Bijbehorende Video's
Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

Oekrainse regering begonnen met het elimineren van ultra-nationalisten

In het vorige artikel "crisis in de Oekraine" zijn we in het verleden gedoken om een begrip van het heden te krijgen.

De russische bevolking woonachtig in het oosten en zuiden van de Oekraine vreest voor de Oekrainse ultra-nationalisten.

Dit niet ten onrechte. Ze komen er openlijk voor uit dat ze het liefst alle russen over de kling jagen.

De gebieden waar deze russen wonen behoren historisch bij Rusland en zijn door een administratieve verandering te 1954 bij de Oekraine toegevoegd. Dit was een grote fout waar nu de problemen door onstaan.

De reeds autonome Krim heeft zich eerst onafhankelijk gemaakt en nu na een referendum democratisch zich weer met Rusland herenigd.

Dit tot groot ongenoegen van de USA met bondgenoten. Het doel was juist om Rusland te straffen voor het blokkeren van een militaire interventie in Syrie.

Vandaag is de ultra-nationalist Aleksandr Muzychko alias Sashko Bilyi door de Oekraiense politie doodgeschoten.

Deze Muzycko vocht o.a. in Tsjetsjenie samen met de moslim extremisten tegen het russische leger.

In de verschrikkelijke oorlog in Syrie financieren en bewapenen de USA o.a. deze tsjetsjeense moslim extremisten met het doel Assad uit te schakelen.

Regime change als in Afghanistan, Irak en Libie. Om USA friendly dictators aan de macht te helpen zoals dit reeds in Saoudi-Arabie, Qatar, Koeweit etc etc. en nu ook de Oekraine het geval is.

In de Oekraine hebben de USA tijdens de Olympische Spelen de ultra-nationalisten ondersteund om de uiterst corrupte doch democratisch gekozen regering van Viktor Janukowitsch met geweld te verdrijven.

Vervolgens zijn er na deze "regime change" uiterst corrupte marionetten van de USA aan de macht geholpen.

Voor Rusland betekend dit een grote strategische klap gezien de historisch russische en extreem belangrijke marinebasis Sebastopol hierdoor verloren ging. Rusland vocht reeds de Krim oorlog (1853 - 1856) tegen de Engelsen, Fransen en Turken voor het behoud van deze havenstad.

De Krim is nu echter weer herenigd met Rusland zoals dit al sinds 1783 was. (Daarvoor was het deel van het Osmaanse Rijk)

Zoals in het vorige artikel "crisis in de Oekraine" reeds vemeld zijn de problemen bij de andere voormalig russische gebieden met russische bevolking in de Oekraine te verwachten.

Datei:Russen in der Ukraine.jpg

Door de gevaarlijke ultra nationalisten te ondersteunen en aan de macht te brengen heeft de USA de doos van Pandora geopend.

Niet geheel ten onrechte vreest de russische bevolking in deze voormalig russische gebieden (blauw op de kaart) voor hun toekomst.

De nieuwe regering in de Oekraine heeft direct een stapel wetten ingevoerd waarbij deze russische bevolking zwaar benadeeld wordt.

Rusland heeft te kennen gegeven dat ze haar bevolking zal beschermen als dit nodig is.

De Krim is nu op democratische wijze (gecontroleerd door internationale waarnemers) weer herenigd met Rusland, maar wat nu met al die andere gebieden?

Voor de nieuwe regering van de Oekraine betekenen de ulta-nationalisten een groot gevaar. Regelmatig zijn er reeds conflicten tussen de russische bevolking en de ultra-nationalisten. Als deze conflicten uit de hand lopen zal Rusland waarschijnlijk militair ingrijpen om haar bevolking te beschermen.

Dit betekend dat deze gebieden, waar ook het grootste deel van de (zware) industrie gevestigd is, weer met Rusland herenigd wordt.

Tenzij de NATO ingrijpt. In dat geval wordt het WWIII.

Voor de nieuwe Oekraiense regering zijn beide opties niet prettig. Beter is het dus om zich van de macht van de ultra-nationalisten te ontdoen.

Met het uitschakelen van de ultra-nationalist Aleksandr Muzychko is hiermee een eerste stap gezet.

Echter....   zo makkelijk als je dit soort lieden aan de macht helpt, des te moeilijker is het om weer van ze af te komen.

De komende dagen en weken zullen ons tonen of de ultra-nationalisten zich zo gemakkelijk laten uitschakelen.

Door het ondersteunen van deze lieden tijdens de olympische spelen hebben "we" Poetin gestraft voor het ondersteunen van Assad in zijn strijd tegen de jihadisten. Nu echter staan deze lieden ons in de weg.

Wordt vervolgd........

 

Hans Peter, GoudPortal

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus