EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: donderdag 14 februari 2019

INFLATIE in Nederland stijgt, maar in Eurozone daalt de INFLATIE

Terwijl de INFLATIE in Nederland is toegenomen tot 2,2% in januari 2019 (grootste prijsstijging sinds september 2013), laat het INFLATIEpercentage in de eurozone al een paar maanden een dalende trend zien.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2019

Crisis Venezuela: record aantal bitcoins verhandeld

Nooit eerder worden zoveel bitcoins verhandeld in het Zuid–Amerikaanse land. Met 1 miljoen procent INFLATIE is het geen wonder dat de bevolking de plaatselijke munt, de Bolivar, schuwt. De economische crisis woedt in februari 2019 heviger dan ooit. Twéé presidenten, Amerikaanse sancties, lage olieprijzen en slecht financieel beheer hebben Venezuela genekt. Ondanks van de grootste oliereserves ter wereld is de economie in vijf jaar met bijna de helft gekrompen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2019

HyperINFLATIE: Venezolanen vluchten in bitcoin

HyperINFLATIE in Venezuela van 1 miljoen procent (!) in februari 2019. De snel verpauperende bevolking mijdt de dagelijks devaluerende Bolivar. Zij vlucht echter niét in Amerikaanse dollar maar in bitcoin (BTC). Nooit eerder werden plaatselijk zo’n aantallen van de digitale munt verhandeld. Nochtans is historisch die dollar steeds een toevluchtsoord geweest in tijden van crisis. Die tijden veranderen? Jawel, de wereld wordt meer en meer digitaal…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 30 januari 2019

Klaas, we worden beKnot

[...]

Ik vind dit nogal een ondoordachte uitspraak van een bankpresident. Hoe hoger je positie hoe verder je afdwaalt van de realiteit. Makkelijk gezegd in deze tijd van lage of feitelijk negatieve rente. Bij de bank betaalt de kleine spaarder een maandelijks bedrag aan bankkosten voor het (verplicht) aanhouden van een bankrekening. Daaraan gekoppeld de spaarrekening met 0,01 procent rente, dus na aftrek van kosten voor de meesten een negatieve opbrengst. INFLATIE nog niet eens meegerekend.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 28 januari 2019

Het gapende gat tussen data en praktijk

Dat er in China een behoorlijk gat gaapt tussen cijfers die naar buiten komen en de dagelijkse werkelijkheid wisten we al. Maar ook in het als extreem betrouwbaar bekend staande Japan zijn nu datareeksen opgedoken die niet bleken te kloppen. Dus met een beetje pech gaat het in Japan een stuk slechter dan we al dachten, zegt Kees de Kort. 'De vraag is hoe groot de afwijkingen zijn. De Japanse centrale bank heeft alle ballen gezet op INFLATIE en economische groei. Als dat op verkeerde data is gebaseerd, is dat vooral heel pijnlijk voor de Japanse bevolking, want die zijn daar het slachtoffer van.'

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected]l.

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs