Bijbehorende Video's
Lees ook:
donderdag 25 september 2014
vrijdag 19 september 2014
dinsdag 8 juli 2014
vrijdag 20 juni 2014
woensdag 14 mei 2014
donderdag 1 mei 2014
zondag 27 april 2014
donderdag 10 april 2014
dinsdag 1 april 2014
vrijdag 14 maart 2014
zaterdag 22 februari 2014
woensdag 22 januari 2014
donderdag 16 januari 2014
dinsdag 14 januari 2014
zondag 12 januari 2014
zaterdag 23 november 2013
donderdag 21 november 2013
donderdag 14 november 2013
woensdag 23 oktober 2013
vrijdag 21 september 2012

crISIS in Irak

De gematigde oppositie tegen Assad ondersteunen en bewapenen, dat was het motto.

De gematigde oppositie, wie is dat dan precies?

Al vanaf 2010 schrijven we herhaaldelijk op goudportal dat we door de media en onze politici bedrogen worden.

Tot in detail schreven we steeds opnieuw, in samenwerking met mediawerkgroep Syrië, hoe het precies zit met de oorlog in Syrië.

Er zijn veel verschillende belangen betrokken bij deze verschrikkelijke oorlog.

De VS met haar Arabische bondgenoten + de UK en Frankrijk willen koste wat het kost Assad verwijderen.

Hiervoor zijn veel redenen, een ervan is het aanleggen van een pijpleiding van Qatar naar de Middellandse Zee om de export van gas te bevorderen. Qatar heeft hier reeds vele miljarden in geïnvesteerd. Vooral Frankrijk importeert vloeibare gas per tankers vanuit dit land. Qatar heeft grote investmentfunds opgericht die diep geïnvesteerd hebben in de grote bedrijven in Frankrijk. Dit verklaart waarom het geen enkel verschil maakt welke president aan de macht is, rechts Sarkozy of links Hollande in het beleid ten opzichte van de Arabische landen. Sarkozy was haantje de voorste met het bombarderen van Qatars vijand Ghadaffie, Hollande hetzelfde met betrekking tot Assad.

Op dit moment moeten de tankers met het gas nog de lange weg afleggen via de gemakkelijk door Iran te blokkeren Straat van Hormoes.

Een boycot tegen Rusland is in het belang van al deze landen, behalve die van het economisch sterke Duitsland.

Verder is er te Tartus, Syrië, de laatste marine basis van Rusland in de gehele Middellandse Zee. Assad verwijderen betekent de Russen verwijderen, de Middellandse Zee wordt dan de Mare Nostrum, ons meer, een binnenzee van de NATO. Dit zal een Geostrategische klap voor Rusland betekenen.

Verder is Assad bevriend met Iran. Het sjiitische Iran is de grote vijand van het soennitische (Wahabistische) Saoedi-Arabië, beiden proberen hun invloed in de regio, ten koste van de anderen, uit te breiden.

Voorheen was Iran de belangrijkste bondgenoot van de VS in het Midden Oosten. Dit was nog met de dictator, de Sjah aan de macht. Na de succesvolle revolutie in Iran werd Saddam Hussein van Irak de nieuwe bondgenoot van de VS. Irak viel Iran binnen. Hierbij werd er door Irak, met medeweten van de USA, chemische wapens tegen Iran gebruikt. Het is Iran gelukt om deze invasie te weerstaan.

Saddam Hussein verloor de gratie van de USA, zeker na de inval in Kuweit, de dictator van dit land is goed bevriend met de USA en de UK die mede helpen de bevolking daar te onderdrukken om de status quo te handhaven. Toen Saddam Hussein de Iraakse olie in euro´s verkocht was het snel afgelopen.

Sinds de productie van de conventionele olie gepiekt heeft is de prijs flink gestegen. Een hoge olieprijs betekent een hoge prijs voor voedsel. Te duur voedsel, enorme corruptie en een verschrikkelijk snel stijgende bevolking betekent opstanden. Die zijn uiteindelijk uitgebroken.

Met schrik en beven kijken de dictators naar wat we de Arabische Lente noemden. Volksopstanden en zeker democratie is wel het allerlaatste wat de USA met haar dictators daar zich in het Midden Oosten wensen.

Vrienden als Ben Ali te Tunesië en Mubarak te Egypte werden door het volk verdreven.  Te Bahrein was er een succesvolle opstand die door het leger van buurland Saoedi-Arabië werd neergeslagen. Bij ons in de MSM is hier vrijwel geen aandacht aan besteed.

Bij ons in de MSM en de politiek geldt immers: er zijn goede dictators (zoals in Bahrein) die we geen dictators noemen maar Emir's of Sultans en je hebt slechte dictators. Over die eerste groep hoort men in de media weinig slechts, over de tweede groep alleen maar slechts. Het is meten met twee maten tot in het extreme.

Assad behoort tot de tweede groep, is een slechte dictator die verdreven moet worden. Hiervoor is alles geoorloofd. De oppositie is vanuit het buitenland tot op de tanden bewapend.

De goede dictators te Qatar en Saoedi-Arabië ondersteunen de "oppositie" als ISIS te Syrië. Dat is alles bij onze politici en onze media prima. Vanuit Turkije, Jordanië en Libanon werden verschillende groeperingen van de "oppositie" tegen Assad als ISIS bewapend en getraind door Saoedi-Arabië, Qatar, Frankrijk, Israël, de UK en USA. Jihadisten werden ingehuurd en vanuit de gehele wereld naar Syrië gestuurd.

Over de eindeloze reeks wreedheden uitgevoerd door de "oppositie" te Syrië hoorde men weinig in de media. Als er weer een zelfmoordaanslag was werd er triomfantelijk over een zware slag tegen het regime van Assad gesproken. Nu hetzelfde gebeurt te Irak is het allemaal ineens verschrikkelijk!

De oppositie waarbij ISIS lukte het ondanks onze massieve ondersteuning niet om Assad te verslaan. Een groot deel van de bevolking van Syrië: Christenen, Alawiten, Koerden, Druzen maar ook gematigde soennieten vrezen allen deze "oppositie" en kiezen liever voor de bekende en waarschijnlijk minder kwade: Assad. Nu echter blijkt deze radicale groep haar pijlen te richten tegen onze nieuwe goede (zogenaamd democratisch gekozen) dictator Al Maliki te Irak. Dit overigens tot groot genoegen van het koningshuis te Saoedi-Arabië, omdat de sjiitische Al Maliki goede banden heeft met de grote vijand Iran.

Door Irak binnen te vallen en door later de hele Golfregio vol te pompen met wapens en steeds verschillende groeperingen te trainen en ondersteunen via Turkije (beschermd door onze patriots) en Jordanië is er de doos van Pandora geopend.

Verder zijn er verschillende soennitische bewegingen en stammen die niet radicaal in de leer zijn maar die nu wel samen met ISIS tegen de sjiitische leider Al Maliki in Bagdad strijden. Hierop reageren sjiitische stammen die zich bedrukt voelen. De Koerden streden al langer tegen de door het westen ondersteunde "oppositie" in Syrië, nu echter ook in Irak. Zie het artikel van goudportal: Een burgeroorlog wordt steeds waarschijnlijker.

Het wordt steeds moeilijker om de situatie te stabiliseren. De gehele regio is verworden tot een enorm kruitvat.

Het wordt steeds ingewikkelder om te bepalen wie er nu ondersteund en bewapend moeten worden. Zoals door goudportal sinds 2010 vermeld: NIEMAND! Inmiddels is er ook strijd uitgebroken tussen Qatar en Saoedi-Arabië. In Egypte werden de moslim broeders door Qatar ondersteund. De militaire staatsgreep hiertegen werd echter door Saoedi-Arabië ondersteund. Morsi wilde de dam bombarderen die in de Nijl bij Ethiopië wordt aangelegd. De reden is dat Egypte haar bevolking die met 1 miljoen mensen per jaar toeneemt nog nauwelijks kan voeden. (voedsel = water + energie) Saoedi-Arabië echter is het die deze dam laat bouwen in Ethiopië om landbouw producten te importeren vanuit Ethiopië om haar snel groeiende bevolking te kunnen voeden.

Nu wordt er door de USA steun gevraagd aan Iran tegen de door Saoedi-Arabië ondersteunde beweging ISIS. Het is de wereld op zijn kop.

Er worden "militaire adviseurs" naar Irak gestuurd. Wat valt er nog te adviseren, het hele nieuwe Iraakse leger is door de USA opgebouwd, bewapend en "geadviseerd" als in Afghanistan. Zogenaamde adviseurs werden ook naar Vietnam gestuurd destijds. Op een gegeven moment waren daar 50.000 adviseurs.

In Vietnam werden er ook "chirurgische bombardementen" uitgevoerd, Obama spreekt nu van hetzelfde in andere woorden.

Overigens was de Viet Cong te Vietnam getraind en bewapend in haar strijd tegen de Japanners, evenals de Taliban in de tachtiger jaren tegen de USSR. Later werden dit de vijanden. Hetzelfde gebeurd nu met de ISIS. Getraind en bewapend in de strijd tegen Assad, nu de nieuwe vijand.

De geschiedenis herhaalt zich dan misschien niet, het rijmt zeker wel! Zeker als we niet bereid zijn om van het verleden te leren.

 

Hans Peter, Goudportal.

comments powered by Disqus