EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord obligaties.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OBLIGATIES

Geplaatst op: maandag 14 januari 2019

Kan de Eurozone wel zonder de steun van de ECB?

De leden van de Europese centrale bank besloten tijdens de afgelopen maand unaniem over het einde van het stimuleringspakket. Daarmee kwam er na bijna vier jaar een einde aan het opkopen van staats- en bedrijfsOBLIGATIES. De vraag is alleen of de Eurozone wel zonder deze economische injectie kan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2019

Welke zijn de 10 grootste aandelenbeurzen ter wereld?

Effectenbeurzen zijn plaatsen waar onder andere aandelen en OBLIGATIES kunnen worden verhandeld. Tegenwoordig hoeft dit natuurlijk geen fysieke locatie meer te zijn, en worden de meeste effecten via elektronische netwerken verhandeld. Toch is de handel alleen mogelijk als effecten genoteerd staan aan bepaalde beurs. Dit zijn volgens Statista in 2018 de grootste operatoren van beurzen ter wereld op basis van marktkapitalisatie.

[...]

Lees verder op express.live
Geplaatst op: donderdag 3 januari 2019

'Waarom zou een bank niet failliet kunnen gaan?'

'Waarom zou een bank niet failliet kunnen gaan?' Macro-econoom Kees de Kort reageert op de onder curatelestelling van de Italiaanse bank Banca Carige door de ECB. 'Als een bedrijf in de problemen komt wordt eerst het eigen vermogen afgeschreven, pas dan het vreemde vermogen. Elke bank heeft OBLIGATIES uitstaan, waarom boek je die niet af?'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 december 2018

De echte opdracht voor de ECB begint nu pas…

Mario Draghi liet afgelopen donderdag weten dat er nog deze maand een einde zal komen aan het opkoopprogramma van de Europese centrale bank. Dit is conform de verwachtingen. De president van de ECB voegde er nog wel aan toe dat we niet hoeven te rekenen op een snelle renteverhoging. Pas na de zomer van 2019 zou een verhoging van de rentestand pas aan de orde kunnen komen.

Deze maand komt er een einde aan het fel bekritiseerde opkoopbeleid van de Europese centrale bank. Sinds maart 2015 heeft de ECB maandelijks zowel staats- als bedrijfsOBLIGATIES opgekocht. En volgens Draghi is het herstel van de Europese economie te danken aan het beleid van de ECB. Het stimuleringspakket en de lage rente hebben volgens hem de groei aangewakkerd. De vraag is alleen of we wel blij moeten zijn met de conclusie van Draghi.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 9 december 2018

Rentecurve bijna omgekeerd, voorbode voor nieuwe crisis?

De rente op Amerikaanse staatsOBLIGATIES met een looptijd van twee jaar bedraagt op het moment van schrijven 2,75%, terwijl een staatslening met een looptijd van tien jaar 2,87% oplevert. Daarmee is het verschil teruggelopen tot slechts 14 basispunten, een niveau dat we in 2007 voor het laatst hebben gezien. Dat het verschil in rente steeds kleiner wordt is een aanwijzing dat de vraag naar langlopende staatsOBLIGATIES toeneemt, omdat beleggers hun toevlucht zoeken in een veilige haven.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs