar het ziet er nu naar uit dat de rest ook begint te volgen. 2 prominente beleggers van Wall Street delen deze mening.

Wanneer we kijken naar de activa die het beste presteren sinds begin dit jaar, dan valt buiten de volatiliteit vooral op dat GRONDSTOFFEN goed presteren. 12 van de 15 beste activa komen uit de GRONDSTOFFENsector.

Iconische belegger Paul Tudor Jones zegt dat hij nu vooral harde activa en GRONDSTOFFEN wil bezitten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 6 maart 2018

Infographic: De Chinese honger naar GRONDSTOFFEN is fenomenaal

China bouwde vorig jaar 77 van ā€™s werelds 144 nieuwe wolkenkrabbers (gebouwen boven 200 meter) in 36 verschillende steden. Het toont aan hoeveel China spendeert aan infrastructuur voor zijn economische groei. Het is dan ook ongelooflijk om te zien hoe immens groot de GRONDSTOFFENhonger van de Chinezen is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 23 februari 2018

Beleggen in GRONDSTOFFEN? Bekijk deze grafiekā€¦

De GRONDSTOFFENsector is een van de weinige sectoren die tijdens de afgelopen jaren tegenvallend heeft gepresteerd. Eigenlijk was er tot het jaar 2011 weinig aan de hand, maar daarna is de trend met 180 graden gedraaid. Is deze sector nu weer koopwaardig?

Eigenlijk zitten de meeste GRONDSTOFFEN sinds het jaar 2016 alweer in de lift. Als gevolg daarvan hebben ook de meeste grondstofaandelen de weg naar omhoog weer weten terug te vinden. Toch noteert deze sector nog beduidend lager dan de niveaus die bereikt werden in het jaar 2011. Wat dat betreft zouden we dus kunnen stellen dat deze sector nog over het nodige potentieel beschikt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 20 februari 2018

Kapitaal vloeit van Goudmijnen naar Kobalt en Lithium

GRONDSTOFFEN waren zelden zo goedkoop ten opzichte van aandelen als vandaag. Maar binnen de GRONDSTOFFENsector zijn er ook nog grote verschillen. Goudmijnen zijn al jaren uit de gratie bij beleggers en nu ook bij investeerders. GRONDSTOFFEN als Kobalt en Lithium zijn veel interessanter geworden.

In 2017 lag het bedrag aan overnames en fusies in de mijnbouwsector 15% hoger, maar het aantal transacties 6% lager. Dat wil zeggen dat er minder, maar grotere investeringen werden gedaan. Opvallend daarbij was dat de activiteiten bij de goudmijnen met 34% daalden en de bedragen met 13% afnamen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs