EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
43
kliks
40
kliks
24
kliks
Er zijn 43 artikelen gevonden met het woord koopkracht.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord KOOPKRACHT

Geplaatst op: vrijdag 21 juni 2019

8 Miljoen procent inflatie in Venezuela veroorzaakt recordhandel in bitcoin

Het is wel typerend voor de anti inflatie eigenschappen van bitcoin en digitale munten in het algemeen. Een beperkte geldhoeveelheid (met crypto’s als het Nieuwe Geld) doet een munt in waarde toenemen. De KOOPKRACHT ervan stijgen. Het tegengestelde is waar voor een onbeperkte geldhoeveelheid. Zoals in alle landen, in alle munten! Maar het is des te opvallender in naties die te lijden hebben onder (hyper)inflatie. Waarvan Venezuela wel het posterchild is, helaas en jammer voor zijn burgers…

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 20 juni 2019

Lagere economische groei en minder KOOPKRACHT dan voorzien

Dàt zijn niet zo fijne voorspellingen, feiten en herzieningen die we op ons bord krijgen als Nederlanders. De slechtnieuwsbrengers in deze zijn het Centraal Planbureau (CPB), ING en Rabo, en de Universiteit Leiden.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 13 juni 2019

De economiehorizon van de VS kleurt rood

Rode cijfers in de Verenigde Staten: het begrotingstekort blijft maar oplopen. Niet heel verrassend, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. De nieuwe belastingwetgeving van Trump was heel gunstig voor Amerikaanse bedrijven, maar de inkomsten staan onder druk, want de uitgaven stijgen veel harder. Dat tempert de groei. Ook de inflatie wil nog niet op niveau komen. In Europa is de heilige graal van de inflatie 2 procent, maar in de VS halen ze dat niet. Voor de KOOPKRACHT betekent dat een minimale stijging en dat betekent ook dat voor hele grote groepen de KOOPKRACHT gedaald is. Een hele grote groep Amerikanen merkt er dus niets van de langzaam aantrekkende economie.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: zaterdag 16 maart 2019

Hetgeen u door de media en overheid voorgehouden wordt

Het beeld van de wereld om ons heen wordt deels bepaald door hetgeen de media ons berichten, wat des te meer geldt bij datgene wat zich afspeelt buiten ons directe zichtveld. Dit geldt op financieel gebied, waar uw beeld van uw eigen KOOPKRACHT grotendeels bepaald wordt door uw eigen ervaringen in deze, maar wordt zeker ook beïnvloed  door hetgeen u door de media en overheid  voorgehouden wordt. Het grotere verlies in KOOPKRACHT dan de officiële cijfers aangeven doet  niet zo’n zeer wanneer u elke maand nog wat overhoudt, maar anders wordt het wanneer u minder goed in de slappe was zit.

 

Lees verder op AmsterdamGold
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2019

Brussel vijfde rijkste regio van Europa

In het Brussels hoofdstedelijk gewest bedraagt de KOOPKRACHT per hoofd van de bevolking 196 procent van het Europese gemiddelde. Brussel is daarmee de vijfde rijkste regio van de Europese Unie. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat.

Lees verder op HLN.be
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs