EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord obligaties.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OBLIGATIES

Geplaatst op: zondag 15 september 2019

ECB laat spaarders de rekening betalen

Mario Draghi heeft deze week zijn belofte waargemaakt. Voor zijn vertrek als president van de centrale bank kondigde hij nog even een nieuw stimuleringsprogramma en een renteverlaging aan. De centrale bank zal met ingang van november voor €20 miljard per maand aan OBLIGATIES opkopen, zonder een einddatum op te geven. Ook worden de voorwaarden voor nieuwe liquiditeitssteun voor banken versoepeld. Daardoor kunnen banken goedkoper en voor een langere termijn geld lenen van de centrale bank.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 13 september 2019

Draghi zijn laatste kunstje: nieuw opkoopprogramma en nog negatievere rente

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft een nieuwe opkoopprogramma aangekondigd. Iedere maand zal er 20 miljard euro aan OBLIGATIES worden opgekocht, voor hoe lang het nodig blijft volgens de bank. Ook verlaagde de centrale bank de depositorente van -0,4 naar -0,5 procent.

Markten werden niet verrast door het nieuwe opkoopprogramma, dat ook wel quantitative easing (QE) wordt genoemd. De beslissingen van Mario Draghi, de voorzitter van de ECB, waren grotendeels al ingeprijsd in de koersen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 september 2019

Podcast: Sander Boon over negatieve rente en staatsOBLIGATIES

Waarom is de rente op staatsOBLIGATIES negatief, terwijl vrijwel alle Westerse economieën diep in de schulden zitten? En hoe komt het dat er in tijden van crisis zoveel vraag is naar staatsleningen? Sander Boon legt in deze podcast van ‘De Geldbubbel’ uit dat de staatslening het fundament vormt van ons geldsysteem. Dat verklaart ook waarom centrale banken nu wederom de rente verlagen en opnieuw staatsOBLIGATIES opkopen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

ECB verlaagt rente en kondigt stimulering van €20 miljard per maand aan

De ECB heeft vandaag besloten de rente te verlagen en het opkoopprogramma opnieuw op te starten. De depositorente is met 10 basispunten verhoogd naar -0,5%, terwijl de overige rentetarieven gelijk blijven. Ook gaat de centrale bank met ingang van november voor €20 miljard per maand OBLIGATIES opkopen. Alle eerder opgekochte OBLIGATIES blijft de centrale bank vooralsnog doorrollen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 9 september 2019

Hoe ons monetaire systeem in elkaar stort

Ons monetaire systeem is de afgelopen decennia scheef gegroeid door het loslaten van een monetair anker. Daardoor werden er steeds meer schulden gecreëerd, met bubbels in aandelen, vastgoed en OBLIGATIES tot gevolg. Door een vlucht naar veiligheid is de rente op veel staatsOBLIGATIES inmiddels negatief. Een gevaarlijke situatie, omdat staatsOBLIGATIES binnen dit systeem nog altijd als veilige haven worden bestempeld.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs