EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: donderdag 13 februari 2020

Van goud naar klatergoud: staatsleningen als ‘veilig’ onderpand

In de serie Trendlines University over de oorsprong en evolutie van ons geldsysteem is dit het derde deel. Het eerste deel – van goud naar Global Finance – kunt u hier teruglezen. Het tweede deel – Opkomst ongereguleerde geld-en kapitaalmarkt – kunt u hier teruglezen. In dit derde deel bespreken we hoe goud als anker voor het mondiale financiële systeem werd vervangen door staatsleningen, door schuldbewijzen. StaatsSCHULDEN werden als risicovrij verklaard en konden daardoor als 100% risicovrij vermogen worden opgenomen in de boeken. Sterker nog: deze staatsSCHULDEN konden zelfs worden gebruikt als onderpand om extra krediet te verstrekken. Schuld op schuld. Daardoor groeide de schuld exponentieel.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: zaterdag 8 februari 2020

SCHULDENberg stapelt zich op tot 12 miljard euro: wie durft de begroting nog aanpakken?

12 miljard euro: zo diep zou de put van de Belgische begroting zijn. Momenteel is er ook geen regering die dat tekort kan wegwerken. Begroting: een abstract gegeven? “Elke regering die er nu komt, zal onpopulaire maatregelen moeten nemen die iedereen zal voelen”.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 27 januari 2020

Negatieve rente: voorloper instorten SCHULDENberg

De discussie over het ECB-beleid verspreidt zich in de samenleving. Ik voel mij bijna de aangever van een brede maatschappelijke discussie. Ik heb in mijn voorgaande columns al heel wat gemopperd over het repressieve beleid van onze banken o.l.v. de ECB. Zet kennelijk toch wat mensen aan het denken. Het duurt lang voordat de massa wakker wordt. Maar ja, leest iedereen Biflatie.nl? Dat zijn niet de kijkers van shownieuws en andere TV-ellende. Het zijn de maatschappelijk financieel-economisch geïnteresseerden die ruiken dat er een vreemde lucht hangt in de buurt van onze banken.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 27 januari 2020

Begint de economische wereldcrisis in opkomende markten?

In het eerste kwartaal van dit jaar stijgt de wereldwijde SCHULDENlast tot een record van $257 biljoen. Dankzij de lage rente kunnen overheden, bedrijven en huishoudens makkelijk lenen, maar volgens verschillende hedgefondsen en instanties is dat zeer gevaarlijk. Bij een gebrek aan liquiditeit kunnen opkomende economieën acuut problemen krijgen met het doorrollen van hun leningen. Een kapitaalvlucht uit opkomende economieën kan de wereldeconomie in een grote crisis storten.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: zaterdag 25 januari 2020

Misdadig, vermaledijde banken, schaam jullie!

“Het is als een dikbelegde sandwich voorschoteld krijgen en je hebt de hele dag nog niet gegeten. Hoe kan ik daaraan weerstaan?” D’Ante Jones, een 27jarige rapper met de nickname D. Maivia in Houston aan het woord. Hij zat in 2019 reeds aan de limiet van zijn Chase Freedom card (what’s in a name?!) Toen JPMorgan Chase & Co zo ‘vriendelijk’ was zijn kredietlijn bijna te verdubbelen. Freedom? Dat is dan de vrijheid om je nog dieper de SCHULDEN in te werken. Het is als een cocaïneverslaafde nog een gratis dosis bij geven. Wij noemen het: misdadig!

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs