Bijbehorende Video's
Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

Amerika als grootste sponsor van terreurbeweging ISIS

Te Irak zijn er inmiddels 150 bombardementen uitgevoerd met het doel ISIS te vernietigen. Verschillende malen is er gemeld dat er, behalve de 1500 troepen die er reeds zijn, geen grondtroepen ingezet gaan worden. In plaats daarvan zullen de gematigde rebellen verder bewapend en in Saoedi-Arabië getraind gaan worden.

Gematigde rebellen? Saoedi Arabië?

Iedereen met zelfs de geringste kennis over het land Saoedi Arabië weet dat deze dictatuur door de Wahabistische Familie Saoud uitgevoerd wordt. Het Wahabisme en Salafisme zijn de meest extreme en radicale stromingen in de Islam. Een duidelijk verschil tussen deze twee stromingen is er niet eens te maken. Herhaaldelijk hebben we artikelen in Goudportal geplaatst over dit land Saoedi-Arabië. Deze bondgenoot van de USA is de grootste sponsor van de Soennitische terroristische bewegingen op onze planeet. Dit is veilig te concluderen.

USD 500.000.000 steun naar het Midden Oosten voor de strijd tegen ISIS

In dat land gaan we nu dus rebellen verder bewapenen en trainen. Onlangs is er weer $500 miljoen USD vrijgemaakt in de USA voor dit doel. Van Saoedi-Arabië mogen we verwachten dat ze ook een flinke duit zullen bijdragen. Frankrijk, de UK, Qatar, Koeweit etc… zullen niet achterblijven.

Hoe heeft ISIS zo sterk kunnen worden

Het bewapenen van de oppositie tegen Assad wordt al jarenlang door bovengenoemde landen gedaan. Zonder deze steun had ISIS nooit zo sterk kunnen worden. Omdat Assad te sterk bleek te zijn richtte ISIS zich in een andere richting, Irak. Dat is nooit de bedoeling van het bewapenen van deze oppositie geweest! Na operatie Iraki Freedom is Irak net "bevrijdt" en een "prille democratie" net als Afghanistan en Libië.

ISIS is te sterk geworden. Tot de tanden bewapend met Amerikaans oorlogstuig veroveren ze grote gebieden van de door en door corrupte Iraakse "regering". Dit gaan we nu oplossen door te bombarderen en andere groeperingen verder te bewapenen. Het probleem is echter dat al deze andere rebellen vrijwel net zo radicaal zijn als ISIS. Dit is niet alleen de mening van uw auteur maar ook die van Amnesty International en Human Rights Watch.

Alleen de Koerden in Noord Syrië en Irak zijn enigszins gematigd. Het probleem hierbij is dat ze samenwerken met de PKK die bij ons in het westen als een terroristische beweging geldt. Turkije, onze NATO vriend, die aanvankelijk zo enthousiast de jihadisten in Syrië steunde, is met het bewapenen van de Koerden minder blij.

campagne tegen ISIS dreigt op een grote mislukking uitlopen

Deze hele campagne tegen ISIS zal op een grote mislukking uitlopen. Een moeras waar we steeds verder in wegzakken. Op zijn best krijgen we een staat als Libië of Somalië (en Afghanistan na 2016) waarin verschillende krijgsheren elkaar bestrijden. De oppositie tegen ISIS is wat mensenrechten betreft niets beter als ISIS. (Amnesty International / Human Rights Watch) Voor de Alawiten, Druzen en Christenen is het te hopen dat Assad de strijd wint. Van de door ons ondersteunde krijgsheren valt voor deze minderheden weinig goeds te verwachten.

Hans Peter, Goudportal

comments powered by Disqus