Bijbehorende Video's
Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

Exscudo, het financiële product der financiële producten

Momenteel staat de mensheid aan de vooravond van de lancering van een legendarisch financieel product zoals we dat nog nooit eerder in de hele geschiedenis hebben mogen waarnemen. Mede door de opkomst van een ruime diversiteit aan cryptvaluta en de behoefte aan transparantie in een web van digitaal en traditioneel geld, heeft een groep van ongeveer 50 experts met expertise op verscheidene fronten, zich jarenlang ingespannen het gat in de markt te dichten.

In een tijdperk waarin 'valuta oorlog' en 'war on cash' verse begrippen zijn, een tijdperk waar het vertrouwen in geld, geschapen door de overheid, zinkt als een baksteen, waar de roep naar alternatieve betaalmethoden nog nooit zo groot is geweest, is er een systeem geschapen dat de twee kampen met elkaar verbind: Exscudo - de poort tussen cryptovaluta en traditioneel geld.

Exscudo (spreek uit: Ex-Scudo), niet zozeer dienende als cryptovaluta, dan wel intermediair tussen traditonele valuta zoals euro's, dollars, yens, yuans of ponden aan de ene zijde en de bitcoin en altcoins aan de andere zijde, zal fungeren als hub en exchange zodat transacties veilig, snel en transparant kunnen plaatsvinden.

Momenteel staat de ene crypto-exchange na de andere exchange op. Een logisch gevolg van een bizarre wildgroei aan altcoins. Het overzicht raakt zoek en wie weet er vandaag de dag nog welke exchange te vertrouwen is? Uiteraard bestaan er grote 'betrouwbare' exchanges. Echter, dat was Mt.Gox ook, een exchange die verantwoordelijk was voor 70 procent van alle bitcoin transacties. In februari 2014 was het einde verhaal voor de toen grootste exchange in bitcoins. Mt.Gox sloot zijn deuren en $450 miljoen aan bitcoins waren verdwenen.

Transparantie en exchanges

Exscudo, een project dat overgens bijna $5 miljoen gekost heeft, zal gaan fungeren als de 'bitcoin der exchanges'. Een exchange die wordt vastgelegd in een blockchain! Wie heeft dat ooit kunnen bedenken! Een financieel systeem dat in een blockchain decentraal wordt vastgelegd waar wetten noch lokaal noch internationaal ze in de weg zal staan. Het omvallen van een exchange, het wantrouwen over dat, wat een exchange werkelijk met jouw financiële producten doet wordt met Exscudo volledig weggenomen om een hele simpele reden: het is 100% transparant en ligt vast in de dataketting - onomkeerbaar.

Exscudo verhoogt toegankelijkheid

Waar cryptovaluta vandaag de dag nog té technisch en té ingewikkeld zijn voor de gewone man, zal Exscudo het gat tussen de technisch aangelegden, en de gewone man simpelweg dichten. Dit zou kunnen betekenen dat Exscudo als een enorme katalysator kan gaan fungeren voor het verder evalueren van cryptovaluta. Voor diegene die niet als een van de eerste in het bezit was van cryptovaluta zoals bitcoin, dient hier met een hoge waarschijnlijkheid nog een tweede opportuniteit aan - om, laten we het proberen voorzichtig te brengen, met niet al te veel geld miljonair te worden!

Wie dachten dat de altcoins een vroege dood zouden sterven, zaten er toch kennelijk flink naast! Veel altcoins zijn de $50 allang gepasseerd. En degene die geloven dat we de piek in deze schijnbare bubbel zijn genaderd kunnen wel eens van een ijskoude kermis thuiskomen. Besef dat hier een markt wordt geopend voor een enorme groep van miljoenen mensen die anders nooit de financiële markten kunnen betreden.

Exscudo meer dan een crypto valuta

Hoewel de architectuur onder de motorkap vergelijkbare mechanismen heeft zoals we dat zien bij diverse huidige cryptovaluta, is de Exscudo méér dan enkel een digitale munt waar een waarde aan wordt toegekend. De eigen blockchain dat zal opereren onder de noemer "EON blockchain" is een zeer geavanceerde ketting van data dat tevens alle tekortkomingen mist zoals we die zijn tegengekomen in reeds circulerende cryptovaluta. DDos attacks en 51% attacks zijn zaken die de EON niet zal kennen. Het is veilig, snel, transparant en betrouwbaar. De Exscudo deelbaarheid is tevens superieur aan die van de huidige cryptovaluta's.

De EON chain zal reeds bij de aftral allerlei financiële producten omhelzen zoals exchanges en wallets, maar ook livegrafieken, handelsplatforms, digitale betaalkaarten en een extreem hoog beveiligde berichtendienst. Na de lancering van Exscudo zullen diverse diensten gefaseerd toegevoegd worden. Zo is PricewaterhouseCoopers inmiddels officieel partner van het Exscudo waarbij beide partijen gestaag verder werken aan het 'onboarden' van financiële diensten.

Het team achter Exscudo is niet zomaar een groepje bij elkaar gegrepen techneuten die op korte termijn snel geld proberen te verdienen. Het 'internationale team' bestrijkt een breed scala aan enthousiaste specialisten bestaande uit adviseurs, bestuursleden, ontwikkelaars en marketeers. De teamleden hebben een passie voor werk en innovatie. Het hart van het team bestaat uit financiële professionals, ondernemers en ervaren technische wetenschappers. Het team heeft een prachtige balans en wisselwerking tussen handel, financiën, technologie en complexe systemen waarbij elke competentie is gebaseerd op unieke ervaring in klassieke markten, strategie, consulting, financieel beheer, onderzoek en technologie.

Er is vrijwel geen aspect binnen het team van Exscudo dat ontbreekt.

We kunnen rustig concluderen dat hier een financieel instrument op het punt van lancering staat dat simpelweg revolutionair genoemd mag worden. Terwijl iedereen in cryptoland met zijn hoofd bij cryptovaluta zelf zit, komt Exscudo met een concept waar nog niemand bij stil heeft gestaan: de ultieme intermediair tussen traditionele en crypto valuta.

Terwijl iedereen wellicht nog steeds gelooft dat goud niet gedrukt kan worden, en dat ook cryptovaluta eindig zou zijn, zag men van Exscudo jaren geleden al in dat bij de invoering van elke nieuwe altcoin er wel degelijk cryptovaluta gedrukt kan worden. Inmiddels telt het landschap van cryptovaluta ruim 800 altcoins en is dit aantal nog altijd groeiende. Ook goud blijft op papier bijgedrukt worden waardoor de prijs gestabiliseerd kan worden.

Voor Exscudo zal deze theorie niet opgaan. Exscudo bestaat niet om marktaandeel uit het cryptolandschap weg te nemen. Exscudo schept overzicht, transparantie en stabiliteit in het cryptolandschap. Exscudo zal een autoriteit worden voor cryptovaluta. Waar tot nog toe alle cryptovaluta zich focussen op de waarde, is Exscudo de eerste crypto die zich voornamelijk focust op de blockchain, een ketting van data die hoogwaardige financiële diensten zullen gaan dragen. Dit zal Exscudo onherroepelijk aan succes helpen.

Het zijn de grote banken, financiële instellingen en zelfs overheden die nú blockchain uitvoerig testen om uiteindelijk daarop hun financiële diensten aan te bieden, maar het is Exscudo die dit als eerste werkelijk in de praktijk brengt. Lees goed: we hebben het hier over de eerste instelling die daadwerkelijk doet wat (semi-) overheidsinstellingen van plan zijn te gaan uitrollen op internationaal niveau.

Wees vandaag nog een van de eerste door te investeren waar blockchain werkelijk voor gemaakt is en voor zal dienen: Exscudo - de poort tussen cryptovaluta en traditioneel geld.

comments powered by Disqus