EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 48 artikelen gevonden met het woord koopkracht.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord KOOPKRACHT

Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

Deflatie: hier en nu en in de toekomst

‘Deflatie (‘uitblazen’) is in de economie een aanhoudende daling van het algemene prijsniveau. Anders gezegd is deflatie een negatieve inflatie. Hoewel deflatie op de korte termijn een stijging van de KOOPKRACHT betekent, kan het op de middellange termijn zeer schadelijke gevolgen hebben, omdat het de winstgevendheid van bedrijven aantast: zowel huishoudens als bedrijven zullen consumptie en investeringen uitstellen’. We kunnen het zelf niet beter omschrijven dan Wikipedia.org. En precies naar deze bijzonder ernstige toestand vrezen we dat de wereldeconomie evolueert. Sterker nog: we bevinden ons reeds in deflatie sinds februari 2020. Blame it on Corona? Neeuh, het zat er gewoon aan te komen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2020

Wat gaat een gegeven land (laat ons het ‘Debtland’ noemen) nekken?

Wordt het de munt, het fiatgeld gebruikt in Debtland dat veel minder waard wordt? M.a.w. een veel lagere KOOPKRACHT door de inflatie die door het dak gaat? Dat staat nog te zien. Misschien wordt het wel deflatie omwille van de (internationale) vraag die instuikt. Of bewijzen wij dat we de naam van onze site terecht gekozen hebben: Biflatie? Inflatie in een aantal zaken of delen van de economie. En deflatie in heel andere sectoren, producten, diensten? Ook hier is het afwachten. Krijgen we een internationale recessie of wordt het in bepaalde landen (Debtland?) zelfs een depressie? Blame it on Corona? Neuuuh; dat hebben we al vaker weerlegd hier op Biflatie. In die zin waren we net een Kroniek Van Een Aangekondigde Crisis.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 16 maart 2020

Fed start ‘Project Zimbabwe’: dollar als belangrijkste fiatgeld naar het putje/Controle verloren

Alle eer voor de uitdrukking ‘Project Zimbabwe’ gaat naar [email protected] die onderstaande tweet lanceerde gisteren, zondag 15 maart 2020. Voor wie een béétje aardrijkskunde, geschiedenis of economie kent, is de verwijzing naar het Afrikaanse land op zich reeds alles zeggend. De economie (groot woord in dit geval) van Zimbabwe staat samen met die van het Zaïre van wijlen Mobutu Sese Seko model voor…hoe het niét hoort. (Laat ons beleefd trachten te blijven.) Want hoe meer fiatgeld een Staat bijmaakt, wanneer daar geen economische waarde of creatie tegenover staat? Hoe minder die papiertjes met cijfertjes op gedrukt waard worden. Het wekt inflatie en zelfs hyperinflatie in de hand. Het haalt de KOOPKRACHT van een munt onderuit. Vandaar dat de nominaties van biljetten almaar hoger moeten gaan. Onverantwoordelijke bestuurders als (ook wijlen) Robert Mugabe en Mobutu deden daar grif aan mee. Beroemd of eerder berucht is dan ook het biljet van 100 trillion Zimbabwean dollar.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 12 maart 2020

Waarom die 0,11% rente op uw spaarboekje problematisch is

0,11 procent. Met die rente op uw spaarboekje moet u bij de meeste banken vrede nemen. In realiteit zorgen verschillende factoren ervoor dat u daarmee aan KOOPKRACHT inboet. Spaargids.be legt uit hoe dat komt en op welke manier u ervoor zorgt dat het plaatje toch wat rooskleurig oogt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 22 februari 2020

De ernst van het volstrekt uit de hand gelopen monetaire systeem

Ondanks de handelsperikelen en de spreiding van het coronavirus blijft de beurs niettemin ferm stand houden. Dit heeft te maken met de gewekte verwachtingen van de Fed om de geldla wederom verder open te trekken, ‘should worse come to worse’. Over de negatieve effecten hiervan – ultra lage rentes en de almaar toenemende KOOPKRACHTontwaarding – blijft het stil. Logisch omdat deze “stilte” op het oog sinds 2008 “gewerkt” blijkt te hebben. Vanaf het dieptepunt destijds is deze langste ‘bull market’ ooit met de factor 3,5 of met 350% gestegen!

Lees verder op Biflatie.nl
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs