EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
31
kliks
Bron: Aullure.com
27
kliks
23
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: dinsdag 5 maart 2019

Wat zeggen de lessen van deze 300 jaar oude bubbel ons?

De huidige centrale bankbeleid is niet nieuw. 300 jaar geleden was er namelijk de Mississippi-bubbel. Deze ontstond door andere door lage rentes, een ruim monetairbeleid en hoge aandelenkoersen. Volgens Edward Chancellor, financieel historicus, zijn er vandaag de dag aardig wat parallellen met deze vroegere bubbel.

300 jaar geleden verkeerde Frankrijk namelijk in crisis. De situatie was vergelijkbaar met Griekenland op het hoogte punt van de Europese SCHULDENcrisis stelt Chancellor. De oplossing hiervoor was financiële verruiming, net zoals vandaag de dag.

En volgens Chancellor kunnen centrale bankiers een goede les leren van de vroegere situatie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 4 maart 2019

Mondiale schuld nu $244 Biljoen: Kredietcyclus buigt om naar kredietcrisis

Het einde nadert. Nou ja, van de wereldwijde kredietberg dus. Dat gaat nog een dingetje worden. Een mondiale schuld die zo de pan uitrijst zonder een noemenswaardige inflatie, dan klopt er iets niet. Precies in die landen waar de SCHULDENberg het meest is gestegen in de laatste 10 jaar is inflatie de laatste 12 maanden min of meer omgeslagen naar stagflatie. Economieën stagneren dus.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 maart 2019

Italiaanse regering boekt hoger begrotingstekort dan verwacht

De Italiaanse regering heeft in 2018 een begrotingstekort gedraaid van 2,1 procent, meldt het Italiaanse statistiekbureau Istat vrijdag. De regering verwachtte een tekort van 1,9 procent.

Verder steeg de SCHULDENlast van de overheid naar 132,1 procent van de economie. De regering rekende op een toename van de SCHULDENlast naar 131,7 procent van de economie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2019

Jerome Powell over het moderne centrale bankbeleid: het is verkeerd

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank stelt dat het moderne beleid van centrale banken ronduit verkeerd is. Dit beleid is gebaseerd op de Moderne Monetaire Theorie (MMT).

MMT stelt: landen die in hun eigen valuta lenen, kunnen ten alle tijden meer geld bij printen om zo hun tekorten te dekken. Het resultaat is dat bijvoorbeeld Amerika altijd een overheidstekort kan hebben en zo een steeds grotere schuld opbouwt. Daarom vinden voorstanders van MMT het voordelig dat centrale banken de rente laag houden, zodat de SCHULDENlast laag blijft.

Maar Powell is hier geen fan van. Hij zei:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 27 februari 2019

EU: Italiaanse SCHULDENcrisis dreigt andere EU-landen in gevaar te brengen

Italië heeft woensdag wederom een flinke tik op de vingers gekregen van de Europese Commissie. De hoge overheidsSCHULDEN en zwakke productiviteit van Italië dreigen ook andere EU-lidstaten in gevaar te brengen, aldus het dagelijks bestuur van de Europese Unie.

Daarvoor waarschuwt de Europese Commissie in haar jaarlijkse winteranalyse.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs