EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
41
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
Bron: AmsterdamGold
16
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: maandag 3 december 2018

Gele hesjes, code oranje

Als Emmanuel Macron hardhandig gaat optreden tegen de gele hesjes, worden de problemen in Frankrijk alleen maar groter, waarschuwt Kees de Kort. En dat is slecht nieuws voor de eurozone, zeker nu de economische groei er toch al onder druk staat. Alleen de afzwakkende INFLATIE lijkt goed nieuws voor Draghi en de zijnen. 'Het idee was om de rente toch weer te verhogen en dan is een dreigende oplopende INFLATIE iets waar je wakker van ligt. Gelukkig voor Draghi blijft de INFLATIE nu even onder controle.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 23 november 2018

JPMorgan: “Kans op een recessie binnen 12 maanden is 33%”

De Amerikaanse economie bevindt zich in de laatste fase van haar groeicyclus. Tenminste, dat is de conclusie die de economen van JPMorgan Chase & Co. trekken. Zij schatten zelfs de kans op een recessie binnen 12 maanden in op 33%. Een jaar geleden lag die kans nog tussen de 8% en 27%.

JPMorgan econoom Jesse Edgerton laat tegenover The Wall Street Journal weten dat de laatste fase van de conjunctuur is aangebroken. Deze laatste fase kenmerkt zich vaak door lage werkloosheid, toenemende loon- en INFLATIEdruk, stijgende beurskoersen en stijgende rentestanden. De Amerikaanse centrale bank is inmiddels al een tijdje bezig met het optrekken van de rentestanden en Edgerton laat weten dat een dergelijke trend normaliter niet meer dan een paar jaar duurt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 21 november 2018

Matig jaartje voor grote groep Nederlanders

De loonontwikkeling over 2019 blijft achter, verwacht macro-econoom Kees de Kort. 'De lonen zullen wel wat stijgen, maar minus de INFLATIE blijft er nog maar een klein plusje over.' De Kort gelooft namelijk niet zo in de grote tekorten die er zouden spelen op de arbeidsmarkt. 'Dat gaat om maar een heel klein percentage van de werkenden: bijvoorbeeld de bouwvakkers en gespecialiseerde ICT'ers. Zij zullen er wel op vooruit gaan.' Volgens de macro-econoom is de bereidheid van werkgevers niet zo groot om meer te gaan betalen als dat niet nodig is. 'Zeker niet nu de vakbonden een stuk zwakker zijn dan voorheen.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 20 november 2018

Goud is ‘ready for take off’

De goudprijs laat nog niet echt van zich spreken, maar daar kan binnenkort verandering in komen. De recente daling bewees dat $1.200 een stevige bodem vormt voor het gele edelmetaal. Nu de markten hun risico’s verlagen, kan goud weer gaan blinken. Goud staat op het punt de nieuw veilige haven te worden.

Volgens de Canadese Scotiabank zijn het risk-off sentiment en de oplopende INFLATIE de steunpilaren voor een hogere goudprijs. Economische data wijzen op een zwakkere economische groei in de VS en de basismetalen blijven onder druk staan door de handelsoorlog met China.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 19 november 2018

'Hier worden ze wel nerveus van'

De INFLATIE in de eurozone is gestegen tot boven de 2 procent, dus volgens de statuten van de ECB kan de korte rente worden verhoogd.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs