EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 1 artikelen gevonden met het woord voedselcrisis.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord VOEDSELCRISIS

Geplaatst op: maandag 23 maart 2020

Voedselorganisatie VN: Paniek bij voedselimporteurs kan crisis veroorzaken

Bedrijven die halsoverkop enorme hoeveelheden granen en zaden inkopen vanwege de uitbraak van het coronavirus drijven de prijzen van die producten snel op, met mogelijk een wereldwijde VOEDSELCRISIS als gevolg, vertellen deskundigen zondag in gesprek met Reuters.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 22 februari 2017

Doorsnee Venezolaan verloor 8,5 kilo door de VOEDSELCRISIS

In Venezuela heeft 75 procent van de bevolking het voorbije jaar gemiddeld 8,5 kilogram lichaamsgewicht verloren door voedselproblemen, die het gevolg zijn van een aanhoudende economische crisis.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 29 november 2012

"Kansen op herhaling VOEDSELCRISIS blijven nadrukkelijk aanwezig"

De stijging van de prijzen voor een aantal voedingsproducten heeft de vrees voor een herhaling van de crisis van 2007 en 2008 doen toenemen. De kansen op een herhaling van de VOEDSELCRISIS blijven nadrukkelijk aanwezig, aldus het Internationaal Monetair Fonds.

Vooral in Azië kan de situatie uit de hand lopen, hoewel voorlopig de rijstprijs weinig aanstalten maakt om de voorbeelden van maïs, sojabonen en rijst te volgen. Rob Subbaraman, chief economist Asia ex-Japan bij Nomura, heeft inmiddels al aan de alarmbel getrokken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

'Geen bewijs voor VOEDSELCRISIS'

Voedsel was vorige maand even duur als in juli. De gemiddelde prijzen op de wereldmarkt zijn gelijk gebleven.

Voedsel was vorige maand even duur als in juli. De gemiddelde prijzen op de wereldmarkt zijn gelijk gebleven.

Dat heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties donderdag gemeld. Volgens de FAO zijn de cijfers geruststellend en is er geen bewijs dat een VOEDSELCRISIS ontstaat.

In juli waren de voedselprijzen juist fors gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat kwam doordat Amerikaanse maïs duurder werd. Oorzaak daarvan is aanhoudende droogte.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 28 augustus 2012

Hedgefonds van BNP Paribas speculeert op honger

BNP Paribas richtte op het hoogtepunt van de VOEDSELCRISIS van 2010 een hedgefonds op om te speculeren op de voedselprijzen. Twee jaar later kunnen de rijke aandeelhouders van Opti Hedge dromen van grote winsten tijdens de nieuwe VOEDSELCRISIS die er zit aan te komen. Uit interne documenten blijkt ook dat BNP Paribas het fonds tegen alle regels in commercialiseerde in ons land.

Lees verder op dewereldmorgen.be
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs