Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

Innocence of muslims

Sinds het verschijnen van de film innocense of muslims zijn er demonstraties gaande in tenminste 30 landen. Waarom komt deze provocerende film nu juist op dit moment uit? En waarom wordt hierop zo heftig gereageerd?

In de mainstream media wordt het beeld geschetst alsof het een actie is van een Joods - Amerikaans of Koptisch - Amerikaanse regisseur mr. Basile. Een eenmansactie zoals het verbranden van de koran door Terry Jones. Ik denk dat hier meer achter steekt.

De Amerikaanse regering heeft herhaaldelijk tevergeefs Google gevraagd dit filmpje van Googles dochterbedrijf YouTube te wissen. Normaal gesproken heeft Google geen problemen met censuur/zelfcensuur (denk aan China) doch nu opeens wel, dit terwijl er wereldwijd doden vallen.

De Koninklijke familie van Saoedi-Arabië is grootaandeelhouder van Google. Die kunnen invloed uitoefenen en het van YouTube laten verwijderen, toch gebeurd dit niet. Het doel van deze B-film is duidelijk om te provoceren. Olie op het vuur gooien. Dit op het moment dat de Amerikaanse regering bekendgemaakt heeft geen oorlog te willen voeren te Syrië en Iran.

De terroristische daad van 9/11 heeft de USA misbruikt als argument om zijn invloed in de zogeheten geostrategische ellipsoïde uit te breiden. (Hiermee wordt een gebied bedoeld van centraal Azië tot Noord Afrika. Dit inclusief het midden oosten en de Kaukasus. 80% van alle olievoorraden bevinden zich hierin. Verder ook de belangrijkste pijpleidingen/knooppunten).

http://2.bp.blogspot.com/_u-y6bGrb6Pw/TOWSwbKcXtI/AAAAAAAAEEM/gN61auNSe28/s1600/Bild-3a.jpg
Afbeelding 1.1: Geostrategische ellipsoïde
Klik hier voor een grotere weergave

Het beheersen van de geostrategische ellipsoïde betekent het beheersen van de wereld. Dat was mijns inziens de reden van de Invallen in Afghanistan, Irak en Libië. Nu zijn hier schijndemocratieën gevestigd loyaal aan de US petrodollar. Vanzelfsprekend vinden andere grootmachten als Rusland en China het gevaarlijk als de Amerikaanse dominantie in dit uiterst belangrijke gebied steeds verder toeneemt.

Te Syrië heeft Rusland de Amerikanen een grens getrokken. Geen "no fly-zone" zal Rusland daar toestaan. Het is Poetin menens. Zie het vorige artikel conflict Syrië. Veder is de bevolking van de USA inmiddels ook oorlogsmoe. Dit alles heeft ertoe bijgedragen dat de Amerikaanse regering te kennen gegeven heeft voorlopig geen militaire interventies te willen uitvoeren in Syrië en Iran. (Het blijft slechts alleen bij het trainen en bewapenen van de rebellen te Syrië, verder met het ronselen van meer rebellen vanuit Libië en Irak). Dit tot groot ongenoegen van drie partijen:

1. Conservatieve stromingen in de USA
Het voeren van oorlog is voor de belastingbetaler zeer kostbaar. Daarentegen is het zeer winstgevend voor de oorlogsindustrie met het gehele cluster wat hier omheen draait. De vertegenwoordiging hiervan heeft veel macht in de USA. Ook heel belangrijk is dat te Iran op het eiland Kish in de Perzische Golf zich een vrijhandelszone bevindt. Op dit eiland bevindt zich de Iranese oliebeurs, die geopend is in 2008. Dit is de enige aardoliebeurs in de wereld waar de olie niet in dollars maar in euro's en roebels en inmiddels ook in Chinese yuan wordt verhandeld. Het is een directe aanval op de hegemonie van de Amerikaanse petrodollar.

Voor de Amerikanen is het niet zo heel belangrijk wie de olie koopt, wel heel belangrijk is dat het alleen in US dollars gaat. Hierdoor blijft de dollar de wereldmunt en kan de USA met zijn bizarre beleid (Alles importeren, "niets" exporteren) doorgaan.

Voor het voortbestaan van de dollar als wereldreservemunt zal het regime te Iran uitgeschakeld moeten worden. Zoals destijds te Irak en Libië.

2. Saoedi-Arabië
De Koninklijke familie van Saoedi-Arabië is de trouwste afnemer van US dollars. Hiervoor genieten ze de militaire bescherming van de USA. Verder hoor je in de media weinig slechts over dit land. Saoedi-Arabië is een absolute monarchie, zonder grondwet, politieke partijen of godsdienstvrijheid. De staatsgodsdienst is de soennitische richting van de islam met een wetgeving berust op een strenge interpretatie van de sharia. Er is een scherpe scheiding tussen mannen en vrouwen die de Purdah genoemd wordt. Vrouwen mogen zo ongeveer niets behalve zonen baren en gehoorzamen nadat ze als kind trouwen.

http://ejbron.files.wordpress.com/2012/01/burka_met_tralies.jpg?w=640

De doodstraf (onthoofding) wordt veel toegepast, onder andere op het verlaten van de islam en tovenarij / hekserij. Met de rond 10 miljoen vaten olie export per dag is het de grootste olie exporteur ter wereld - alle olie inkomsten gaan rechtstreeks naar de Koninklijke familie die uit ongeveer 5000 prinsen bestaat.

Deze familie leeft in extreme rijkdom en ze leven er flink op los. Prostituees, alcohol en drugs komen in grote hoeveelheden naar hun dure jachten te Monte Carlo en andere plaatsen in het westen waar ze graag vakantie houden. De rest van de Saoedische bevolking heeft het niet best. Leven in een absolute religieuze dictatuur met veel werkeloosheid en armoede.

Met de protesten in de omringende dictaturen zit de schrik er bij deze familie flink in. Saoedi-Arabië heeft veel landbouwgrond te Ethiopië gepacht. Dit in een poging om de voedselprijzen thuis niet al te veel te laten stijgen. Dit ten koste van de Ethiopiër vanzelfsprekend. Negatieve voedselhulp. De laatste maanden zijn er al demonstraties geweest, nochtans weten ze de situatie onder controle te houden. (Arresteren en opsluiten).

Vooral het Sjiitische deel van de bevolking komt steeds meer in opstand. Dit is in het oosten van het land, daar waar ook de meeste olie gevonden wordt. Zoals de Saoudi's de extremisten (Salafisten) te Libië en Syrië ondersteunen, is het Sjiitische Iran begonnen met het ondersteunen van de Sjiitische protesten te Saoedi-Arabië.

Ook is in buurland Irak de invloed van het Sjiitische deel van de bevolking steeds groter, een direct gevaar voor Saoedi-Arabië. De machtsbalans veranderd zich steeds meer in het voordeel van Iran. Het is voor de Koninklijke familie van Saoedi-Arabië dus van belang dat Iran in een oorlog met de USA uitgeschakeld wordt.

Ze zullen Google dan ook niet dwingen om het filmpje “Innocense of Moslims” te verwijderen -  integendeel. Verzoening tussen de Islamitische wereld en de USA komt dit koningshuis nu slecht uit. Haat, oorlog en ellende is in hun persoonlijke voordeel. Als daarvoor hun eigen religie, de islam, beledigd moet worden is het prima, ze leven er immers zelf ook niet naar. (Osama Bin laden uitgezonderd dan).

3. Israel onder Benjamin Netanyahu
Voor Israel is het atoomprogramma van Iran een bedreiging. Op dit moment is Israel het enigste land in het Midden Oosten met atoomwapens. Dit geeft Israel een enorme strategische voorsprong. Iedere serieuze aanval op Israel betekent zelfmoord. Hierdoor kan Israel een agressieve politiek bedrijven. Mocht een ander land ook over het atoomwapen beschikken ontstaat er een situatie van gelijke krachten en moet Israel zijn politiek drastisch herzien. Overigens als Iran uiteindelijk in het bezit van het atoomwapen komt zal het deze waarschijnlijk niet als eerste gebruiken, gezien het dan einde Iran is.

http://1.bp.blogspot.com/-MH-qoZI1GwE/TszRlthKKnI/AAAAAAAAGFU/OK0GaX0wEFw/s640/Middle+east+political+map+and+gulf+countries.jpg

Toch neemt Israel ook dat risico liever niet. Zeker niet met radicale uitspraken gedaan door de Iranese leiding ten opzichte van Israel. Daarentegen vanuit het standpunt van Iran gezien is het wel beter om over het atoomwapen te beschikken.

Een buitenlandse invasie zoals bij buurlanden Afghanistan en Irak wordt daarmee uiterst onwaarschijnlijk, gezien de terugslagkracht waarover het land dan beschikt. Voor Israel is een oorlog tussen de USA en Iran de beste optie. Nu kan het nog. Nu de regering Obama afgeschrikt is van de Russische positie te Syrië en verdere invasieplannen daar uitgesteld heeft en de oorlogsmoeheid van de Amerikaanse bevolking na 10 jaar Afghanistan groot is houdt het zich verder alleen aan sancties tegen dit land.

Vooral China is blij met het olieboycot, tot groot ongenoegen van Israel. De conservatieve regering van Benjamin Netanyahu van de Likud partij luidt al geruime tijd de oorlogsdrum tegen Iran. Echter, Israel alleen is te zwak en heeft de Amerikaanse steun nodig. De Amerikanen (regering Obama) hebben er nu duidelijk geen zin in om voor Israel de hete kolen uit het vuur te halen. Door het provocatie filmpje “Innocense of Muslims” lopen de gemoederen flink op in de gehele Arabische wereld. Met een beetje geluk (vanuit Netanyahu’s kant bezien) escaleert de boel flink en raakt de USA toch in een oorlog verzeild.

In ieder geval schaadt dit alles de Obama administratie zo vlak voor de verkiezingen. Voor de Amerikaanse bevolking wordt duidelijk dat het beleid van Obama in de Arabische wereld, met name Libië, slecht werkt. Mitt Romney is overigens een goede vriend van Benjamin Netanyahu, daar valt voor Israel onder het rechtse Likud met betrekking tot Iran veel beter zaken mee te doen.

http://www.solveisraelsproblems.com/wp-content/uploads/2012/04/Netanyahu-and-Romney-476x310.jpg
Afbeelding 1.4: Mitt Romney en Benjamin Netanyahu

Dankzij de goedkope olie hadden we goedkoop voedsel. Olie wordt op alle mogelijke manieren in de voedselproductie gebruikt. Pesticides, kunstmest, brandstof voor machines, verpakking en gekoeld transport over de aardbol. Voor 1 Joule voedsel wordt 10 Joule olie gebruikt. 1 vat olie (159 liter) heeft dezelfde hoeveelheid energie als dat van een sterke volwassen kerel die 12 jaar lang werkt. Een land als Duitsland importeert meer dan 2 miljoen vaten olie per dag. De totale wereldproductie is 86 miljoen vaten per dag.

1964 was het jaar met de piek in de ontdekkingen van olievelden. De opbrengst van de bestaande olievelden gaat nu met gemiddeld 6.7% per jaar terug. In 2006 heeft de productie van de conventionele olie gepiekt. De olieproductie blijft vooralsnog op peil door toename in de onconventionele olieproductie. Denk aan fracking, deep-sea drilling en tar sands. Dit is echter dure olie. De wereldbevolking heeft door de goedkope energie en voedsel kunnen groeien tot inmiddels 7 miljard mensen.

De bevolking van vrijwel alle Arabische landen is de laatste eeuw vertwintigvoudigd. De bevolking van bijvoorbeeld Egypte groeit met meer dan 1 miljoen mensen per jaar, terwijl het land daar op de weinig leefbare plaatsen reeds lang overbevolkt is. Nu is de olie en dus ook het voedsel duur.

Sinds 9/11 heeft het westen een agressieve politiek gevoerd in de Arabische landen met veel ellende en burgeroorlogen tot gevolg. Het massief gebruiken van onbemande drones met veel burgerslachtoffers tot gevolg zet steeds vaker kwaad bloed. Het gebruiken van depleted uranium in Afghanistan en vooral Irak (en waarschijnlijk ook Libië) met als gevolg veel misvormingen en leukemie bij de nieuwgeborenen. (In onze media nog doodgezwegen).

Depleted uranium is een afvalproduct en heeft vanwege zijn hoge soortelijk gewicht in kogels en bommen een goede panzerdoordringende functie. Helaas blijft het nog miljarden jaren radioactief en is het vrijwel overal massaal gebruikt. Het onrechtvaardige is het steeds met twee maten meten als het gaat om zaken zoals Israel / Palestijnen en de golfstaten. En alles gecombineerd met steeds hogere voedselprijzen in de zeer overbevolkte Arabische landen.

Deze combinatie van factoren zorgt ervoor dat er niet veel voor nodig is om de gemoederen op te hitsen. Zo'n low budged film als “Innocence of muslims” is een doeltreffend instrument waarbij de haat over en weer steeds verder toeneemt. Enkelen hebben grote belangen bij deze neerwaartse spiraal van haat. Voor de meeste anderen brengt het slechts ellende.

comments powered by Disqus