Bijbehorende Video's
Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

Obama gaat verder met de oorlog in Syrië

Malik Imran - MEDIAWERKGROEP SYRIE – 22 februari 2013 – Na het mislukken van de Genève-II conferentie, waarbij beide partijen zonder enig akkoord uit elkaar gingen, overheerst de militaire aanpak opnieuw alle diplomatieke initiatieven.

De Amerikaanse president Barack Obama liet volgens Al-Manar weten onmiddellijk nieuwe drukkingsmiddelen aan te wenden tegen de regering van president Assad in Syrië. Hij verklaarde dit aan koning Abdullah II van Jordanië. Met woorden blijft de Amerikaanse president een ‘diplomatieke oplossing’ nastreven. Evenwel verstaat Obama hieronder ‘verdere politieke, financiële en wapensteun aan de rebellen om tot een oplossing te komen die de Amerikaanse diplomatie in gedachten heeft’.

Amerikaanse dollars voor Jordanië

Buurland Jordanië, dat ruim 600.000 Syrische oorlogsvluchtelingen moet huisvesten, krijgt van de Amerikanen een lening van één miljard Amerikaanse dollar. Jaarlijks krijgt de Jordaanse regering van Washington ook 660 miljoen Amerikaanse dollar steun. Hiermee kopen de Amerikanen de goodwill af van Amman om het vredesakkoord met Israël strikt na te leven en de Amerikaanse politiek in het Midden-Oosten te steunen in ruil voor bescherming van het hasjemitisch koningshuis.

Saudische raketten voor Syrische rebellen

De Saudische regering, één van de belangrijkste bondgenoten van de Amerikanen in het Midden-Oosten, gaat meer geavanceerde wapens leveren aan takfiri groeperingen in Syrië. Het gaat om onder meer moderne raketlanceerders of Manpads om vliegtuigen neer te halen, aldus de Wall Street Journal. Chinese Manpads en Russische anti-tankwapens (Konkurs) zijn volgens een Arabische diplomaat en verschillende oppositiefiguren van Saudi-Arabië via loodsen in Jordanië en Turkije onderweg naar het front in Syrië.

Drie miljoen dollar

Rebellen die vechten in het zuiden van Syrië, nabij de Jordaanse grens, kregen intussen drie miljoen dollar van de Amerikaanse regering, aldus een veldcommandant aan Al-Manar. 10.000 rebellen van het Zuidelijk Front vechten daar om via de zuidelijke stad Daraa door te stoten naar de Syrische hoofdstad Damascus. In de Jordaanse hoofdstad Amman besloten Amerikaanse en Saudische inlichtingendiensten tijdens een ontmoeting om dit Zuidelijk Front te erkennen en te steunen om Damascus in te nemen.

Damascus tot Lattakia in regeringshanden

Intussen kon het Syrische nationale leger (SNL) ook Beit Sahm, Bibila en Yalda in de regio van Sayyeda Zainab op het platteland van Damascus binnendringen na een verzoeningsakkoord. Na straks drie jaar intensief vechten zullen het SNL, de nationale verdediging en sjiitische groeperingen een strook van Damascus tot Lattakia in handen krijgen. 60.000 burgers en 60.000 soldaten van het SNL zullen dan gestorven zijn als ook de laatste verzetshaarden onder regeringscontrole vallen. Het gaat vooral om de oude stad van Homs en Yabroud in Damascus, waar 207 terroristen van het Vrije Syrische Leger (VSL), Ahrar al-Sharameet en Jabhat al-Khara de voorbije dagen gedood werden.

60.000 burgers en 60.000 soldaten gedood

Het is een gigantische kostprijs om het grootste deel van Syrië opnieuw in handen te krijgen nadat in 2012 niemand durfde garanderen dat president Assad de week nadien nog aan de macht zou zijn. Met rebellen en terroristen die in het centrum van Damascus met honderden uit riolen kwamen gekropen en in juli 2012 de top van het Syrische veiligheidsapparaat opbliezen en de economische hoofdstad Aleppo in bezit namen. Eerste minister Riad Hijab en tientallen generaals liepen die dagen over naar de oppositie. Bomaanslagen terroriseerden het hele land, de historische souk van Aleppo werd in brand gestoken en een aanslag vond plaats tegen het militair hoofdkwartier in Damascus. De oppositiegroepering Nationale Coalitie werd erkend als de ‘legitieme vertegenwoordiger van het Syrische volk’ door het Westen.

Volk in opstand tegen rebellen en terroristen

In 2012 had het Syrische volk alle touwtjes in handen om de Baathpartij en de Syrische regering ten val te brengen. Maar de meerderheid van soennieten en andere bevolkingsgroepen kozen ervoor om de terreur niet te laten zegevieren en richtten de nationale verdediging op om het land te beschermen tegen buitenlandse huurlingen. In plaats van Damascus in te nemen, wat perfect haalbaar was in 2012, koos het volk om de terroristen – die gesteund worden door onder meer de Amerikaanse bondgenoten Turkije, Qatar en Saudi-Arabië – te verdrijven uit het centrum van Damascus. Een veiligheidsperimeter rond de hoofdstad werd alsmaar uitgebreid en twintig maanden na de aanslag op de Syrische veiligheidstop moeten de vijanden Damascus erkennen als een wettige gesprekspartner, die het grootste deel van Syrië stevig onder controle heeft.

De oorlog is nog niet afgelopen

De bevolking van Damascus, Homs, Hama, Tartous en Lattakia versloeg barbaarse terroristen, ook al is de dodentol bijzonder hoog onder burgers en jongens die naar het front gingen. Rebellencommandant Salim Idriss (VSL) werd ontslagen door zijn militaire vleugel en zou volgens geruchten zelfs een officieel visum gevraagd hebben voor Australië. Na drie jaar kunnen we zeggen dat het eerste deel van de oorlog tegen Syrië afgelopen is, maar nieuwe rebellenleiders, modernere wapens, meer petrodollars, nieuwe jihadisten en nieuwe propaganda en leugens zijn komende. De oorlog is nog niet afgelopen. De volgende harde kluif wordt de provincie Idlib, die voor 40 % in handen is van het SNL, 40 % in handen van het VSL en het Islamitisch Front en voor 20 % onder controle van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS).

Syrië maakte een einde aan de ‘Libanese burgeroorlog’

In 1978 dacht het Libanese volk dat de oorlog na drie jaar strijd bijna afgelopen was. De hel brak dat jaar pas echt los toen Israël – als wraak voor een Palestijnse aanval – het zuiden van Libanon binnenviel en overdroeg aan de door hen gesteunde christelijke Falange militie. Pas op 13 oktober 1990 kwam er een einde aan de door het buitenland geënsceneerde ‘Libanese burgeroorlog’ toen het Syrische leger het paleis van de Libanese waarnemende president en premier Michel Aoun bestormde en deze via de Franse ambassade naar Parijs vluchtte. De Syrische president Hafez al-Assad had voor de bestorming de goedkeuring gekregen van de Fransen en Amerikanen om zo een einde te maken aan een oorlog die naar schatting 150.000 doden en één miljoen vluchtelingen had gemaakt.

 

Malik Imran, Mediawerkgroep Syrie

 


De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. Ze komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Zij kanten zich tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Zij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

 


Toen de Mediawerkgroep Syrië aan journalisten in 2011 vertelde over buitenlandse huurlingen, ontvoeringen, onthoofdingen, al-Qaida en kindsoldaten in Syrië, bleven zij dit bij hoog en laag ontkennen. Het ging immers om ‘vreedzame demonstranten’ en wij hadden het bij het verkeerde eind.

Gruwelvideo’s

Inmiddels doken er zovele gruwelvideo’s op van bloedbaden en terreurdaden van overwegend buitenlandse jihadisten, dat je denkt dat we het ergste wel gehad hebben. Maar neen, onze Vlaamse jongens in Syrië kunnen altijd voor meer terreur zorgen dan meest extreme andere jihadisten.

Dus besloot zo’n Vlaamse jihadist van de terreurorganisatie ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) een video te posten van een door hem gedode ‘sahawat enemy’: een terrorist van een andere rebellenorganisatie. Om het nog wat ‘smeuïger’ en ranziger te maken, kreeg de dode man een sigaret in de mond en wat gevloek van de Belg naar zijn hoofd.

‘Helden van de terreur’

Daarna werken nog drie dode ‘makkers’ getoond: terroristen van ISIS, die moesten doorgaan als ‘helden voor vrijheid en democratie’. De video verscheen op Facebook.

Opgelet: onderstaande video bevat bijzonder gruwelijke beelden!!!

Wij posten de link voornamelijk als informatie naar de media, die nog altijd ‘brave boerenzonen’ van dit crapuul in Syrië maken.

 

http://www.liveleak.com/view?i=aba_1393008566#PBPYQjIFA2dqKP0p.99

 

Extra toegevoegd een intervieuw van Dr Paul Craig Roberts afgenomen door Stefan Molineux van Freedomain Radio.

De diepere achtergrond van zowel de oorlog in Syrie als het conflict in de Oekraine is de machtsexpansie van de USA met haar bondgenoten, de zogenaamde "Atlantic Powers" ten koste van Rusland en China.

Vooral Rusland wordt steeds verder in het nauw gedrukt.

De Oekranie is strategisch direct in het hart van Rusland. In Syrie kan Rusland het zich niet veroorloven om haar Maritieme basis in Tartoes te verliezen. Dan zal de Middelandse Zee het Mare Nostrum van de Atlantic Powers worden. Een enorm strategisch gewin!

comments powered by Disqus