EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord valuta.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord VALUTA

Geplaatst op: woensdag 27 februari 2019

Jerome Powell over het moderne centrale bankbeleid: het is verkeerd

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank stelt dat het moderne beleid van centrale banken ronduit verkeerd is. Dit beleid is gebaseerd op de Moderne Monetaire Theorie (MMT).

MMT stelt: landen die in hun eigen VALUTA lenen, kunnen ten alle tijden meer geld bij printen om zo hun tekorten te dekken. Het resultaat is dat bijvoorbeeld Amerika altijd een overheidstekort kan hebben en zo een steeds grotere schuld opbouwt. Daarom vinden voorstanders van MMT het voordelig dat centrale banken de rente laag houden, zodat de schuldenlast laag blijft.

Maar Powell is hier geen fan van. Hij zei:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 20 februari 2019

Weet de dollar de stijgende trend vast te houden?

De dollar kende in 2018 een geweldig beursjaar. Tegenover alle belangrijke VALUTA’s in de wereld wist de dollar in waarde te stijgen. Dit was ook wel hard nodig, want het jaar 2017 verliep niet zo vlekkeloos. De vraag is alleen of de dollar de stijgende trend ook dit jaar weet vast te houden.

Donald Trump liet tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016 meermaals weten dat de dollar in zijn ogen veel te duur was. Hij betichtte andere landen er van dat ze bewust hun VALUTA lieten devalueren om daarmee een concurrentievoordeel te behalen. Hiermee doelde Trump met name op China. De Chinese export profiteert immers van een lagere munt. In dat geval wordt het namelijk voor buitenlanders interessanter om goederen uit China te halen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 februari 2019

Wordt Chinese yuan de nieuwe wereldmunt?

De Amerikaanse dollar is nog steeds de belangrijkste VALUTA in de wereld, maar kan de Chinese yuan deze rol overnemen? Deze vraag staat centraal in een nieuwe aflevering van Tegenlicht. Financieel journalist Maarten Schinkel ging op onderzoek uit en sprak met verschillende handelaren en economen over de opmars van de yuan.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
Geplaatst op: maandag 4 februari 2019

Tegenlicht: Wordt de Chinese yuan de nieuwe wereldmunt?

De Amerikaanse dollar is nog steeds de belangrijkste VALUTA in de wereld, maar kan de Chinese yuan deze rol overnemen? Deze vraag staat centraal in een nieuwe aflevering van Tegenlicht. Financieel journalist Maarten van Schinkel ging op onderzoek uit en sprak met verschillende handelaren en economen over de opmars van de yuan.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: zaterdag 19 januari 2019

Kan Rusland zich wel losmaken van de dollar?

De centrale bank van Rusland heeft het afgelopen jaar voor $101 miljard aan dollarreserves omgezet naar euro's en yuan. Ook probeert het Kremlin bedrijven aan te sporen andere VALUTA te gebruiken in het internationale handelsverkeer. Het doel van deze maatregelen is om minder afhankelijk te worden van de dollar. Toch blijkt dat geen eenvoudige opgave, omdat de Amerikaanse VALUTA nog steeds de meest dominante in de wereld is.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs