Bijbehorende Video's
Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

De Geo-Strategische situatie in Syrie en het Midden Oosten

Wat betreft de terroristische aanval in Parijs heeft Stefan Molyneux van Free Domain Radio de feiten op een rijtje gezet.

Zie de toegevoegde video. Absolute aanrader om wat meer van de achtergronden van deze tragedie te begrijpen.

Helaas kunnen we hier nog meer van verwachten. De politici en media ageren reeds voor een langere tijd tegen het belang van de bevolking in.

Vanaf 2011 schreven we reeds artikelen in Goudportal dat het een heel erg slecht idee is om de zogeheten oppositie tegen Ghadaffie in Libie en Assad is Syrie te bewapenen.

http://goudportal.nl/insider/uitkomst-conflict-syrie-bepalend-voor-machtspositie-midden-oosten

http://goudportal.nl/insider/saudi-arabie-en-qatar-strijden-zich-over-syrie

http://goudportal.nl/insider/syrie-the-crossroad-in-een-onzichtbare-oorlog-brics-versus-the-atlantic-powers

http://goudportal.nl/insider/voormalig-cia-directeur-michael-hayden-overwinning-assad-beste-optie-in-syri%C3%AB

http://goudportal.nl/insider/saoudi-arabie-begeeft-zich-op-dun-ijs

http://goudportal.nl/insider/syrische-gifgasaanval---met-leugens-een-nieuwe-oorlog-starten

http://goudportal.nl/insider/reportage-over-de-koerden-in-syri%C3%AB

http://goudportal.nl/insider/obama-gaat-verder-met-de-oorlog-in-syri%C3%AB

http://goudportal.nl/insider/robert-ford-geeft-nederlaag-in-syri%C3%AB-toe

http://goudportal.nl/insider/saoedi-arabie

http://goudportal.nl/insider/crisis-in-irak

http://goudportal.nl/insider/amerika-als-grootste-sponsor-van-terreurbeweging-isis

http://goudportal.nl/insider/het-bewapenen-van-de-rebellen-in-syrie-de-oorzaak-van-de-problemen-nu

http://goudportal.nl/insider/saoedi-arabie-feiten-die-in-onze-media-verzwegen-worden

In onze media en van de politici destijds niets dan lof voor deze oppositie. Nu komen de "vluchtelingen" met vele duizenden naar Europa. Onder hen bevinden zich ook de via onze bondgenoten als Turkije, Qatar en Saoedi-Arabie ondersteunde "moderate moslim rebellen". Dit met de instemming van de NATO (= USA + GB + Frankrijk ook de Atlantic Powers genoemd) om Assad te verwijderen.

Assad moet weg omdat Syrie een belangrijk land is midden in de geo-strategische ellipsoide en er pijpleidingen voor het transport van gas vanuit Qatar naar de Middelandse Zee gepland zijn. Assad staat aan de kant van de SCO (Shanghai Cooperation Organisation) en is dus een probleem voor de tegenhanger, de NATO met de GCC. (Gulf Cooperation Council)

De SCO wil juist een pijpleiding vanuit Iran door Irak en Syrie aanleggen, dit compleet tegen het belang van de USA en de GCC in.

De USA (met haar directe bondgenoten) heeft haar invloed in de zogeheten geostrategische ellipsoïde sinds de val van de Soviet Unie flink uitgebreidt. (met de geostrategische ellipsoïde wordt bij de experts een gebied bedoeld van Afghanistan, centraal Azië tot Algerije in Noord Afrika. Dit inclusief het midden oosten en de Kaukasus. 80% van alle bekende olievoorraden bevinden zich hierin. Verder ook de belangrijkste pijpleidingen/knooppunten). Een belangrijk middel tot het uitbrijden van deze invloed zijn de regime changes als in Afghanistan, Irak en Libie.Verder het ondersteunen van de regimes die juist loyaal aan de USA zijn als die in de GCC.

Vrijheid, democratie mensenrechten en rechten voor de vrouwen hebben hier absoluut niets mee te maken. De belangrijkste bondgenoten zijn verschrikkelijke dictaturen.

Het ondersteunen van terroristische groepen via de GCC blijkt voor de Atlantische Machten (USA, GB en Frankrijk) geen bezwaar te zijn. Dit was in de tachtiger jaren in Afghanistan al een doeltreffend middel tegen de russen met het ondersteunen van de Taliban, toen mujaheddin genoemd, vanuit Pakistan en Saoedi Arabie. Nu is de oorlog met het ondersteunen van islamistische terroristen uiteindelijk vanuit het Nabije Oosten  (Libie) en het Midden Oosten (Irak en Syrie) ook in het hart van de EU aangekomen.

Verder een speach van Vladimir Putin waarin hij ingaat op de financiering van ISIS. Vanzelfsprekend wederom niets hiervan in onze media. Een complete "Media Blackout" zoals we dit vaak meemaken als het om onaangename feiten gaat die het beeld in de algemene opinie kan beinvloeden, anders als dat de NATO propaganda dit voorschrijft.

Als afsluiting een diepgaande analyse van William Engdahl over de Geo-Strategische situatie in Syrie en het Midden Oosten en het verband met de aanslagen in Parijs.

Het laatste nieuws is dat de USA erbij blijven dat Assad verwijderd moet worden, oftewel dat de geplande regime change, waardoor juist al deze problemen ontstaan zijn, toch doorgezet moet worden. Ondanks de terroristische aanval van de door de bondgenoten van de USA getrainde zogenaamde "oppositie tegen Assad".

Zie de toegevoegde video van the Real News Network.

Bij het bezoek in Turkije bij NATO bondgenoot Erdogan noemde Obama deze terroristische aanval een setback.

Interessant is het dat de amerikanen na het meer dan een jaar bombarderen van ISIS niet in staat zijn om deze hard te treffen. In korte tijd richten de russen ISIS veel meer schade aan.

De zogeheten "pipeline on wheels" de honderden van trucks die de olie van ISIS raffinaderijen naar Turkije brengen is nu ook gebombardeerd door de russische luchtmacht. Evenals de raffinaderijen zelf. Waarom de amerikanen hier niet toe in staat zijn is een raadsel voor degenen die de geo-politieke situatie niet begrijpen.

Hans Peter, Goudportal.

 

Hieronder de 6 leden van de Gulf Cooperation Council (GCC) ook wel Cooperation Council for the Arab States of the Gulf genoemd.

Persian Gulf Arab States english.PNG

comments powered by Disqus