EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord obligaties.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OBLIGATIES

Geplaatst op: zondag 31 mei 2020

‘Centrale banken moeten nog meer stimuleren’

Centrale banken moeten meer staatsOBLIGATIES opkopen om te voorkomen dat de rente oploopt. Dat concluderen analisten van zowel Goldman Sachs als JP Morgan. Volgens berekeningen van laatstgenoemde bank moeten overheden dit jaar gezamenlijk $2,1 biljoen meer lenen, terwijl de vraag naar staatsOBLIGATIES $1,9 biljoen is. Dit verschil van $200 miljard tussen vraag en aanbod kan een rentestijging op staatsOBLIGATIES tot gevolg hebben. Als centrale banken dat willen voorkomen moeten ze volgens JP Morgan nog meer schuldpapier opkopen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: zondag 17 mei 2020

Bank of Canada koopt 40% van alle nieuwe staatsOBLIGATIES op

De centrale bank van Canada zet de geldkraan wagenwijd open. Eind maart kondigde ze een nieuw opkoopprogramma voor staatsOBLIGATIES aan, waardoor het balanstotaal explosief is toegenomen. Sinds de lancering van dit nieuwe stimuleringsprogramma begin april is de balans van 155 naar bijna 350 miljard Canadese dollars gestegen. Dat is meer dan een verdubbeling in een maand tijd. Ook koopt de centrale bank nu veel meer staatsOBLIGATIES dan tijdens de kredietcrisis van 2008.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 15 mei 2020

Fed lanceert opkoopprogramma voor bedrijfsleningen

De Federal Reserve startte deze week een nieuw opkoopprogramma om de markt voor bedrijfsOBLIGATIES te ondersteunen. De centrale bank gaat aandelen van ETF’s opkopen die OBLIGATIES van verschillende Amerikaanse bedrijven aanhouden. Het gaat dan voornamelijk om ‘investment grade’ OBLIGATIES, maar ook de meer risicovolle ‘high yield’ OBLIGATIES komen in aanmerking. De Fed werkt ondertussen aan een tweede opkoopprogramma, waarmee ze rechtstreeks OBLIGATIES van bedrijven kan opkopen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 mei 2020

Dit moet u weten over de repomarkt

Afgelopen maanden hebben we op Geotrendlines al vaak en uitvoerig geschreven over de repomarkt. Dit is de markt waar financiële instellingen geld verstrekken en lenen op basis van onderpand. Dat gebeurt meestal met staatsOBLIGATIES, maar ook met bedrijfsleningen en hypotheekleningen. Banken gebruiken de repomarkt om hun liquiditeitspositie te beheren, terwijl hedgefondsen en institutionele beleggers dit soort OBLIGATIES via de repomarkt uitlenen om extra rendement te behalen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

ECB krijgt 3 maanden de tijd om obligatie-aankopen te verantwoorden

Het Duitse Grondwettelijk Hof weerhoudt verschillende klachten in verband met de massale aankoop van OBLIGATIES door de Europese Centrale Bank. Die aankoop gebeurde in het kader van een opkoopprogramma dat in 2015 startte. De ECB krijgt van het Hof nu drie maanden de tijd om zich te verantwoorden rond het programma.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs