EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord olie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord OLIE

Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2019

Staat de OLIEprijs aan de vooravond van een historische comeback?

De OLIEprijs wist op weekbasis met bijna 6% in waarde te stijgen (ruwe OLIE). Deze stijging was hard nodig, want sinds de top van begin oktober moest de OLIEprijs al ruim 40% aan waarde inleveren. Moeten we rekening houden met een verdere daling, of is de bodem gezet?

De OLIEprijs raakte aan het einde van 2018 plots in verval. Dit werd voor een groot deel veroorzaakt door de hard stijgende Amerikaanse OLIEproductie. De Amerikaanse schalierevolutie heeft haar vruchten afgeworpen en daardoor produceert de VS nu meer OLIE dan bijvoorbeeld OLIEgiganten Rusland en Saoedi-Arabië. Daarnaast wist de afzwakkende groei van de wereldeconomie in het eten te gooien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 7 januari 2019

5 landen verdelen OLIErijke Kaspische Zee onder elkaar

De staatshoofden van Rusland, Iran, Kazachstan, Azerbeidzjan en Turkmenistan hebben een akkoord ondertekend waarin het juridische statuut van de Kaspische Zee wordt vastgelegd. Dat is een primeur sinds de val in 1991 van de Sovjet-Unie.

[...]

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: zaterdag 5 januari 2019

Rusland moet overstappen op euro als handelsmunt

Rusland en Europa zouden moeten overstappen naar euro's voor het onderlinge handelsverkeer. Dat zei Maxim Oreshkin, de Russische minister van Economische Ontwikkeling, in een interview met Russia Today. Hij merkt op dat de meeste grondstoffen vandaag de dag nog steeds in dollars verhandeld worden, terwijl dat in bepaalde gevallen helemaal niet logisch is. Zo rekent Rusland haar export van OLIE en gas naar Europese landen nog steeds af in dollars, terwijl dat voor beide landen een vreemde valuta is.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2019

Amerikaanse schalie-OLIEreserves werden overschat

Duizenden Amerikaanse bronnen, waar de voorbije 5 jaar schalie-OLIE werd gewonnen, genereren nu minder OLIE dan eerst door hun eigenaars was ingeschat.

Fracking zorgde de voorbije jaren voor een ware revolutie op de OLIEmarkten. Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt tot de aanhouden lage prijzen is de toegenomen productie in de Verenigde Staten. De Amerikanen zitten op enorme reserves schalie-OLIE, die net als schaliegas gewonnen wordt door middel van fracking. Die techniek heeft de Amerikaanse OLIE- en gasproductie doen pieken, maar is zeer controversieel, zowel in de VS als in Europa.

[...]

Lees verder op express.live
Geplaatst op: donderdag 20 december 2018

Willem Middelkoop over het einde van de dollar

Willem Middelkoop in gesprek met Paul Buitink bij Cafe Weltschmerz. De heren praten over het einde van de dollar. De dollar is sinds 1944 de wereldmunt en wordt nog voor 80% gebruikt voor OLIEtransacties, 100% voor de internationale betalingen en 65% worden de internationale reserves in dollars aangehouden. De geschiedenis stelt echter dat gedurende ca. 60/80 jaar één munt de belangrijkste is.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs