EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord inflatie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord INFLATIE

Geplaatst op: woensdag 17 april 2019

INFLATIE: waarom er geen meer is en er geen meer komt

Het beperken van de INFLATIE was lange tijd de hoofdbekommernis van de centrale banken. Maar de INFLATIE bevindt zich in elke grote economie nu al jaren onder het streefdoel en de verwachtingen op langere termijn zijn nooit lager geweest. Niemand geeft nog om INFLATIE en een van de redenen waarom er geen INFLATIE meer is, moet worden gezocht bij het einde van de klassenstrijd.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: maandag 1 april 2019

Het INFLATIEspook: alleen crypto/blockchain kan het verjagen

“The United States can pay any debt it has because we can always print money to do that”. Deze woorden werden door Alan Greenspan uitgesproken in 2011. Greenspan was van 1987 tot 2006 voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (de ‘Fed’). De uitspraak staat op onderstaande video. Deze verscheen in maart 2019 op Reddit, een prominente Amerikaanse sociale nieuwswebsite. In de context van een lesje ‘History for Bitcoiners. Om iedereen er nog eens aan te herinneren waarom de eerste digitale munt gecreëerd werd. Het was januari 2009. Alvast de financiële wereld zou voorgoed veranderen. Al was dit toen nog absoluut niet vanzelfsprekend.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2019

ECB is paraat om extra maatregelen te nemen indien nodig

Voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi zei tijdens een conferentie te Frankfurt dat het uitstellen van een nieuwe rentestijging zeker een mogelijkheid is als blijkt dat de financiële instellingen en Europese economie dit nodig hebben. Voornamelijk als er problemen blijken te zijn om het vooropgestelde INFLATIEdoel van 2 procent te bereiken dit jaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 18 maart 2019

Kees kent niemand die hogere prijzen wil

Een aantal verhalen begint inmiddels een beetje door elkaar te lopen. Zo kruisen de beroepsoptimisten elkaars wegen en de degens: trekt de economische groei weer aan of zwakt die af? De INFLATIE is ook een klein stukje van de realiteit: 2 procent is nog altijd het streefniveau van de ECB, maar Kees de Kort kent zelf werkelijk níemand die trek heeft in hogere prijzen. 'Gelukkig krijgen ze geen gelijk: de INFLATIE was, is en blijft 1,5 procent; de groei zwakt af en de INFLATIE blijft laag.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 maart 2019

Mario Draghi is een tragische man

Mario Draghi is een tragische man. Hij heeft slechts één instrument tot zijn beschikking, en dat instrument is onvoldoende om de economie aan te jagen: de rente. Rente is weliswaar een belangrijke, maar een overgewaardeerde factor. Draghi is tragisch want wat hij wil - een beetje INFLATIE, een beetje groei - gebeurt niet, en wat hij niet wil gebeurt wél: pensioenproblemen, spaarproblemen, populisme en bubbels in de huizenmarkt.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs