EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 3 artikelen gevonden met het woord huizenbubbel.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord HUIZENBUBBEL

Geplaatst op: donderdag 27 september 2018

'Groot risico op HUIZENBUBBEL in Amsterdam'

Amsterdam behoort tot de vijf steden met het grootste risico op een HUIZENBUBBEL. Dat staat donderdag in de jaarlijkse Global Real Estate Index van de Zwitserse bank UBS AG.

Van een HUIZENBUBBEL is sprake wanneer de huizenprijzen overgewaardeerd zijn in relatie tot economische elementen als inkomen en werkgelegenheid. De markt loopt dan een groot risico op een correctie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 4 oktober 2017

Infographic: Alles in momenteel een bubbel

Iedereen kent de laatste economische bubbels maar al te goed. In 2000 was er de ‘dotcom’ bubbel, ofwel de internetbubbel en in 2007 werd het begin van de kredietcrisis in Amerika ingeluid door de subprime – bubbel, ofwel de Amerikaanse HUIZENBUBBEL. Waardoor overigens wereldwijd de HUIZENBUBBEL leegliep. Volgens Jared Dillian, econoom bij Mauldin Economics, is alles momenteel een bubbel.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 14 mei 2017

Lenen, lenen, lenen

Canada kampt met een enorme HUIZENBUBBEL. Nu daar de grootste hypotheekverstrekker in zwaar weer is geraakt, neemt de nervositeit toe.

Canada kampt met een enorme HUIZENBUBBEL. Nu daar de grootste hypotheekverstrekker in zwaar weer is geraakt, neemt de nervositeit toe.

Home Capital Group, de grootste hypotheekverstrekker van Canada, verkeert in grote moeilijkheden. 'Die Home Capital Group, die gaat er wel aan', verwacht BNR-macro-econoom Kees de Kort. 'Als eenmaal het vertrouwen in de financiële instellingen onder druk komt te staan, dan is mijn ervaring dat het einde in zicht is. Er worden wat reddingsoperaties georganiseerd, gaat allemaal niet lukken, vertrouwen is belangrijk.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 januari 2017

HUIZENBUBBEL: Prijzen in Amsterdam stijgen 23%

Het lijkt erop alsof de nieuwe HUIZENBUBBEL weer in de maak is. De huizenprijzen mogen dan weer fors in de lift zitten, het aantal verkochte woningen is dalende. Ondanks de grote vraag naar huizen daalde in Amsterdam het aantal verkochte huizen het afgelopen jaar met zo’n 17%. De huizenprijzen in Amsterdam stegen met 23% op jaarbasis.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 12 januari 2017

Nieuwe Nederlandse HUIZENBUBBEL?

Zeepbellen, ze zijn soms te herkennen op voorhand, en meestal wordt een zeepbel door de massa pas opgemerkt wanneer het te laat is. Namelijk wanneer het opgeblazen boeltje uit elkander spat. En dan zijn er, zoals steeds, traantjes.

Over de Belgische en Nederlandse huizenmarkt valt veel te schrijven. Nederland kreeg zware klappen tijdens en na de crisis van 2008. Vooral in grote steden, Amsterdam voorop, zakte de waarde van vastgoed aanzienlijk. In sommige segmenten daalde prijzen met meer dan 30 procent.

Lees verder op Beurs.com
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs