EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
42
kliks
40
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord grondstoffen.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord GRONDSTOFFEN

Geplaatst op: vrijdag 19 juli 2019

LMBA: "Goud meer liquide dan staatsobligaties"

Goud is meer liquide dan de meeste staatsobligaties en heeft daarom geen risicoweging nodig. Dat concludeert de Londen Bullion Market Association (LBMA) op basis van nieuwe cijfers over de goudmarkt. Volgens de organisatie is het onterecht dat het edelmetaal dezelfde behandeling krijgt als andere GRONDSTOFFEN, omdat goud aan de hoogste liquiditeitseisen voldoet.

[...]

Lees verder op marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 17 juli 2019

ABN Amro negatiever over aandelen en adviseert goud te verkopen

MeesPierson is de private bank van ABN Amro en deze heeft laten weten de algehele vermogensverdeling (assetallocatie) gewijzigd te hebben. ABN AMRO is minder positief over aandelen en verlaagt de weging van neutraal naar onderwogen. Binnen de aandelenportefeuille geeft de bank nu meer de voorkeur aan de sector gezondheidszorg (defensiever setor). Tegelijkertijd schat ABN AMRO MeesPierson de sector industrie negatiever in (van neutraal naar onderwogen). De weging in GRONDSTOFFEN is na de verkoop van de positie in goud weer neutraal. In de obligatieportefeuille is de positie in bedrijfsobligaties versterkt.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 19 juni 2019

Moeten beleggers hun vizier richten op de commoditysector?

De commoditysector heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Ten opzichte van de ‘normale’ aandelen hebben de meeste commodityaandelen zelfs een dramatische prestatie afgeleverd. Toch kan er binnenkort een trenddraai gaan plaatsvinden binnen deze hard afgestrafte sector.

De commoditysector is tijdens de afgelopen jaren min of meer in het ‘vergeethoekje’ geraakt. Slechts een handjevol beleggers is vandaag de dag nog geïnteresseerd in GRONDSTOFFEN. En dat is ook niet vreemd, want deze sector heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Toch kan die dramatische tijd achter de rug liggen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 5 juni 2019

Deze GRONDSTOFFEN staan op het punt om uit te breken…

Als het om investeren in GRONDSTOFFEN gaat, haken veel beleggers vaak af. En dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de afgelopen jaren wist de GRONDSTOFFENsector geen indrukwekkende beursprestatie af te leveren. Toch doen beleggers er verstandig aan om deze sector juist nu goed in de gaten te houden.

Vandaag de dag investeren beleggers liever in zogenoemde ‘groeiaandelen’. Dit zijn aandelen van beursgenoteerde bedrijven die nog een glansrijke toekomst in het verschiet hebben liggen. Tenminste, dat is wat analisten denken. De interesse in de ‘traditionele’ financiële instrumenten begint als gevolg daarvan steeds verder af te nemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 29 mei 2019

China kan maar geen vuist maken tegen de VS

Gezegd wordt dat China iets heeft om terug te slaan in het handelsconflict met de VS: rare earths, de zeldzame GRONDSTOFFEN die nodig zijn voor de fabricage van batterijen en IT-producten. Of toch niet? De soep wordt niet zo heet gegeten, denkt macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs