Bijbehorende Video's
Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

Saoedi-Arabie

Obama heeft net een bezoek gebracht aan bondgenoot Saoedi-Arabie.

In de VS en de mainstream media die alles kritiekloos herhaald wordt er steeds gesproken over democratie, mensenrechten en het zelfbeschikkingsrecht van volkeren.

Hier wordt echter tot in het extreme met twee maten gemeten.

Kosovo kan zich afscheiden van Servie en dat wordt in de media als een democratisch succes beschreven, echter als in de autonome Krim met hoofdzakelijk russische bevolking en een russisch verleden zich na een referendum met overweldigende meerderheid zich bij Rusland voegt wordt er opeens over een annexatie gesproken.

Als we het over een dictatuur hebben met schendingen van mensenrechten dan is Saoedi-Arabie wel het allerbeste voorbeeld.

Het is een ULTRA dictatuur waarbij zelfs het land de naam draagt van de dictators, de familie Saoud. Zelfs in Noord Korea drijven ze het niet zo bont.

 

Om even een paar feiten te noemen over Saoedi-Arabië:

 • Het is een absolute monarchie, alle politieke partijen zijn verboden en er is geen grondwet.
 • Er is geen godsdienstvrijheid, De staatsgodsdienst is de soennitische richting van de islam, op het verlaten hiervan staat de doodstraf.
 • Met de rond 10 miljoen vaten olie productie per dag is het de grootste olie exporteur ter wereld, alle olie inkomsten gaan rechtstreeks naar de Koninklijke familie die uit ongeveer 5000 personen bestaat.
 • De wetgeving berust op een strenge interpretatie van de sharia.  Lijfstraffen (zoals stokslagen en zweepslagen) en onthoofding worden er geregeld opgelegd. De onthoofdingen vinden plaats in het openbaar.

Een van de misdaden waarvoor onthoofding plaatsvindt, is tovenarij en hekserij. Het dagelijks leven wordt gedomineerd door de islamitische voorschriften.

 • Het Saoedi regime staat vijandig tegenover elke vorm van eerbied die wordt gegeven aan historische of religieuze plaatsen. Zoals de Taliban destijds de Boedda beelden opgeblazen hebben in Afghanistan zijn in Saoedi-Arabië 95% van alle o.a. Mekka's historische gebouwen, vele meer dan duizend jaar oud, gesloopt. Dit  uit angst voor afgoderij.
 • De mensenrechten worden regelmatig geschonden. Saoedi's kunnen zonder vorm reden of proces worden gearresteerd en vastgehouden. In gevangenissen worden de mensen slecht behandeld en gemarteld.
 • Vrouwen kunnen niet zonder begeleiding van een mannelijk familielid de straat op. Ze zijn ook verplicht een hoofddoek te dragen en het gehele lichaam te bedekken.
 • Saoedi-Arabië is het enige land ter wereld waar vrouwen niet mogen autorijden. In grote steden als Riyadh en Jeddah mogen vrouwen ook geen gebruik maken van het openbaar vervoer.
 • Vrouwen hebben geen eigen identiteitskaart, maar zijn geregistreerd onder hun vader of echtgenoot.
 • Er is geen minimumleeftijd om te huwen. De religieuze autoriteiten geven echter als advies de minimum leeftijd aan van 9 jaar voor een meisje om te huwen. Mannen kunnen meerdere vrouwen huwen.
 • Vrouwen mogen niet stemmen. De scherpe scheiding tussen mannen en vrouwen wordt Purdah genoemd. Deze scheiding wordt door mensenrechtenorganisaties ook wel als apartheid aangeduid.

 

Alleen dankzij de westerse ondersteuning en met name de VS is het mogelijk dat de dictators nog niet door de bevolking verdreven kunnen worden.

Ghadaffie vertelde in zijn monologen steeds opnieuw niet voor niets: The power of the royal family Saoud, created by the English and protected by the USA. Dit is een feit.

Ook onze media werkt in de ondersteuning van deze dictatuur mee. Kritische geluiden hoort men zelden tot nooit.

Daarom toegevoegt een interview in 5 delen waarbij diep ingegaan wordt op de verhoudingen tussen Saoedi-Arabie en het westen, de financiering van 9/11 vanuit dat land en de toekomstige troonopvolging daar.

Saoedi-Arabie is een land wat het verdient om in de gaten te houden, alleen dankzij de dictators in dit land kan de Petro-Dollar nog in stand gehouden worden. Toch rommelt het daar steeds meer, ontstaan er scheuren in het fundament van deze machtbasis.

2011 werd er steeds gesproken over een toename in olie-productie van Saoedi-Arabie om de prijs te drukken om Iran eronder te krijgen.

Experts in de olie-industrie wisten direct al dat dit complete bluf is, het land is namelijk al in de piek van haar productie. En inderdaad is de productie nooit verhoogd en steady op de 10 miljoen vaten per dag gebleven. Het aantal "rigs" echter is wel sterk toegenomen, de productie niet. Dit is een ernstige zaak gezien het binnenlandse verbruik van olie in Saoedi-Arabie zelf wel exponentieel toeneemt!

1961: 4 miljoen inwoners, 2012: 28 miljoen inwoners!

Zoals in de meeste arabische landen explodeert de bevolking in aantal en wordt het verschil tussen arm en rijk er steeds groter.

Stijgende energieprijzen veroorzaken stijgende voedselprijzen. (voedsel = energie + water) En dat terwijl er ook steeds meer voedsel nodig is voor de toename in bevolking. Het fossiele water opgepompt van diep onder de woestijn raakt op, olieslurpende ontziltingsinstallaties worden toenemend gebruikt.

Er wordt steeds meer voedsel vanuit Afrika geimporteerd, met name uit Ethiopie, echter ontstaan daarmee ook steeds meer politieke problemen. (De exponentieel toenemende bevolking daar wil ook graag iets te eten hebben)

Verder willen ze in Ethiopie voor dit doel de Nijl afdammen, in Egypte zijn ze daar echter niet enthousiast over. (zacht uitgedrukt)

Morsi wilde reeds de oorlog verklaren aan Ethiopie, de Saoedi's hebben de putsch tegen Morsi ondersteund. Hierdoor is er onenigheid met Qatar ontstaan, zij ondersteunen nu juist Morsi en het Moslimbroederschap.

Verder is er in Saoedi-Arabie langdurig een complete onderdrukking van zo'n beetje alles, langzaam roert de jeugd zich......

De situatie is daar simpelweg niet meer houdbaar. Zelfs niet met onze massieve militaire en morele steun voor de corrupte machthebbers.

 

Hans Peter, Goudportal  

10 April 2014

comments powered by Disqus