EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
42
kliks
41
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord obligaties.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OBLIGATIES

Geplaatst op: vrijdag 12 oktober 2018

De obligatiemarkt waarschuwt voor een crash

Op de beursvloer is de paniek uitgebroken. De stijgende rentes op de Amerikaanse staatsOBLIGATIES hebben geleid tot angst onder de beleggers. Tevens laten steeds meer macrocijfers zien dat de wereldeconomie hard getroffen kan worden door de handelsoorlog. Is het moment van een crash nabij?

We bevinden ons op dit moment binnen een crashmaand. Tenminste, dat is de associatie die sommige beleggers hebben met de maand oktober. Zo lieten de aandelenmarkten in het jaar 1987 en 2008 in de maand oktober forse verliezen optekenen. De vraag is natuurlijk of we ook in 2018 geconfronteerd worden met een crash.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 oktober 2018

AEX opent 1,6 procent in de min na flinke verliezen in VS en Azië

De AEX opende donderdag 1,6 procent in de min nadat in aandelenbeurzen in Azië en de VS verliezen lieten zien van 3 procent tot wel bijna 6 procent. Beleggers zouden zich zorgen maken om een hogere rente op Amerikaanse staatOBLIGATIES, maar sommige handelaren geven toe geen directe oorzaak te zien voor de koersverliezen.

De Nederlandse MidKap-index voor middelgrote bedrijven ging 2,8 procent onderuit. In Londen, Parijs en Frankfurt daalden aandelenindexen 1,2 tot 1,8 procent bij de start van de handelsdag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 10 oktober 2018

Deze 37-jarige weerstandslijn is een bedreiging voor Wall Street

De situatie binnen de Amerikaanse obligatiemarkt is de afgelopen jaren sterk veranderd. Als gevolg van de diverse renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank is de rente op de staatsOBLIGATIES in korte tijd sterk gestegen. De vraag is alleen nog of die stijging ook de komende tijd weet stand te houden.

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de rente op de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie de afgelopen jaren hard is gestegen. Tijdens de afgelopen 5 jaar is de rente op deze staatsobligatie met 720% gestegen. Met name tijdens de afgelopen twee jaar is de rente werkelijk door het dak gevlogen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 5 oktober 2018

Italiaanse rente stijgt naar hoogste punt in 2 jaar

De rente op de Italiaanse 10-jarige staatsOBLIGATIES is naar het hoogste punt in de afgelopen twee jaar gestegen. De flinke stijging van de Italiaanse rente begon in mei 2018. Vrijdag 5 oktober steeg de rente naar zo’n 3,4%. Een jaar gelden noteerde de Italiaanse rente nog rond de 1,5%.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 17 september 2018

Tiende verjaardag Kredietcrisis: wat hebben we geleerd?

In 2008 brak wat achteraf de Kredietcrisis genoemd werd uit in de Verenigde Saten. Inhalige bankiers aldaar hadden jarenlang zogenaamde rommelhypotheken in de vorm van OBLIGATIES verkocht over heel de wereld. Toen meer en meer hypotheken niet konden afgelost worden, stortte het kaartenhuis in elkaar. De gevolgen lieten zich in de VS direct voelen. 8 miljoen mensen verloren hun baan en 6 miljoen hun woning. In de rest van de wereld waren de gevolgen nog desastreuzer. Te makkelijk verkrijgbaar krediet was de echte oorzaak. Het was de verantwoordelijkheid van de banken, maar tevens van al diegenen die dat krediet aangingen. It takes two to tango, right? Maar deze gevaarlijke dans stevende recht af op de grootste financieel-economische ramp sinds de jaren ’30. Hamvraag sindsdien is: hebben we er met z’n allen nu iets van geleerd…?

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs