Bijbehorende Video's
Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

De Verenigde Staten in een moreel en economisch verval

Na het ineenstorten van de USSR leek het alsof er een tijd van ontspanning en vrede zou komen, geleid door de economische reus de Verenigde Staten.

Helaas, juist een grenzeloze arrogantie vanuit dit land was het gevolg.

Tegen alle afspraken in werd de NATO toch wel naar het oosten uitgebreid. Zijn er plannen om een raketschild rond de Russische grens te leggen en is er in de militaire planning van de VS opgenomen dat de VS zich het recht voorhoud van een preventieve nucleaire slag tegen iedere mogelijke tegenstander, lees Rusland.

Voorheen beperkte de VS zich tot alleen het Nucleair terugslaan in haar militaire doctrine.

Het is niet verbazingwekkend dat Rusland zich bedreigd voelt. De Russische reacties zijn een logisch gevolg van deze bedreiging.

Sinds 9/11 en de dotcom bubble is er in de Verenigde Staten een zowel moreel als ook een economisch verval bloot komen te liggen. We are the best and greed is good!

De aanslagen te 9/11 zijn volledig uitgebuit om de dominantie op geo-polities gebied te versterken.

Overigens is er nog steeds niet goed onderzocht wat er te 9/11 precies gebeurd is. Waar zijn de camera beelden van het Pentagon gebleven? Hoe kon gebouw 7 opeens instorten?

Zo zijn er nog talloze vragen waar vanuit de overheid geen enkele moeite gedaan wordt om die te beantwoorden.

Duidelijk was dat de daders en de financiering hoofdzakelijk vanuit de bondgenoten te Pakistan en Saoedi-Arabie afkomstig waren.

Daarom werden Afghanistan en later met allerlei leugens ook Irak binnen gevallen.

Iraki Freedom werd het genoemd. Vanuit de media geen enkel kritisch geluid.

Te Irak zijn massief granaten met depleted uranium gebruikt.

Dit is een Duitse uitvinding uit 1972 van Rhein Metall. Depleted Uranium is een afvalproduct, licht radio actief en dubbel zo zwaar als lood. Hier worden panster doordringende kogels en granaten van gemaakt. Door het grote soortelijke gewicht is de inslagkracht veel groeter.

In de tachtiger jaren was het reeds bekend dat de radio activiteit o.a. leukemie veroorzaakt nadat de granaat verhit is geweest na de inslag. Ondanks deze kennis is er voor gekozen om dit type granaten massief in te zetten in de bevolkingscentra van Irak. Vooral bij de pasgeborenen zijn er nu ontzettend veel gevallen van leukemie. Ook echter bij de kinderen en later kleinkinderen van de soldaten die hierbij betrokken waren. Iraki Freedom wordt dat genoemd.

In onze onafhankelijke media zullen we hier niet veel over lezen of horen.

 

Dit alles gebeurde toen de USA op haar hoogtepunt was.

Het momentum heeft zich echter gekeerd!

Lybie is het laatste land wat de USA nog uitgeschakeld heeft. Dit was het laatste succes in het imperialistische beleid van de VS met bondgenoten. Eigenlijk zou er alleen een no-fly zone ingesteld worden. De term no-fly zone wordt bij de USA met bondgenoten vrij ruim geintepreteerd.

Syrie stond als volgende op het lijstje. Echter de door het westen militair en moreel ondersteunde jihadisten verliezen de strijd. Een gifgasaanval afgeschoven op Assad moest het tij keren. Door Assads militaire basis met kruisraketten in de as te leggen zouden de jihadisten het momentum weer aan haar zijde kunnen krijgen.

Rusland heeft dit echter geblokkeerd.

Dan opeens tijdens de Olympische spelen een gewelddadige staatsgreep in de Oekraine waar de pro-Russische regering verdreven werd. De VS heeft hier 5 Miljard dollar in geinvesteerd. Dit via Victoria Nuland en Joe Biden. De zoon van Joe Biden zou de gas deals organiseren. En natuurlijk zich hiermede verrijken.

Doch ook hier greep Rusland in. De Krim werd weer met Rusland herenigd, de zwarte zeevloot was zeker gesteld. In onze media een kompleet vertekend beeld, als dat ook te Syrie, Libie, Irak etc etc het geval was.

Economische sancties moesten het gevolg zijn, die zowel de E.U. vooral Duitsland en Rusland zouden schaden. Voor de VS een tweezijdig voordeel.

Doch ook hier heeft de VS gefaalt, de top van de duitse industrie heeft heel duidelijk gemaakt hier geen behoefte aan te hebben. Angela Merkel is niets zonder de steun van de industrie, zo werkt dat in Duitsland.

Verder is de opbouw missie in Afghanistan een grote mislukking. Het grote probleem is nu om het materieel weer terug in de VS te krijgen. Door kopstukken van de Taliban vrij te laten wordt er een voorzichtige poging tot vrede gedaan. Het verslaan van de Taliban is tot een mislukking uitgelopen.

Ook vechten er leden van de Taliban in Syrie tegen Assad en worden die militair door de VS ondersteund. Een kompleet moreel verval van de VS. Interessant is dat ook het ineenstorten van de USSR bij de invasie in Afghanistan serieus op gang kwam. Wie had dat te 2001 kunnen voorspellen.

 

Op economisch gebied is het een puinhoop.

Sind de dotcom bubble wordt er alles aan stimulatie gedaan. In aanvang vooral door de rente te verlagen. Het gevolg was een enorme onroerend goed zeepbel.

Wederom rente verlaging. verder enorme geld verruiming. Ook steeds meer manipulatie van de cijfers om het vertrouwen te proberen te herstellen. Het economische beleid lijkt steeds meer op dat van de USSR in de tachtiger jaren.

De ene zeepbel is nu nog groter als de andere, denk hierbij o.a. aan de fracking claims.

Overigens is het in de EU ook niet best, nu zelfs een negatieve deposito rente, het wordt steeds extremer!!!

Bijgevoegd 3 videos waarbij de actualiteit besproken wordt. Dit zult u bij onze mainstream media niet tegenkomen.

Dit is dan ook de reden dat de site Goudportal opgericht is, om u beter te informeren.

Een democratie kan alleen functioneren als de bevolking goed geinformeerd is.

 

Hans Peter, Goudportal.

comments powered by Disqus