EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
uw vermogen beschermd
Vergelijk de prijs van goud en zilver
GOUD
Troy
Ounce
 
ZILVER
Troy
Ounce
 
PLATINA
Troy
Ounce
 
PALLADIUM
Troy
Ounce
 
Plus500: A leading CFD provider
Uw vermogen loopt risico
Plus500UK Ltd is geautoriseerd & gereguleerd
door de FCA
De demo mode is vrij van risico
BITCOIN
BTC
 
ETHEREUM
ETH
 
RIPPLE
XRP
 
LITECOIN
LTC
 
IOTA
MIOTA
 
NEO
NEO
 
MONERO
XMR
 
EOS
EOS
 
Global MarketCap Crypto:
 
Geplaatst op dinsdag 8 februari 2011 door BNR NieuwsRadio

Kees de Kort over werkloosheid, het beleid van de FED en het EFSF

Kees de Kort, macro econoom bij AFS Capital Management praat in een gesprek met Paul in het programma Beursnieuws van BNR NieuwsRadio over werkloosheid, jeugdwerkloosheid, het beleid van de FED en het EFSF (European Financial Stability Facility).

Er zijn cijfers losgekomen uit de arbeidsmarkt. Het waren veel cijfers waar met moeite conclusies uit getrokken konden worden. Twee enquêtes, seizoengecorrigeerde cijfers, herzieningen, correcties en aanpassingen. Het waren veertig pagina’s met getalletjes – geen makkelijke opgave, maar met wat puzzelen en commentaar van andere kom je uiteindelijk wel ergens.

De conclusie van de gepresenteerde cijfers waren niet geweldig. Het gegeven dat nog steeds veel mensen zich terug trekken uit de arbeidsmarkt geeft te denken. De participatiegraad, het aantal mensen dat wil gaan werken in verhouding tot de bevolking,  is nog steeds aan het afnemen. Het neemt al 19 maanden af terwijl de economie volgens Bernanke aan het herstellen is. Deze twee gegevens kunnen nooit bij elkaar passen, dus klopt er weer iets niet.

Indien het echt zo goed gaat met de economie, dan zou je verwachten dat meer mensen aan het werk zouden kunnen / willen gaan. Dit is iets dat we niet zien gebeuren. Daarnaast neemt de jeugdwerkloosheid ook zeer zorgelijke toe.

De rente in de obligatiemarkt neemt er toe. Beleggers beginnen nerveus te worden. De FED heeft vorig jaar flink ingezet op de kwantitatieve verruimingen door het opkopen van staatsobligaties om de rente te verlagen om daarmee de economie op gang te krijgen. Het resultaat echter is precies het tegenovergestelde. Ze kopen weliswaar heel veel staatsobligaties, maar de rente stijgt toch. Dit betekent dat nog meer mensen gaan verkopen. De Amerikaanse economie is extreem gevoelig voor stijging van die rente, en die rente stijgt behoorlijk. Dit heeft ook te maken met de angst voor inflatie, maar mede de oorzaak is dat het beleid van de FED totaal mislukt is.

width=219

Opmerkelijk is dat in aandelenland de ontwikkeling van de rente er totaal niet toe doet in de VS. De rentestijging heeft totaal geen impact in de aandelenwereld en dat is opmerkelijk.

Verder is het EFSF (European Financial Stability Facility) in Europa actief om deze zone te redden van een ondergang. Het leek allemaal heel positief, maar en bestaan nog steeds veel meningsverschillen tussen Europese landen. De onenigheid over het EFSF fonds begint weer toe te nemen. Het optuigen van het fond gaat weer meer tijd in beslag nemen met als gevolg dat de onzekerheid over dit fonds toeneemt. Dankzij de problemen in het Midden Оosten worden de problemen even vergeten. Maar we zien de onzekerheid in de eurozone opnieuw toenemen en dit is geen prettige ontwikkeling.

 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs