EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: donderdag 13 juni 2019

Is het beleid van centrale banken nutteloos?

De afgelopen jaren hebben centrale banken wereldwijd enorm veel geld in het systeem gepompt. De balansen van bijvoorbeeld de Europese centrale bank (ECB), maar ook van de Amerikaanse centrale bank (de Fed) zijn sinds de crisis met biljoenen euro’s en dollars uitgebreid. Maar wat heeft het geholpen?

Het doel van het bijdrukken van geld door centrale banken is natuurlijk het stimuleren van de economie. Volgens centrale banken hoort hierbij een INFLATIE die stabiel is, rond de 2 procent. Althans dat is het mandaat van de ECB.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2019

De economiehorizon van de VS kleurt rood

Rode cijfers in de Verenigde Staten: het begrotingstekort blijft maar oplopen. Niet heel verrassend, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. De nieuwe belastingwetgeving van Trump was heel gunstig voor Amerikaanse bedrijven, maar de inkomsten staan onder druk, want de uitgaven stijgen veel harder. Dat tempert de groei. Ook de INFLATIE wil nog niet op niveau komen. In Europa is de heilige graal van de INFLATIE 2 procent, maar in de VS halen ze dat niet. Voor de koopkracht betekent dat een minimale stijging en dat betekent ook dat voor hele grote groepen de koopkracht gedaald is. Een hele grote groep Amerikanen merkt er dus niets van de langzaam aantrekkende economie.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 juni 2019

INFLATIE eurozone daalt flink naar 1,2 procent in mei

De INFLATIE in de eurozone is in mei gedaald van 1,7 procent in april naar 1,2 procent in mei, meldt statistiekbureau Eurostat dinsdag. Veel marktvolgers hadden op een hogere INFLATIE, de stijging van het prijspeil, gerekend.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2019

INFLATIE Japan aangejaagd door troonswisseling

De INFLATIE in Japan is in april gestegen met 0,9 procent, het hoogste niveau van dit jaar. De stijging is vooral toe te schrijven aan de vakantiereizen die de Japanners massaal hebben geboekt, meldt persbureau Reuters vrijdag.

In maart steeg de INFLATIE in Japan met 0,8 procent. Japan had een feestdagenperiode van tien dagen in mei, om het aantreden van de nieuwe keizer Naruhito te vieren.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 20 mei 2019

Rusland en Venezuela overwegen de dollar te vervangen door roebels en petro’s

Aldus Jorge Valero, de Venezolaanse vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Beide landen zoeken een makkelijkere en meer effectieve manier om onderling betalingen af te handelen, voegde hij er nog aan toe. De sancties vanwege de VS nopen Venezuela, dat nog steeds lijdt onder hyperINFLATIE, zich tot cryptomunten te wenden. En Rusland heeft ook nog een appeltje te schillen met de Verenigde Staten. Om dezelfde reden want ook dit land wordt gesanctioneerd.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs