EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord schulden.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord SCHULDEN

Geplaatst op: vrijdag 13 september 2019

Podcast: Sander Boon over negatieve rente en staatsobligaties

Waarom is de rente op staatsobligaties negatief, terwijl vrijwel alle Westerse economieën diep in de SCHULDEN zitten? En hoe komt het dat er in tijden van crisis zoveel vraag is naar staatsleningen? Sander Boon legt in deze podcast van ‘De Geldbubbel’ uit dat de staatslening het fundament vormt van ons geldsysteem. Dat verklaart ook waarom centrale banken nu wederom de rente verlagen en opnieuw staatsobligaties opkopen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

Europese Centrale Bank haalt ‘bazooka’ boven en verlaagt depositorente naar -0,5 procent

De Europese Centrale Bank heeft de depositorente vandaag verlaagd van -0,4 naar -0,5 procent. De basisrente blijft ongewijzigd op nul procent, waardoor banken gratis geld kunnen blijven lenen. De centrale bank lanceert vanaf 1 november ook een nieuw economisch steunprogramma. Ze zal maandelijks voor 20 miljard euro SCHULDEN opkopen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

Helikoptergeld: geeft de ECB ons donderdag elk 1.000 euro als kerstgeschenk?

[...]

Al in 2015 herhaalde een reeks economen het idee. Die schreven toen het volgende: “Elke inwoner van de eurozone zou €175 per maand moeten ontvangen, gedurende 19 maanden. Met dat geld kunnen ze bestaande SCHULDEN afbetalen of het naar wens besteden. Door op een directe manier uitgaven en werk te stimuleren, zou elk van beide benaderingen veel effectiever zijn dan de plannen van de ECB voor conventionele QE.”

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

Weer een 'big bazooka' van de ECB, maar omvang is onbekend

"The ECB is ready to do whatever it takes to preserve the euro (De ECB is bereid om alles te doen wat nodig is om de euro te behouden, red.)", verklaarde centralebankpresident Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) zo'n zeven jaar geleden tijdens de Europese SCHULDENcrisis.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 9 september 2019

Hoe ons monetaire systeem in elkaar stort

Ons monetaire systeem is de afgelopen decennia scheef gegroeid door het loslaten van een monetair anker. Daardoor werden er steeds meer SCHULDEN gecreëerd, met bubbels in aandelen, vastgoed en obligaties tot gevolg. Door een vlucht naar veiligheid is de rente op veel staatsobligaties inmiddels negatief. Een gevaarlijke situatie, omdat staatsobligaties binnen dit systeem nog altijd als veilige haven worden bestempeld.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs