EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord obligaties.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OBLIGATIES

Geplaatst op: zaterdag 18 mei 2019

Hoe miljardairs zich voorbereiden op een berenmarkt

Niet alleen centrale banken kopen meer goud dan voorheen in 2019 en halen het veilig terug binnen de eigen landsgrenzen. Ook particulieren en dan in het bijzonder de superrijken doen hetzelfde. Maar eigenlijk kan iedereen met een beetje spaarcenten hetzelfde doen. Dat betekent daarom niet je hele bezit in het gele edelmetaal investeren. Een kleine allocatie reeds kan je beleggingsportefeuille in balans houden ingeval van crises. Zelfs terug in het groen brengen. Dat komt omdat de goudprijs stijgt en daalt op zijn eigen merites. Er is dus geen correlatie met de meest gangbare beleggingen. (Al is een dalende dollarkoers uiterst positief voor goud.) Zoals aandelen en OBLIGATIES of vastgoed. We merken trouwens hetzelfde op in de koers van cryptomunten.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 17 mei 2019

Chinese overheid zet alles in om een groeivertraging te voorkomen

De Chinese economie heeft het op dit moment niet makkelijk. De economie van het groeiland wordt immers geteisterd door de opgelegde importtarieven vanuit de VS. Ondertussen probeert de Chinese overheid er alles aan te doen om een groeivertraging te voorkomen. En dat kan zelfs leiden tot het eerste begrotingstekort in jaren tijd.

De handelsstrijd tussen de Amerikanen en de Chinezen lijkt met de dag heftiger te worden. Tijdens de afgelopen dagen zijn er over en weer nieuwe importtarieven opgelegd. Daarnaast onderzoekt China op dit moment de mogelijkheid voor het dumpen van Amerikaanse staatsOBLIGATIES. Met andere woorden lijkt een handelsdeal op dit moment ver weg te zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 15 mei 2019

Langetermijnrente neemt duik en staat op laagste niveau sinds 2016

De rente op Belgische staatsOBLIGATIES op tien jaar is vandaag gedaald naar zowat 0,38 procent. Dat is het laagste niveau sinds 2016, bevestigt Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 11 mei 2019

‘Deze markt is een tikkende tijdbom’

‘Huizen prijzen zullen in de Verenigde Staten nooit dalen’. Dat was wat iedereen geloofde halverwege de ’00. De rest is geschiedenis. Volgens gerenommeerd financieel expert John Mauldin zien we nu gelijke patronen. Nu niet in de huizenmarkt, maar in de markt voor bedrijfsOBLIGATIES.

Mauldin legt uit dat de bubbel in de huizenmarkt werd gevormd door zwakke kredietstandaarden en leningen met een lage rente. Hierdoor ontstond een hoge schuld van lage kwaliteit. Lage kwaliteit betekent dat de kans groot is dat de schuld niet wordt terug betaald.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 6 mei 2019

Federal Reserve overweegt nieuwe variant van monetaire stimulering

De Federal Reserve overweegt een nieuwe vorm van monetaire verruiming. Twee economen van de Amerikaanse centrale bank schreven nieuwe papers, waarin ze pleiten voor een versoepeling van het opkoopprogramma. Zo moeten banken zelf de mogelijkheid krijgen om staatsOBLIGATIES om te wisselen voor reserves en vice versa. Dit betekent dat de centrale bank in goede tijden sneller haar balanstotaal kan terugdringen, terwijl banken in onzekere tijden makkelijker staatsOBLIGATIES met de centrale bank kunnen ruilen voor nieuwe reserves.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs