EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord recessie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord RECESSIE

Geplaatst op: maandag 17 september 2018

Amerikaanse arbeidsmarkt is niet zo sterk als het lijkt

Het Amerikaanse werkloosheidspercentage beweegt op dit moment op een historisch laag niveau. Het percentage van 3,9% doet ons geloven dat de Amerikaanse arbeidsmarkt kerngezond is. De vraag is alleen of dat daadwerkelijk wel zo is.

Onlangs verschenen er opnieuw fantastische cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zo steeg vorige maand het gemiddelde uurloon met 2,9%; de sterkste stijging sinds de Grote RECESSIE. Josh Bivens, hoofdeconoom bij het liberale economische beleidsinstituut, is niet overtuigd van de huidige arbeidscijfers. Hij laat weten dat Amerika ver verwijderd is van ‘volledige werkgelegenheid’. Een term die de afgelopen maanden vaak is gebruikt als het ging om de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 13 september 2018

Oud-Fed-baas Bernanke: Gevolgen financiële crisis flink onderschat

Volgens Bernanke was niet verwacht hoe groot de economische schade zou zijn door de crisis die uitbrak na de val van zakenbank Lehman Brothers in 2008. ''Niemand zag aankomen hoe wijdverspreid en verwoestend de crisis zou zijn'', stelt Bernanke. De paniek die het financiële systeem in zijn greep kreeg was volgens hem de belangrijkste reden voor de zware diepte van de RECESSIE.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 5 september 2018

Ze kunnen maar één ding doen

De laatste keer dat een centrale bankier besloot dat er op de korte termijn pijn moest worden geleden om zodoende op de lange termijn weer gezond te worden, was in 1980. Paul Volcker werd ervoor verketterd. Hij werd door de media zowat tot Amerikaans staatsvijand nr. 1 verklaard. Die man heeft in de jaren 1980 tot 1982 een zwaar leven gehad. Nu is de druk op centrale bankiers nog veel groter. Niemand durft de economie in een RECESSIE te duwen om hem zodoende voor de lange termijn gezond te maken. Sterker nog, ze zijn zelfs doodsbang voor een RECESSIE.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: vrijdag 31 augustus 2018

Fondsbeheerders rekenen op een RECESSIE in de tweede helft van 2019

De meest recente enquête van Bank of America Merrill Lynch maakt duidelijk dat steeds meer fondsbeheerders rekening houden met een Amerikaanse RECESSIE in het tweede deel van 2019. En ondanks het feit dat dit nog een jaar van ons verwijderd is, kan dit proces een stuk sneller gaan dan waar de meeste beleggers op dit moment rekening mee houden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 10 augustus 2018

De kans op een snelle RECESSIE is vrij klein

De wereldeconomie groeit op dit moment aan een mooi tempo en ook de groeivooruitzichten zien er goed uit. Uiteraard kan een eventuele handelsoorlog nog roet in het eten gooien, maar normaliter blijft de groei standhouden. In Amerika ziet de situatie er nog steeds erg rooskleurig uit. En daarom lijkt de kans op een snelle RECESSIE vrij klein te zijn.

De meest recente groeicijfers laten zien dat het Amerikaanse bruto binnenlands product nog steeds te maken heeft met een indrukwekkende groei. In het bijzonder valt de kracht van de arbeidssector op. Het aantal werkloosheidsuitkeringen blijft dalen en juist die dalende trend bevestigt dat de kans op een snelle Amerikaanse RECESSIE bijzonder klein is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs