EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
uw vermogen beschermd
Vergelijk de prijs van goud en zilver
GOUD
Troy
Ounce
 
ZILVER
Troy
Ounce
 
PLATINA
Troy
Ounce
 
PALLADIUM
Troy
Ounce
 
Plus500: A leading CFD provider
Uw vermogen loopt risico
Plus500UK Ltd is geautoriseerd & gereguleerd
door de FCA
De demo mode is vrij van risico
BITCOIN
BTC
 
ETHEREUM
ETH
 
RIPPLE
XRP
 
LITECOIN
LTC
 
IOTA
MIOTA
 
NEO
NEO
 
MONERO
XMR
 
EOS
EOS
 
Global MarketCap Crypto:
 
Geplaatst op woensdag 9 mei 2012 door knack.be

ECB: "Als Griekenland in de euro wil blijven, is saneren de enige optie"

ECB: "Als Griekenland in de euro wil blijven, is saneren de enige optie"

(Belga) Voor het eerst sinds de verkiezingen in Griekenland van afgelopen zondag heeft een vooraanstaand lid van de Europese Centrale Bank (ECB) zich uitgelaten over de moeilijke situatie waarin het land verzeild is geraakt. Volgens de Duitser Jörg Asmussen, die zetelt in het zeskoppige directiecomité van de ECB, is er geen discussie mogelijk: als de Grieken in de eurozone willen blijven, moeten ze de afgesproken saneringsmaatregelen onverkort uitvoeren.

In Athene zijn de ogen momenteel op Alexis Tsipras gericht, de leider van de radicaal linkse partij Syriza, die zondag de op een na grootste partij van het land werd. Tsipras probeert een coalitie op de been te brengen die de akkoorden met de Europese Unie en het IMF over de noodleningen voor Griekenland opblaast. Volgens Jörg Asmussen is dat allesbehalve een goed idee. "De beslissing om in de eurozone te blijven, ligt in de handen van de Grieken", zegt hij woensdag in de Duitse krant Handelsblatt. "Maar als ze lid willen blijven, is er geen alternatief voor de overeengekomen gezondmaking van de overheidsfinanciën. Dat is duidelijk." Gevraagd of de saneringen Griekenland niet in een nog diepere recessie storten, antwoordt Asmussen dat er sprake is van een communicatieprobleem. Er zou beter over "structurele, groeibevorderende hervormingen" gesproken worden dan over "besparingsmaatregelen", luidt het. Toch wijst hij ook de vorige Griekse regering met de vinger, die te lang gewacht zou hebben om de hervormingen op de sporen te zetten. Asmussen spreekt zich overigens niet uit tegen bijkomende Europese afspraken over het stimuleren van economische groei en werkgelegenheid, maar die mogen dan wel geen afbreuk doen aan het door Duitsland gevraagde (en nu fel verdedigde) begrotingsverdrag. (MVL)

 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs