EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: dinsdag 12 juni 2018

Kan de Europese economie wel zonder de ECB-steun?

Tijdens de afgelopen dagen is de kritiek op het ECB-beleid flink toegenomen. Door de onverwachte stijging van de Europese INFLATIE is het doel van 2% op een haar na behaald. Volgens sommige beleidsmakers is het daarom de hoogste tijd om een einde te maken aan het stimuleringstijdperk. Is de Europese economie daar echt klaar voor?

Tijdens de afgelopen maand wist de Europese INFLATIE met 1,9% te stijgen ten opzichte van een jaar daarvoor. Deze stand was beduidend hoger dan waar de meeste economen op hadden gerekend. Zo lag de gemiddelde verwachting op een stijging van 1,6%. Daarnaast hadden we in april nog te maken met een stand van 1,2%.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 12 juni 2018

INFLATIE in VS op hoogste niveau sinds 2012

Het INFLATIEcijfer in de Verenigde Staten heeft het hoogste niveau in zes jaar bereikt. De INFLATIE lag in mei op 2,8 procent op jaarbasis, tegen 2,5 procent in april.

De consumentenprijsindex van de Amerikaanse overheid ligt daarmee op het hoogste niveau sinds februari 2012. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde analistenverwachting.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 6 juni 2018

ECB overlegt volgende week over einde opkoopprogramma

De Europese Centrale Bank (ECB) overlegt volgende week over een einde van het opkoopprogramma waarmee sinds 2016 de Europese economie mee wordt ondersteund.

De centrale bank heeft steeds meer vertrouwen in het halen van de INFLATIEdoelstelling, meldt Peter Praet, hoofdeconoom van de ECB, woensdag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 juni 2018

Merkel begint te draaien

In Europa loopt de INFLATIE een beetje op en de inkoopmanagers zijn een indicatie dat het economisch herstel in het tweede kwartaal niet zo'n vaart zal lopen, meent macro-econoom Kees de Kort. Ondertussen is Merkel aan het opschuiven, vertelt hij. Ze is in vergelijking met Macron nog terughoudend, maar lijkt te hebben bedacht dat meer integratie in Europa nodig is, zeker nu Trump toch niet zo'n goede vriend blijkt te zijn.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 24 mei 2018

HyperINFLATIE in Venezuela: 1 miljoen Bolivar voor 1 euro

De hyperINFLATIE in Venezuela loopt steeds verder uit de hand. Uit recente cijfers blijkt dat het INFLATIEpercentage inmiddels ruim boven de 20.000% uitkomt. Onderstaande grafiek via ZeroHedge. In 2017 lag het hyperINFLATIEpercentage nog op 1600%. Een onomkeerbare trend is ingezet. Volgens de VN zijn tussen 2015 en 2017 al ruim 1 miljoen Venezolanen het land ontvlucht. Niet zo gek als de waarde van je geld elke dag, of zelfs elk uur in waarde blijft afnemen.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs